Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Publicistický moderátor Václav Moravec uvádí každou neděli debatu českých politiků na aktuální téma. Vyrábí Česká televize. (hrhr2)

Recenze (282)

blitzer 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem se po dlouhé době opět koukl na Moravce a... musím jít s hodnocením zase o 1 bod dolů. Tomu pánovi nějak moc narostla křidélka a z jeho pořadu se stává spíš one man show. Myslel jsem, že moderátor (u politických diskusí zvláště) má být nestranný a má klást otázky. Pan Moravec ale občas prezentuje i své nikoli nestranné odpovědi. Navíc se mi tak trochu zajídá celý koncept pořadu - jde do značné míry o laciné píárko pro politické žvanili, které hřeje pocit, že se mohou alespoň jednou týdně ukázat voličům v televizi. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Člověk se v nedělní poledne nechce nad ničím vztekat, zvlášť nad politikou, ale když přepne na Otázky Václava Moravce, zaujme ho to a vydrží se aspoň chvíli dívat. Sympatický moderátor, který se neveze na protisystémových náladách ve společnosti – což je možná příčina těch několika nízkých hodnocení tady na profilu. (1 215.) ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Televizní politická publicistika se v našem prostředí asi dnes nedá dělat lépe, PhDr. Václav Moravec je profesionál se vším všudy, navíc splňuje všechna základní kriteria, jaká má mluvící televizní hlava mít - má silné charisma, nepopiratelný intelekt a všeobecný přehled podpořený důkladnou přípravou a sběrem dat (vůbec rešerše jsou v Otázkách na neobvykle vysoké úrovni), tolik potřebnou asertivitu a oplývá i neobyčejnou pohotovostí. Přesto se na Otázky Václava Moravce nedá dívat a nelze jim udělit absolutní hodnocení. Důvod je nasnadě - kvalitu pořadu určuje i celkový kontext politické scény v dané zemi a vše kolem politiky se odehrávající - panující blbá nálada a celkový marast naší politické reprezentace diskvalifikuje i tenhle tak profesionálně dělaný pořad. Pane Moravče, jste skvělý profesionál, ale odpusťte, má všechno tohle vůbec smysl? Rýpete se v žumpě... ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Hodnotím velice kladně tento úspěšný publicistický pořad. Je důležité mít v každé zemi alespoň jedno "médium", kterému většina politiků dá zelenou a jdou diskutovat, jdou ukázat svou inteligenci a mnohomluvnost..!!! A pan Moravec, východočech, mimochodem, je prostě vzdělaný a bystrý, tzn. dobrou diskusi na úrovni. :-) ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Nebojím se dáty ty 4*. Proč? Protože tohle je jeden z nejlepších publicistických debatních politických pořadů, který kdy u nás vznikl (přičemž "jeden z" znamená asi tak jeden ze dvou, tří). Kvalitní a nevlezlý moderátor, který si skoro vždy dovede udělat pořádek při handrkování politiků o slovíčka a při tom ještě dokáže vnést do debat i trochu toho fundovaného humoru a nadsázky. Pokud v televizi v neděli nic nedávají a já nemám zrovna co na práci, pustím si Otázky Václava Moravce a nestydím se za to :) 85% = 4/5 ()

Galerie (3)

Zajímavosti (12)

  • Čas od času se v jiný než pravidelný čas vysílá speciál Otázek Václava Moravce, který je věnován jedinečné politické události, například volbám do evropského parlamentu nebo do poslanecké sněmovny. (Zdroj: wikipedia.cz) (Kmotr76)
  • Stížnosti na pořad několikrát řešila Rada pro televizní a rozhlasové vysílání, Rada České televize či Etický panel České televize. (JoranProvenzano)
  • Politik David Rath poskytl pár dnů před zatčením v roce 2012 rozhovor pro pořad, přičemž se Rath a Moravec mezi sebou pohádali. Kameramani a režisér pořadu pak na adresu Václava Moravce vtipkovali: „Ty poldy na toho Ratha si taky posílat nemusel.“ (vyfuk)

Reklama

Reklama