Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyzbrojen názorem, že práva mají pouze lidé dbalí zákona, podepřeným smrtonosným koltem Magnum v podpažním pouzdře, vydává se inspektor Harry Callahan, zvaný Drsný Harry do pronásledování zločinců. Opět má problémy, tentokrát nejen s nadřízenými, kteří nesouhlasí s jeho drsnými vyšetřovacími metodami, ale také s mafií, která se ho rozhodla zlikvidovat poté, co je připravil o jednoho z bossů. Je uklizen do malého městečka, kde má vyšetřit brutální vraždu. Callahan se neochotně podvolí a odjede vraždu vyšetřit, pronásledován neúnavnou mafií, která mu nepřestává usilovat o život. Brzy dojde k dalším vraždám a Callahan se přes snahu místních policistů překazit jeho vyšetřování prokouše k pravdě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V sedemdesiatych rokoch minulého storočia sa americký herec Clint Eastwood štylizoval do postavy svojrázneho policajného inšpektora Harryho Callahana, ktorého pre jeho nekompromisnú povahu a cynický humor volali Drsný Harry. Začalo to rovnomenným filmom z roku 1971 (Dirty Harry). O dva roky neskôr bolo vyprodukované pokračovanie s názvom "Magnum Force" a v roku 1976 sa do kín dostal snímok "Násilník". Je to trio surových krimi thrilerov, v ktorých Clint Eastwood herecky exceloval. Postava Harryho Callahana mu padla ako uliata. Štvrtá časť, ktorá sa volá "Náhly úder", bola natočená až v roku 1983. Harry už trocha zostarol, ale stále zostal ten drsňák ako sme ho mohli poznať v predchádzajúcich dieloch. Je to proste kultový hrdina starej dobrej americkej filmovej krimi produkcie. Mimochodom toto je jediný diel z tejto série, ktorý režíroval sám Clint Eastwood. **** ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $67,642,693Tržby Celosvetovo $67,800,000║ Séria o drsnom Harrym sa mi začína čím ďalej viac páčiť, má to štavu, skvelého Eastwooda, svižný dej, dravú akciu a šikovné prestrelky ako z divokého západu. /80%/ ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Poslední Drsný Harry, který mi chyběl, abych viděl všechny. Callahan/Eastwood je naprosto klasický - hláškuje, mlátí ženský, chlapy, každého, kdo si to zaslouží, má svébytný smysl pro spravedlnost, sere ho spousta věcí a mluví o sobě v množném čísle, protože když přijde on, přijdou tři - Callahan, Smith & Weston. I když to drží krok s předchozími díly série, trochu mi vadila zbytečně moc dlouhá stopáž, naproti tomu se mi strašně líbily obrazy Sondry Locke a vlastně i ona samotná. Sondra patří k tomu málu hubených hereček, které mě dokáží rozpálit :-) 3,5* ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Syrovost a ve své podstatě i lehkost sedmdesátek je ta tam, nastupuje těžkopádnost osmdesátek a je to znát i na v pořadí už čtvrtém pokračování Špinavého Harryho. Callahanovi přibývá vrásek, ale rozhodně neztrácí dech a hláškuje pořád jako za mlada, pravda tady už to přece jen nemá tu správnou šťávu, na druhou stranu krásný westernový konec tuhle drobnou vadu na kráse bohatě vyváží. Silná trojka, kterou zaokrouhlím směrem nahoru. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood pořád jako Harry Callahan baví, navíc tentokrát ve své režii, což se v rámci série stalo jen jednou. Je zde zajímavá postava ženy, jež se mstí, a vyvrcholení, které se dalo očekávat, ale sedí tomu prostě dokonale. Harry nic neztrácí na svém charakteru, což je jen dobře, a přitom má pořád vývoj. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • Eastwood se rozhodl, že pokud bude mít kvalitní scénář, film sám natočí. (ClintEastwood)
  • Film sa odohráva v rokoch 1973 a v máji 1983. (westerns)
  • Hudební skladatel Lalo Schifrin se vrátil k cyklu o Drsném Harrym a složil hudbu, která splývá s akčností snímku, ale její tón je víc pochmurný. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama