Reklama

Reklama

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (338)

Bollek 

všechny recenze uživatele

Poměrně starý pořad, který stále funguje a jsem za to rád. Dokud na to lidi baví koukat, tak to budou vysílat, a mě to zatím baví. Vždycky si s babičkou sedneme a soutěžíme na body, kdo z nás první správně odpoví. Babička vždycky vyhraje. A pořád jí vyhrožuju, že jí do té soutěže jednou příhlásím, ale ona stále nechce. Nedávno jsem hrál i stojní hru a taky mě moc bavila. Ta kombinace logického myšlení a paměti je skvělá. ()

Smerfetka88 

všechny recenze uživatele

Holt mám slabost pro takovéhle vědomostní soutěže takže i přes nedostatky, které v AZetku jsou, dávám 3*. Jak už bylo zmíněno, je to trochu suché a bez šťávy, chybí tomu nadšení, trochu života. Soutěžící mi přijdou trochu jako na popravě, kde si před jistou smrtí ještě musí zahrát vědomostní kvíz. Ty ceny, co si budeme povídat, taky většinu neoslní. Netvrdím, že kniha je špatná výhra, ovšem vybrat si mezi atlasem hub a hinduištinou pro začátečníky .... ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

No moderátorskou stránku věci hlavně co se týče úvodu a závěru pořadu nehodlám vůbec komentovat,protože čeští producenti zjevně neviděli pořádné moderátorské eso a pokud ano tak jen z rychlíku.Typické staré křížovkářské otázky,které když je někdo v televizi neví tak se komediálně plácnu do hlavy a vychrlím ze sebe proud urážek,kterými povětšinou častuji soutěžící za jejich tupost - tím ovšem neříkám jak moc jsem chytrá a že bych to zvládla lépe, ale jen jsem velice škodolibá.Poslední kapkou na závěr je vždy bankomat, který by mohli přejmenovat ja bankromat,protože ten kdo se strefuje se chudák vždycky strefí někam na stovku nebo co, tudíž to dostane asi po zdanění na ruku a třeba ze tří tisíc mu zbyde tak jeden a půl a to má akorát tak na cestu z ČT zpět domů :-D .. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl na VŠ a nechtělo se mi do školy, povaloval jsem se a koukal na pořady, jako byl tenhle. Má to svoje kouzlo. Většinu soutěžících tvořili freakové, zábavní už svým zjevem a pak byly super ceny pro vítěze, které jen málokdy alespoň vykompenzovaly cestu vlakem do Brna a zameškaný den v práci.... ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Kdysi dáno mě AZ-kvíz až přímo iritoval, ale když jsme teďko začali doma hrát stejnojmennou stolní hru, tak jsem se i během nudných chvil začal vracet na YT k highlightům tohoto pořadu, ať už těm bizarním či naprosto normálním, a koncept se mi v rámci všech možných patetických vědomostních soutěží líbí zdaleka nejvíce. Sice mi 3/4 otázek přijdou nad síly normálního člověka, ale semtam se dozvím i leccos zajímavého. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Na základě soutěže vznikla i stejnojmenná stolní hra. (SONY_)
  • Aleš Zbořil v pořadu ROZHOVORista (od r. 2018) prozradil, že AZ-kvíz točí dvakrát za měsíc po deseti dílech. Po deseti epizodách se střídají s Evou Machourkovou, která AZ-kvíz taktéž točí dvakrát za měsíc po deseti dílech. (TomasSlach)
  • Soutěžící, který postoupí do 5 dílů po sobě, získává prémii v podobě trička s logem pořadu. (SONY_)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama