Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyzbrojen názorem, že práva mají pouze lidé dbalí zákona, podepřeným smrtonosným koltem Magnum v podpažním pouzdře, vydává se inspektor Harry Callahan, zvaný Drsný Harry do pronásledování zločinců. Opět má problémy, tentokrát nejen s nadřízenými, kteří nesouhlasí s jeho drsnými vyšetřovacími metodami, ale také s mafií, která se ho rozhodla zlikvidovat poté, co je připravil o jednoho z bossů. Je uklizen do malého městečka, kde má vyšetřit brutální vraždu. Callahan se neochotně podvolí a odjede vraždu vyšetřit, pronásledován neúnavnou mafií, která mu nepřestává usilovat o život. Brzy dojde k dalším vraždám a Callahan se přes snahu místních policistů překazit jeho vyšetřování prokouše k pravdě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $67,642,693Tržby Celosvetovo $67,800,000║ Séria o drsnom Harrym sa mi začína čím ďalej viac páčiť, má to štavu, skvelého Eastwooda, svižný dej, dravú akciu a šikovné prestrelky ako z divokého západu. /80%/ ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Svět se mění, ale Harry Callahan zůstává stejný i v 80. letech. Clint Eastwood si sedl na režisérskou židli a napravil téhle sérii reputaci, kterou z části pošramotil Enforcer. Scénář je mnohem lepší než v předcházejícím filmu a je jen dobře, že se vrátil Lalo Schifrin, jehož hudba k atmosféře těchto snímků neodmyslitelně patří. Akční scény jsou povedené, Harry nepřestává hláškovat a je tu i plno nezapomenutelných scén (např. "Go ahead, make my day" či Harryho famózní nástup před závěrečnou konfrontací s grázly). Pár podivných momentů by se zde našlo, ale tvář filmu nijak významně nekazí. Sudden Impact si orámování modrou barvou rozhodně nezaslouží, to Enforcer! ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

GO AHEAD, MAKE MY DAY. Harry konečně zase přitvrdil, hláškuje ostošest a dokazuje, že se do hedonistických osmdesátek naprosto ideálně hodí. Sudden Impact má díky změně velkoměstského prostředí za přímořské městečko pomalejší tempo, ale to nevadí, protože je tu Eastwood - režisér, který má působivou atmosféru v malíčku. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Sudden Impact je nezvykle tragická, depresivní podívaná. Naštěstí je Harry pořád králem sarkasmu a jeho způsob trávení dovolené se svým psem nerozesměje málokoho. Mezi tradičně odpudivými záporáky zaujme zvrácená vulgární Vlasta Parkanová, která naštěstí dopadne tak, jak by se to mělo stát i v reálu. Pořád přemýšlím, jestli jí taky ustřelili koule. :-) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Clint sice hlaskuje jak o zivot, o prestrelky a mrtvoly neni nouze a pribeh taky nepatri k nejhorsim, ale stejne se jedna asi o nejslabsi film ze serie o Harrym. Stejne jako u Magnum force ma totiz film prestrelenou delku ke dvoum hodinam a tudiz se film misty lehce tahne. Ale zaverecnej nastup Harryho ve stinu s naprosto ultimatnim kanonem nemel chybu, skoda, ze takhle cool natocenejch scen tu neni vic. Slabsi 4*. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu Náhlý úder se opět objevuje několik charakteristických míst San Francisca, zároveň jde o první film ze série, jehož hlavní děj je soustředěn mimo metropoli, do fiktivního městečka San Paulo. (ClintEastwood)
  • Eastwood se rozhodl, že pokud bude mít kvalitní scénář, film sám natočí. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama