Reklama

Reklama

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (338)

Smerfetka88 

všechny recenze uživatele

Holt mám slabost pro takovéhle vědomostní soutěže takže i přes nedostatky, které v AZetku jsou, dávám 3*. Jak už bylo zmíněno, je to trochu suché a bez šťávy, chybí tomu nadšení, trochu života. Soutěžící mi přijdou trochu jako na popravě, kde si před jistou smrtí ještě musí zahrát vědomostní kvíz. Ty ceny, co si budeme povídat, taky většinu neoslní. Netvrdím, že kniha je špatná výhra, ovšem vybrat si mezi atlasem hub a hinduištinou pro začátečníky .... ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Otázky často vhodné pro dementy a na závěr šetření na honoráři - jeden dělal šaška, aby TV zaplácla čas a může se mu stát, že odejde s pětikilem. Nejvíc mne ovšem štve, že ve vědomostní soutěži, nikdo netuší, že existuje ČSN norma tzv. hláskovací tabulka, která každému písmenu CZ abecedy stanovuje odpovídající slovo, obvykle jméno, tedy není to na kreativitě hláskujícího, ale domluvený úzus. Co by ale jeden chtěl od kulturních pracovníků, kteří se jistě pyšní vzácným titulem jejich knihovny, totiž "modrou knížkou"... ()

Reklama

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Vědomostní soutěže mám rád, ale zrovna tahle mi přijde taková suchá, nezajímavá. Otázky buďto směšně lehké, nebo moc těžké, občas vyloženě debilní. A když už rozdávají jako cenu útěchy knihy, tak bych čekal trochu jinou úroveň, nějakou klasiku světové nebo české literatury, a ne trapný moderní sračky. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších soutěží, které kdy vznikly v hlavách (brněnských) televizních špiček, alespoň podle mě. Člověk se u toho může bavit (třeba když je tam nějaký méně chytrý nebo trošku divný soutěžící), může fandit (svému oblíbenci), zkoušet sám odpovídat nebo třeba se jen tak dívat. Zbořil nám to sice tak trochu kazí svým břitkým humorem, ale jinak jde o pořad, na který jsem se vždycky díval rád a nejenom v době, když tam zrovna nic lepšího nebylo! Až teda na ty ceny, ty jsou občas trochu... slabší. ()

Zemi11 

všechny recenze uživatele

"Pane Jaroslave, prosím vybírejte políčko jako první." "Prosím pole číslo 13." Jen totální negramota by nepoznal, že jde o AZ-kvíz. Stálice české televize si zachovává své kouzlo více než 10 let. Sledoval jsem zejména, když jsem byl nemocný a ležel 14 dnů doma. To jsem AZ-kvíz ocenil měrou vrchovatou. V 17:30 jsem se bedlivě díval a naslouchal a druhý den v repríze (11:30) jsem před taťkou machroval, že znám všechny odpovědi. Toť rozluštění otázky, kde vznikla pověst o chytrém Pavlíkovi. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Aleš Zbořil v pořadu ROZHOVORista (od r. 2018) prozradil, že AZ-kvíz točí dvakrát za měsíc po deseti dílech. Po deseti epizodách se střídají s Evou Machourkovou, která AZ-kvíz taktéž točí dvakrát za měsíc po deseti dílech. (TomasSlach)
  • Jedná se o nejdéle vysílaný soutěžní pořad v ČR. (TomasSlach)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama