Reklama

Reklama

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (338)

skrblik007 

všechny recenze uživatele

Skvělý soutěžní pořad, dokonce nejlepší v celé širé ČR! Je neuvěřitelné, že se soutěž, ve které klade kultivovaný a sympatický moderátor smysluplné otázky vzdělaným (až na malé výjimky) soutěžícím (ne slávy chtivým retardům), vysílá tak dlouho. Je fantastické, že se v naší kotlině někdo dívá na soutěž, kde je druhou cenou naučná literatura a první cenou možnost vydělat si pár šupů na bankomatu (sem tam to červené políčko někdo trefí). Dalším kladem je to, že výhry lze dosáhnout dvěma způsoby: 1) odpovídat na otázky a strategicky spojit všechny strany pyramidy, nebo 2) počkat na vypršení časového limitu a pak si to jednoduše vymačkat. Ne, vážně - doufám, že bude tato kultovní soutěž mít vždy místečko v programu ČT. Samozřejmě to nesleduju pravidelně, ale když to náhodou občas chytím, rád se podívám a něco nového dozvím. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Aleš a Evička jsou fajn moderátoři, a tento pořad není sice příliš zábavný, ale je poměrně pohodový, přínosný, a také si vyzkoušíte od obrazovek, jak na tom jste s vědomostmi. Zapojení strategie je taky fajn, pořadu bych dal za doby, kdy jsem ho sledoval 4*, ale nemůžu kvůli některým odlišnostem v pravidlech před (o náhradní pole se losovalo??) a po (časové omezení jednoho kola) období největšího zenitu. ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Tak jelikož se z CSFD stává CSFTD (Československá filmová a televizní databáze). AZ-kvíz tu rozhodně nesmí chybět. Tato soutěž byla pro mě dlouhou dobu velkou záhadou a asi i dnes to pořád nějak nechápu, protože neustále přemýšlím, jakou soutěžící volí taktiku při obsazování polí na hrací tabuli, aby došlo k propojení do souvislého řetězce, který spojí tři strany trojúhelníku. chválím vědomostní otázky, protože ty byly velmi pestré a vyžadovaly, aby člověk pro jejich správné zodpovězení měl velké znalosti. Soutěž je také založena na strategii a soutěžící musel být neustále v pozoru, aby ho jeho protivník něčím nepřekvapil. Chválím způsob, jakým je udělané finále, kdy hráč hraje bankomat, ale nelíbí se mi, že může max. vyhrát jen 15 000,-. A v mnoha případech soutěžící vyhraje mnohem nižší částky. Připadá mi to nespravedlivé. Když vezmeme v potaz, jaké překážky musí soutěžící překonat, aby se k vytouženému bankomatu dostal. K moderátorům žádnou výtku nemám. Celkově tuto soutěž hodnotím slabšími 4 hvězdičkami. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vedomostná súťaž "AZ-kvíz" sa už dlhé roky pravidelne objavuje podvečer na obrazovkách Českej Televízie. Pripravuje sa v štúdiach Brno. Zrejme aj preto trpí nedostatkom financií. Pretože tie výhry, čo ponúkajú sú skôr symbolické. Malé finančné odmeny alebo nepotrebné darčeky útechy. Súťažiaci musia predviesť pomerne solídne vedomosti, aby sa im podarilo prepojiť všetky tri strany trojuholníka. Zaslúžili by si hodnotnejšie ceny. Tiež by prospelo celé to viacej vyblískať. Takto to pôsobí dosť nudne. * ()

PB2 

všechny recenze uživatele

Jediná ze soutěží, která se udržela. Riskuj, milionář a podobné jsou pryč, ale AZ kvíz běží každý den. Je to taky jediná z těch soutěží, která není jen o znalostech, ale i o strategii (aspoň trochu). Taková klasika, na kterou se rád podívám, když přijdu z práce. Pokud jste ještě neviděli, doporučuji zhlédnout na youtube video "AZ Kvíz - I takhle se dá(dalo) vyhrát". Komentáře tady na ČSFD bohužel vystihují ubohost uživatelů, kteří nepřekousnou, že někdo ví víc než oni a ke štěstí jim stačí, že někdo pracuje jako "pěstební dělnice". A poznámka pro zabedněnější komentující: bankomat je tak pěkně obarvený jen pro diváky, soutěžící vidí všechny políčka stejnou barvou. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Na základě soutěže vznikla i stejnojmenná stolní hra. (SONY_)
  • Jedná se o nejdéle vysílaný soutěžní pořad v ČR. (TomasSlach)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama