Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V 50. letech byl v projektu Daedalus cvičen tým elitních pilotů, kteří se měli stát prvními americkými astronauty. Nařízením vlády byl však projekt ukončen a do vesmíru vyslán šimpanz. O čtyřicet let později selže ruské komunikační družici Ikon navigace. Pokud by se zřítila, mělo by to vážné následky. Proto se Rusové obrátí s prosbou o pomoc na Američany, navigační systém byl okopírován z amerického Skylabu. Jeho konstruktérem byl Frank Corvin, jeden z členů bývalého týmu Deadalos. Jen on si poradí s jeho opravou. Frank zuří, když zjistí, že jedním z ředitelů NASA je nenáviděný Bob Gerson, bývalý šéf projektu Deadalos. Nakonec ale souhlasí s nápadem dát dohromady původní tým, který se vypraví do vesmíru a družici opraví. Postupně najde všechny bývalé kolegy, předloží jim svůj návrh a přesvědčí je, aby se k němu přidali… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Ivanovi Ivanovičovi Ivanovovi, zdatnému 125 kilový traktoristovi a vynikajúcemu hráčovi na balalajku hrozí, že nedostane dráždivú ememesku od svojej rovnako zdatnej polovičky, zlievačky vzácnych kovov Nadeždy. Putinov hlas z rádia oznamuje vyčkať kým vytiahne zo šopy staré Akáčko, že mu leží na srdci ivanova erekcia a vysiela posla dobrej vôle so žiadosťou o pomoc. Na žiadosť o pomoc odpovedá NASA: Národná Agentúra Seniorov a Alzheimeristov. Tá pre zmenu vysiela do vesmíru to najlepšie čo ešte žije. Putin tajne dúfa, že Alzheimeristi sa nekuknú ani doľava ani doprava a budú s prižmúrenými očami krútiť drôtiky. Nastal tu však problém so všetečnou hamurgerožrútskou povahou a zakorenenou potrebou sebaobetovania sa ihneď po vlasteneckom prejave... Klintovi to už na staré kolená začína pekne jebať a točí jednu sračku za druhou s tým istým morálnym posolstvom: I inkontinentné vykopávky s nohavicami po bradavky sú ešte ľudia, ktorý dokážu oškrieť lak na aute ak pred prechodom nepribrzdíte. Tešme sa, na budúce do vesmíru poletia a svet zachránia tehotné ženy, autisti alebo paraplegici chce to len v Holyúde vyvinúť silnejšiu lobby. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood je pro mě jednoduše jedním z nejlepších režisérů, jací kdy točili a také v současnosti točí. A tak i tahle trochu parodie na "Apollo 13" a podobné filmy, mě bavila. Není to proto, že by to vyloženě parodovalo podobné filmy, ale chce to ukázat, že ta síla člověka je v jakémkoli věku. A navíc je to vtipné. Zbytečnou poslední scénu odpouštím. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Co napsat k "Vesmírným prďolům"? Klady: Tommy Lee Jones, Clint Eastwood, Donald Sutherland... no dobrá, tak i James Garner, ať mu to není líto, + příjemně odlehčená první polovina filmu, u které jsem se opravdu dobře bavila a chystala si 4*. Zápory: druhá polovina filmu sklouzává do obvyklých hollywoodských klišé ala "Armageddon", přitom jsem zpočátku měla dojem, že "Vesmírní kovbojové" mají takový druh katastrofických filmů parodovat a ne kopírovat. Škoda, chtělo to víc humoru, míň patosu a čtvrtou hvězdicí bych s radostí hodila. 65% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Průměř. Parta důchodců si vyletí do vesmíru. Sice originální, ale průměrné. Eastwood by měl točit úplně jiné filmy. Poslední dobou mu to celkem šlape. A herecké obsazení je jaké je určitě jen z jednoho důvodu. Režie: Clint Eastwood. Jak jinak si vysvětlit tolik staříků v jednom filmu? Všichni už počítají s tím, že zbytek života dožijí v jednom obrovském domově důchodců a tak zkoušejí, jak jim to ve společném soužití půjde. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Pro tu hereckou skvadru a pro ten fakt, že to režíroval Clint Eastwood, je tenhle snímek docela zklamáním. Průměrné sci-fi drama, které neurazí, ale ani nenadchne. Zajímavé je snad jen tím jasně čitelným odkazem (nejen skrze osobu režiséra a hlavního hrdiny) ke světu westernu. Western vysoko nad oblaky, tvrdí a nesmlouvaví chlapi na oběžné dráze...celkem originální zábava a žánrový mix... s posledními dozvuky studené války... Podobné filmy: Správná posádka ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • S rozpočtem 65 milionů amerických dolarů se film Vesmírní kovbojové stal do té doby nejdražším snímkem studia Malpaso. Hned během prvního víkendu promítání pak vydělal úctyhodných 18,7 milionů amerických dolarů. (ClintEastwood)
  • Práce na vizuálních efektech byla pro Clinta Eastwooda mimořádně frustrující, protože od natočení filmu Ohnivá liška (1982) nepracoval na žádném snímku, v němž by vizuální efekty hrály tak důležitou roli. (ClintEastwood)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Reklama

Reklama