Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Publicistický moderátor Václav Moravec uvádí každou neděli debatu českých politiků na aktuální téma. Vyrábí Česká televize. (hrhr2)

Recenze (282)

TomStall 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, když Václav začínal moderovat tento svůj pořad, jak se musel rvát o každou známou tvář. Z nočního vysílacího času se postupně propracoval až na nejsledovanější politický diskusní pořad v ČR a politické star si dnes dokonce naštvaně dupou, když nedostanou k Václavovi pozvánku. Velký osobní Moravcův úspěch - a to především díky jeho přehledu, pohotovosti, smyslu pro humor a v neposlední řadě tomu, že se nebojí do věcí veřejných pořádně šťourat. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Každý díl je výborně připraven. A i když ti politici pořád melou to svoje a pravidelně odpovídají na něco jiného, Vacláv Moravec z nich dostane aspoň to, že nechtějí odpovědět. A tak z nich kolikrát dělá ukázkové blbce! A navíc Moravec poslouchá filmovou hudbu! Dodatek: Poslední dobou (rok 2010) úroveň Otázek upadá. Moravec už není tak tvrdý, moc netrvá na tom, aby politici jasně odpovídali. Člověk se málokdy z debat, kde jsou jen politici bez odborníků, něco dozví. Snižuju hodnocení na 4*. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, s jakou vervou se pan V.Moravec hrne do domlouvání interwiev a vypadá také,že tomu rozumí. Pokud je někde zrovna na programu jiný podobný pořad, musím s pokorou říct,že tento je ze všech těch politických kravinek asi nejkoukatelnější. Pádně zdůrazněné argumenty ze strany lidu prezentované panem Moravcem jsou dosti zajímavé a odpovědi mnohdy také. Možná se i sami politici o kterých si snad většina obyvatel naší republiky udělala obrázek předhánějí kdo se u něj na "horkém křesle" ukáže. Z pohledu diváka,který je voličem pouze dva roky (a nestydím se za to,že nevolím a vůbec mi to nevadí) mi to přijde i celkem zábavné.. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Václav Moravec je kultivovaný moderátor, který ve svém pořadu umně drží na uzdě znepřátelené politiky, z nichž každý chce dosáhnout absolutní blaho občana jinou cestou. Po zhasnutí kamer se však zanícení rivalové napříč politickým spektrem chytnou kolem ramen, spokojeně si zajdou na panáčka a přitom vymyslí další způsob, kterak oddělit část rozpočtu pro svoje nekonečné potřeby. Za to Moravec pravděpodobně nenese žádnou odpovědnost, ale přesto to vyvolává pochybnosti o smysluplnosti jeho pořadu. ()

Mo. 

všechny recenze uživatele

"Moravec je holt osobnost." - nezájem, má to být především moderátor. Jeho názor mě nezajímá a neměl by zajímat nikoho. Moravec tam má sedět proto, aby kočíroval ty dva pány (dámy), o kterých má být tenhle pořad především. To, že do toho tahá svůj pohled a konfrontuje ho s názorem hostů je sice divácky atraktivní, ale je to absolutně špatně a totálně to ničí celou diskuzi. Není to pak o tom a tom politikovi a jeho přístupu k tomu, jak zajistit "blaho občanů", ale o Moravcovi. A ve výsledku bohužel i ty jeho názory jsou vždy takové, aby bylo jednoznačně určitelné, ke kterému mainstreamovému názorovému proudu je přiřadit, a nic moc zajímavého vlastně od Moravce neuslyšíme. A navíc když se na to člověk podívá z celkového pohledu, tak pořad, kde se baví dva libovolní čeští politici, je prostě už jen z tohohle titulu sám o sobě někde hodně hluboko u dna a nenacházím důvod, proč se na něj koukat. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (12)

  • Motto pořadu je „Témata, o kterých se začne mluvit“. (Kmotr76)
  • Od dubna roku 2005 pořad Václav Moravec nemoderoval, jelikož se rozhodl své působení v něm ukončit. Spekulovalo se, že z důvodu určitého vyčerpání či nespokojenosti s platem. Své rozhodnutí však na počátku srpna stejného roku zvrátil. (JoranProvenzano)
  • V souvislosti s moderováním pořadu získal Václav Moravec v letech 2007, 2008, 2009 a 2011 cenu Týtý v kategorii nejoblíbenější osobnost televizní publicistiky a v letech 2008 a 2009 cenu Elsa České filmové a televizní akademie v kategorii nejlepší moderátor. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama