Reklama

Reklama

Přežít!

(seriál)
  • Velká Británie Survivors
Velká Británie, (2008–2010), 10 h 53 min (Minutáž: 50–86 min)

Série(2) / Epizody(12)

Epidemie. Svět zachvátí tzv. evropská chřipka. Smrtící virus se rychle šíří, téměř celá populace Země je nakažena, miliardy lidí umírají. A jak se hroutí vlády a státy, formují se skupinky lidí s jediným cílem – přežít! (oficiální text distributora)

Recenze (83)

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Sci-fi? Ne! Ale potěšilo a zabavilo. Škoda, že to nebylo: jít odněkud někam, ale "motáme se dokola a navštěvujem ty samá místa". Triky? Ha, ha. Ale tady platí: i s malým kašpárkem se dá hrát velké divadlo. Postavy: vede Tom - takový terminátor, vzbuzuje respekt i lítost. Aby - taková matka všech. Taky bych jí poslouchal. Al - takový floutek o ničem. Sarah - fakt se mi nelíbila, byla to kráva, ale ke konci mi jí bylo naopak líto a líbila se mi trochu více. Hezká proměna charakteru. Anya - od té bych se nechal ošetřovat pořád. Nažid - ten prcek mi občas lez na nervy, ale do party se skvěle hodil. Greg - takový pragmatik, co občas ztratí nervy a je to psychotik. Celá ta parta byla skvěle sestavená. Taková zvláštně stmelená rodinka za ještě zvláštnějších okolností. Neubráním se srovnání s Resident Evil. Vir, co unikne a málem vyhladí lidstvo? A ta společnost, co to spáchala? To se přímo nabízí. závěrem: Krásně strávený čas u obrazovky. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn postapo miniseriálik, ktorý dobre mapuje chovanie sa ľudí v krízových situáciách. Páčili sa mi aj tie zmeny charakterov, ktoré u niektorých nastali. Napríklad tá politička, no hnus.... zavesiť za nohu do prievanu. Škoda toho konca, je to nedorobené. Určite počítali s ďalšou sériou, ale asi už nedostali financie, neviem.... Na slabší nadpriemer to ale stačí. 70/100 ()

Reklama

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Další věc ke které jsem se dostala zbytečně pozdě jenom proto, že mě odradily mé vlastní předsudky - i když v té záplavě seriálů se mi nikdo nemůže divit. Jakmile ale člověk jednou nasedne, už se v tom veze. Přes občasná příliš konverzační místa a snahy o hlubší oduševnělé dialogy a morální rozbory, je tu i plno napínavých momentů a docela dobré akce a celé se to tak nějak nese v duchu takové té surové reality, kterou mám ráda. ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Musel jsem dát 5 hvězdiček..Sledoval jsem celý seriál (2 série) dvakrát a znovu jsem si ověřil že ve Velké Británii se prostě natáčí kvalitní věci. To i díky BBC která tento televizní seriál nakonec sice zrušila z důvodů snížení rozpočtu stanice, ale všm fandům post apo záležitostí i tak vřele doporučuji. Skvělí herci, až na pár nelogičností i velmi kvalitní scénář a v neposlední řadě i Anglický venkov:) Kdyby jen natočili i nějaké zakončení, diváci by si to zasloužili. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle: Momentálně se mi zdá předčasné hodnotit tento seriál, ale dojmy, které jsem nabyl mi přijdou docela odstrašující. Zaprvé hlavní hrdinka, stále dokola plácá jak musíme být všichni pohromadě a přitom hned prvního člověka, kterého potkala na farmě ho tam nechala a ni se nezptala jestli nepojede s ní. Žije asi o dvou krekrech a jednom čaji. Pak tu máme afroameričana, který jediný ví co dělá a proti své vůli se přidá k ostatním, což bude určitě jeho zkáza :) Holka doktorka, které je všechno jedno. 11letý Ind, který místo jídla má fotbalový míč. Truhlíka s audinou. Utečeného vězně, který má tak málo charisma, že by se mohl vydávat za mrtvolu. A pak roztodivný pár, jež holka je labilní a její kluk, tak to zatím netuším. Ale i tak už se zde objevují jisté chyby, např. ze dne na den elektrárna nepřestane fungovat, má svoje protokoly a ty jedou i bez lidí, takže elektřina by chvilku vydržela. Skoro vůbec nikdo se nestará o jídlo a vodu. Nikdo nezašel do nejbližšího armyshopu pro palebnou sílu. Takže vážně nevím co si o tom celém mám myslet. Ale první díl trága... Uvidíme co dál a koment bude rozšířen... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Aby v záběrech nebyli lidé, některé se točily po nedělích v časných ranních hodinách. Například sekvence, v níž Al Sadiq (Phillip Rhys) řídí auto v centru. Postup pomohl snížit rozpočet a omezit počet počítačově upravovaných záběrů. (Lembi4)
  • Předlohou nebyl ani tak stejnojmenný seriál ze 70. let jako spíše román „Survivors“ od Terryho Nationa, napsaný až po odvysílání původního seriálu. (Lembi4)
  • Natáčelo se na pětatřicetimilimetrový film, kterému dali producenti přednost před digitálními kamerami s vysokým rozlišením. Je totiž mnohem citlivější a stačí mu méně světla. (Lembi4)

Reklama

Reklama