Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý záchranář Ondřej Vetchý zaznamená při nahrávání hlasů vodních ptáků podivnou společnost na protějším břehu, jejíž zvrácený obřad tragicky vyvrcholí. Thriller ze současnosti podle scénáře Vladimíra Körnera. (oficiální text distributora)

Recenze (84)

Ripley 

všechny recenze uživatele

Vetchý byl jako lovec ne vodního ticha,ale spíš zvuků vodního ptactva docela přesvědčivý.Hned bych s ním zalezl pod jeho skrýš a pozoroval ptactvo v nádherné krajině.Petru Nesvačilovou jsem viděl poprvé a do té skrýše bych s ní vlezl taky.Avšak film je katastrofický!!!No je toto možné?Je:-( Hodněkrát jsem se s kolegou v práci(mám klidnou práci:-) musel smát.Bohužel tam nebylo nic vtipného. ()

Greny 

všechny recenze uživatele

podle mě tento film upadá do průměru, ale proč? Nesmírně zajímavé téma je pojato velice stroze a suše..místy děj skoro chybí a zmatenost celého filmu podtrhuje už i tak značanou nedotaženost filmu. Ale dejme si pár filozofických otázek. Ale tyto otázky si můžou položit pouze ti, co se dívali až do konce. Na konci zajímavýc prostřih pár živelnými katastrofami. Autor tím pradvěpodobně chěl říci, že příroda je stejně mocná dnes jako včera. Herecké výkony bohužel tento film nezachránil a to, i když se Vetchý s Nesvačilovou snažili jak nejvíce mohli. ()

Reklama

Cushing odpad!

všechny recenze uživatele

Tušil jsem, že to bude špatný. Ale že to bude takhle strašný, to jsem si představit nedokázal. Vydržel jsem přesně 40 minut a nadával jak špaček. Chudák Vetchý. Chudák Nesvačilová. Nejde mi do hlavy, že "režisér" Milan Cieslar, od začátku své kariéry neschopný fušer, dostává další a další zakázky. A že ještě někdo bere vážně Körnerovy ultraklišovité, antisemitské, misogynské slátaniny. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Nesouhlasím s tím, že je to nepochopitelná slátanina. Rozhodně to také není odpad. Je to docela zajímavý námět, s pochopením příběhu jsem neměl nejmenší problém. Na druhou stranu ten scénář není dokonalý, místy je poněkud křečovitý. Je to škoda, protože je to patrně poslední scénář Vladimíra Körnera, alespoň podle jeho vyjádření, a jako rozloučení to není ono.To měl raději tento starý scénář nechat ležet v šuplíku. Anebo, ať se teď vytáhne ještě s něčím lepším. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Záchranář Kristek (Ondřej Vetchý) při jednom ze zásahů při povodních zůstává pod hladinou, a sice je svými kolegy včas vytáhnut, ale znamená to pro něj trvalé následky a konec aktivní služby. Dneska si už jen užívá svého koníčka, a to nahrávání a poslech různých (pod)vodních živočichů. Při jednom z výletů se seznámí s prostořekou Milkou (Petra Nesvačilová) a společně se jim podaří natočit setkání podivné sekty, které vyvrcholí smrtí malé holčičky (shodou okolností té, kterou Kristek při svém posledním zásahu zachránil). Tím se rozehrává kolotoč událostí, protože ona sekta si nenechá nějaké špehování jen tak líbit, a její drátky sahají hodně vysoko ... Dle upoutávek to vypadalo na hodně dobrý (a hlavně český) thriller. Bohužel to "dobrý" se někam vytratilo, a zůstalo jen "český" - se vším, co to znamená. První polovina filmu, kdy se vše rozehrává je hodně dobrá - ale ve druhé už jde o splácaninu, kdy pomalu není jasné, kdo koho pronásleduje a proč. Postavy konají různé věci, které by normální člověk v podobné situaci asi neudělal, a tak nějak film plyne až do konce. Několik málo věcí potěšilo (stará struktura ve 120ítce), ale jinak nic moc... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v Kladně, v Lanžhotě, v Jeseníkách a u nádrže ve Věstonicích. (SONY_)

Reklama

Reklama