Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Kagura Tsuchimiya z rodiny vymítačů, která si podrobila nejmocnější posvátnou bestii, draka Ga-Rei, se po ztrátě své matky stěhuje k Yomi Isayama. Yomi, která ztratila své rodiče již dávno, chce pomoct smutné Kaguře s nepřízní osudu a proto se k ní chová jako ke své sestře, kterou nikdy neměla. Netrvá dlouho a dvě dívky si k sobě vybudují velmi silný citový vztah, kterému se snaží všichni v jejich brandži vyhnout , protože je možné, že budou muset jedna druhou v budoucnu zabít. Co nikdo nechtěl - stane se, a jedna z nejtalentovanějších vražedkyň démonů Yomi se promění v démona a jedině Kagura má schopnosti na to, aby jí zastavila. Pro Kaguru není možné nejmilovanější osobu ve svém životě zabít a ví, že ať v souboji vyhraje kdokoli, ona nakonec vyhrát nemůže. (WildevilCZ)

(více)

Recenze (15)

fr3ak 

všechny recenze uživatele

Slušné anime, kterému bych i dal plné hodnocení. Bohužel se nevyhnulo častým stereotypům tolik typických pro tuto tvorbu – např. hlavní hrdinka musí řešit školní problémy, i když zachraňuje svět od temných sil, časté vykecávání v některých situacích atd. – Někomu to možná nevadí, ale já už jsem toho poslední dobou přežranej a vyloženě mě to tam nasíralo. Přitom příběh samotný špatný není, postava Yomi (kterou bych se nebál označit za hlavní) je dobře napsaná a díky tomu že ji zpočátku vidíme jako nelítostnou a chladnou mašinu na zabíjení jen proto, abychom se vrátili na úplný začátek a viděli, že dřív bylo všechno úplně jinak, to dává příběhu hned lepší rozměr – velké plus seriálu. Hudba není špatná, jen se po čase trochu začne opakovat (nijak mi to nevadilo), nicméně opening/ending jsou spíše průměr. ()

WildevilCZ 

všechny recenze uživatele

No myslím si, že dát epizody z konce seriálu na začátek je chyba. Působilo to velmi přehnaně, divně a bůhví co všechno + podivně nakreslené příšery, na vás vyskočí hned ze startu (zvlášt jeden typ mě vysloveně vytáčel). Tohle když na vás vyplivnou v první epizodě mnohé to odradí bych řekl. Nakonec z toho však vypadlo hodně dobré anime a nebýt toho začátku, tak bych dal asi 100%. Hudba byla svižná a pomáhala seriálu na obrátkách. Narozdíl od Mandelbrota, mně se emoční konec velice líbil, řekl bych, že je to pěkné anime v žánru akce, tragedy, fantasy / 95% ()

Reklama

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Tvůrcům seriálu nelze upřít schopnost upoutat divákovu pozornost. Po úvodních dílech se asi najde málokdo, kdo nebude chtít vidět alespoň pár dalších epizod. I přes množství klišé (středoškolačky bojující proti démonům ...) ošklivé CGI potvory a některé nepříliš výrazné postavy (ano, Kagura) se i dál jedná o docela povedený seriál. Hlavní zásluhu na tom má pochopitelně Jomi, které prostě nelze nefandit ať už masakruje kohokoliv a i její přerod je docela dobře vykreslen. Za zmínku určitě stojí i velice slušná hudba. Nebýt toho vyměknutí ke konci, možná bych přihodil i tu čtvrtou hvězdu. ()

D.Snake 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to působí docela lacině, ale už po úvodních 10ti minutách budete vyvedeni z tohoto omylu. Tendle seriál má jednu z nejlepších úvodních epizod a to i přesto, že první půlka tédle epizody je téměř odpadní. :) Sice se to pak těžko překonává, ale myslím si že i tak to vše stojí za shlédnutí. Yomi je navíc jedna z nejlepších záporaček všech dob. 8/10 ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Parádní akční odreagování postavené na zápletce pomsty, která je v tomto případě opravdu nelítostná. To co dělí Ga-Rei Zero od průměru je lehké prohození chronologie epizod (plus absence openingu a endingu v prvních dílech), které tomu všemu dá tu správnou šťávu. Atmosféru podtrhuje sice opakující se ale kvalitní soundtrack. Námět by možná s přehledem uživil i více epizod, ale občasná dvanácti dílná jednohubka také není na škodu. Chtělo to možná jen větší rozpočet na lepší animaci. ()

Galerie (444)

Reklama

Reklama