Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Publicistický moderátor Václav Moravec uvádí každou neděli debatu českých politiků na aktuální téma. Vyrábí Česká televize. (hrhr2)

Recenze (282)

Yardie 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší publistický pořad, resp. nejlepší debatní pořád o politice. Václava Moravce považuji opravdu za velice inteligentního a znalého člověka a totálního profesionála. Já bych to tam s některými politiky asi nevydržel a navíc bych nedokázal být imunní vůči některým lžím a zůstat nezaujatý. Je fakt, že občas se to trošku zvrhne, ale zase se alespoň zasměju, když se tam všichni překřikují a není jim nic rozumět, takže je tam i zábava. Každopádně se na to dá dívat a má to hlavu i patu a kvalitu. Howgh! ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Člověk se v nedělní poledne nechce nad ničím vztekat, zvlášť nad politikou, ale když přepne na Otázky Václava Moravce, zaujme ho to a vydrží se aspoň chvíli dívat. Sympatický moderátor, který se neveze na protisystémových náladách ve společnosti – což je možná příčina těch několika nízkých hodnocení tady na profilu. (1 215.) ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

S milými "Otázkami" to jde už drahnou dobu od desíti k pěti. Václav Moravec by velice rád vystupoval jakožto ředitel zeměkoule, leč hatí mu to dílem jeho hosté, dílem jeho ješitnost a v neposlední řadě i nepokryté tendenční manýry ve zpravodajství velevážené, prý "veřejnoprávní" ČT. Takže ze skupinky tří původně přidělených * zbývá jediná, chabě pobli(n)kávající hvězdička. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Kapacita, navíc i ten toreador to má 100x jednodušší než ON. Přiznávám, já bych to nedokázal a ty (v drtivé většině případů) samolibé frajery, co se TAK rádi poslouchají, bych (max) po 10-ti min postřílel. Klidně bych si to i odseděl, protože za polehčující okolnosti a (popř. dobré chování) bych byl doma dřív než by jeden řekl Kájínek.... ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Václava Moravce čím dál tím víc nemohu vystát... to jeho neustálé skákání do řeči a snaha o dynamiku pořadu, která absolutně znemožňuje jakoukoli hloubku diskuzí, snaha být za každou cenu vtipný, neobjektivita přístupu k jednotlivým debatujícím (byl jsem bohužel svědkem, kdy naprosto neprofesionálním způsobem zesměšňoval odboráře Pražského dopravního podniku, zřejmě jen proto, aby byl považován za vtipného... pravda, odborář sice nebyl moc obratný, ale politiky se stejnými odpověďmi nechává moderátor většinou být) a v neposlední řadě naprosto neodpustitelné zapojování se do diskuze svými vlastními názory. Píšu o tom tady mnohokrát, tak se mi to ani nechce zase opakovat, ale tohle je typický příklad průniku zábavního průmyslu i do oblastí, kde nemá co dělat... jak píše Neil Postman. Potom to vede k tomu, že tento moderátor je považován za nejlepšího moderátora v Česku a ta pravá kvalita v podobě Martina Veselovského je zapadlá v Událostech, komentářích. To je jediný kvalitní diskuzní pořad v Česku, OVM jsou opravdu, jak je uvedeno v záhlaví ČSFD, spíše talk-show než publistický pořad. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (12)

  • Od dubna roku 2005 pořad Václav Moravec nemoderoval, jelikož se rozhodl své působení v něm ukončit. Spekulovalo se, že z důvodu určitého vyčerpání či nespokojenosti s platem. Své rozhodnutí však na počátku srpna stejného roku zvrátil. (JoranProvenzano)
  • Stížnosti na pořad několikrát řešila Rada pro televizní a rozhlasové vysílání, Rada České televize či Etický panel České televize. (JoranProvenzano)
  • V souvislosti s moderováním pořadu získal Václav Moravec v letech 2007, 2008, 2009 a 2011 cenu Týtý v kategorii nejoblíbenější osobnost televizní publicistiky a v letech 2008 a 2009 cenu Elsa České filmové a televizní akademie v kategorii nejlepší moderátor. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama