Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Publicistický moderátor Václav Moravec uvádí každou neděli debatu českých politiků na aktuální téma. Vyrábí Česká televize. (hrhr2)

Recenze (282)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Politiku nesleduji již dlouhou dobu, jsem tak mnohem spokojenější a všem to ze srdce doporučuji. Ale zpět k pořadu. Když jsem politiku ještě sledoval, byl pořad Otázky Václava Moravce jedním z nejlepších. Především díky samotnému Václavu Moravcovi, který je výborným profesionálem s pečlivou přípravou. Vždy se snažil dostal odpověď na své otázky a nenechával politiky uhnout vyhýbavou odpovědí. Bohužel ani tak diskuze občas někdy nestála za nic, ale s tím obsahem (hosté pořadu) by nesvedl nikdo nic. Jsem rád, že se Václav Moravec poslední domu věnuje i aktivitám a diskuzím mimo politiku, na tu je ho totiž škoda. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V českém prostředí nejkvalitnější politicko-publicistický pořad, který se opírá o seriózní moderátorský přístup Václava Moravce. Nutno ovšem zdůraznit, že slovo nejkvalitnější je u nás velmi relativní a Otázky zdaleka nedosahují úrovně špičkových publicistických pořadů v zahraničí. Největší průšvih je v nepochopení zásadního faktu, že v podobných pořadech nemají co dělat politici, ale politologové, novináři (v českém prostředí bohužel) a vůbec osoby, které nejsou bezprostředně v politice angažováni a vidí ji z nadhledu. Celkový dojem: 55 %. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Televizní politická publicistika se v našem prostředí asi dnes nedá dělat lépe, PhDr. Václav Moravec je profesionál se vším všudy, navíc splňuje všechna základní kriteria, jaká má mluvící televizní hlava mít - má silné charisma, nepopiratelný intelekt a všeobecný přehled podpořený důkladnou přípravou a sběrem dat (vůbec rešerše jsou v Otázkách na neobvykle vysoké úrovni), tolik potřebnou asertivitu a oplývá i neobyčejnou pohotovostí. Přesto se na Otázky Václava Moravce nedá dívat a nelze jim udělit absolutní hodnocení. Důvod je nasnadě - kvalitu pořadu určuje i celkový kontext politické scény v dané zemi a vše kolem politiky se odehrávající - panující blbá nálada a celkový marast naší politické reprezentace diskvalifikuje i tenhle tak profesionálně dělaný pořad. Pane Moravče, jste skvělý profesionál, ale odpusťte, má všechno tohle vůbec smysl? Rýpete se v žumpě... ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Prohlášení Václava Moravce v úvodu, že se nacházíme v jedinečném prostoru pro diskuzi a o jakých tématech se po dnešních otázkách začne mluvit, vzbuzuje dojem, že přijde něco úžasného, co nikde jinde neuvidíte a všichni to začnou řešit. Výsledek ale nic takového nevyvolává. Jde o normální rozhovor, s takovým ráznějším přístupem a občasným skákáním do řeči. Výběr hostů a komunikace s nimi, je v určitých případech na veřejnoprávní Českou televizi, která musí dodržovat kodex vyváženosti trochu aktivistická. Nic to ale nemění na tom, že Moravec je poměrně dobrý moderátor s velkým přehledem. Jen se prostě ocitl v takovém uzavřeném světě začerněných smluv a editoriálních panelů, kde si může dělat co chce. ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Já nemám rád politiku a nemám rád ani naše dementský politiky.Já ani té politice nerozumím, natož chápu a to jsem docela študovanej(škola s maturitou).Možná to je proto, že ti dementi z naší stupidní politiky furt něco řešej, ale já se jim do toho nebudu motat.Tyhle publicistický pořady já nemám rád tak mi za to nenadávejte za mé hodnocení a můj názor.Tyhle pořady nesleduju a nikdy je sledovat nebudu.Já totiž nemusím bejt naštvanej každou neděli.A ještě k tomu znuděnej. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (12)

  • Od dubna roku 2005 pořad Václav Moravec nemoderoval, jelikož se rozhodl své působení v něm ukončit. Spekulovalo se, že z důvodu určitého vyčerpání či nespokojenosti s platem. Své rozhodnutí však na počátku srpna stejného roku zvrátil. (JoranProvenzano)
  • Pořad má také mnoho odpůrců, kteří si stěžují, že Moravec nadržuje určitým stranám, skáče diskutujícím do řeči a snaží se tak o politickou mediální manipulaci. (Zdroj: wikipedia.cz) (Kmotr76)
  • V souvislosti s moderováním pořadu získal Václav Moravec v letech 2007, 2008, 2009 a 2011 cenu Týtý v kategorii nejoblíbenější osobnost televizní publicistiky a v letech 2008 a 2009 cenu Elsa České filmové a televizní akademie v kategorii nejlepší moderátor. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama