Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V San Quentinu má být o půlnoci popraven vězeň z cely smrti, černoch Frank Louis Beachum, odsouzený před šesti lety za vraždu těhotné ženy, která mu dlužila 96 dolarů. Mladá reportérka deníku Oakland Tribune Michelle Zieglerová byla pověřena úkolem udělat poslední rozhovor s odsouzeným mužem. Jenže krátce předtím Michelle zemře při tragické autonehodě a šéfredaktor přidělí její úkol stárnoucímu veteránovi Everettovi. Sukničkáři, mizernému otci i manželovi a také bývalému alkoholikovi. Kromě toho má ovšem Steve dokonalý novinářský čuch a ten mu napoví, že s odsouzením Franka Beachuma není všechno v pořádku. Když se mu podaří zjistit, že klíčový svědek lhal o tom, co viděl, získá téměř jistotu, že odsouzený muž je nevinný. Na to, aby jeho nevinu dokázal, má však pouhých dvanáct hodin. Steve začíná zběsilý závod s časem, ve kterém jde nejen o život Franka Beachuma, ale také o něj samotného. Jeho nadřízený Bob Findley už dlouho hledá záminku, aby ho mohl zničit. Steve kousek po kousku odhaluje pravdu o zločinu, za který má být potrestán nevinný člověk. To však nestačí. Musí najít dostatek důkazů, aby dokázal popravu zastavit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Daleká cesta za spravedlností. Sympatický odsouzený a chraplavý spasitel, oba ke svým údělům přišli jak slepí k houslím. Příběh se dlouho kodrcá prašnou cestou plnou hrbolů, až ke konci najede na prázdnou dálnici a pořádně práskne do koní. Pokud se probudíte, dodíváte se s pocitem, že ten film stál za to. Jen si jaksi nebudete s to vybavit, jak to začalo a pokračovalo, ale co už… ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Od Eastwooda ako režiséra a herca očakávam to, čo som v True Crime dostal...Postavu vyliečeného alkoholika trápeného životom a prácou, zápletku ktorá je síce tuctová ale režisérsky umne zvládnutá a podaná, scenár obsahujúci okrem znesiteľného klišé aj parádne hlášky a suchý humor, ktorý Clintovi žerem aj s navijakom, pár odľahčení a komediálnych vsuviek a samozrejme "typický" záver...Kto čaká od tohto filmu psychologicky exaktnú sondu a nervy drásajúci triler bude sklamaný. Kto očakáva maximálne poctivú detektívku starého štýlu a má rád Clintovu "typickú" rolu, sklamaný byť nemôže...Ja som vonkoncom nebol! Btw fascinuje ma, ako sa takmer 70 ročný Clint "nesere" a pokojne sa obsadí do role zvodcu žien, hoci vyzerá skôr ako múmia- skrátka sympaťák:))) ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Chlapská variace Posledního tance s typicky "Eastwoodovským" Eastwoodem (rozuměj nudný, klišovitý, okoukaný hlavní hrdina), který svůj nadějný život reportéra utápí ve sklenicích s alkoholem a místo věnování se rodině strká ruce pod cizí sukně dnes a denně. Eastwood jako režisér, scénárista a herec v jedné osobě - však dopadlo to přesně jak se dalo čekat. Příběh o nevinném černochovi se srdcem na pravém místě a za hrob oddaného bohu proložil několik vtipnými vložkami, typicky drsňáckými gesty a trochou svižnějších záběrů (cca finální dvacetiminutovka). Přiznejme si ale na rovinu a bez ústupků, že takovéto filmy nás už nebaví. Ne proto, že by byly vyloženě špatné, ale proto, že jich je na každém rohu tisíc. A to nezmění ani výtečné herecké obsazení (Woods, Hill, Venora). Eastwood nedokáže dynamicky natočit nedynamický příběh, což považuji za tristní prohřešek. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je sice fakt, ze podobnej pribeh tu uz byl hodnekrat a absolutne nicim neprekvapi, navic tu je spousta zbytecnejch (nudnejch) jakoze dojemnejch scen, nejaky ty nelogicnosti a film by se dal klidne o pulhodiny zkratit. Jenze Clint ma proste charisma, takze mu clovek musi fandit a zaroven je film docela napinavej, i kdyz je vicemene jasny, jak se to bude vyvijet. Co je na filmu jednoznacne nejlepsi nema paradoxne s celym pribehem nic moc spolecnyho, jsou to super zabavny slovni prestrelky mezi Woodsem a Clintem, kterej tu je tak vostrej, ze zastini i Clinta a bohuzel ma jen minimum prostoru. Sice se nejedna o buhvico, ale me se to proste libilo, slabsi 4*. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Jak spletitá jest cesta ku pravdě. Clint poukazuje na korupci americké justice mísenou s rasovou segregací a navíc obohacuje tuto problematiku rodinnými i pracovními trablemi. I v tomto případě potěšil typický charakter Eastwoodových postav. Sobectví, namyšlenost, tvrdohlavost a bezohlednost jsou přesně ty vlastnosti, které jsou s Clintovým charakteristickým herectvím nerozlučně spjaty. Zdatnými sekundanty jsou nepochybně sarkastický Woods či emočně vypjatá Diane Venora. Závěrečných 20 minut je náležitě vygradováno a divák nemá nejmenší potuchy, zda ho čeká happyend, či nikoliv. Kombinace justičních omylů s životními hodnotami má patřičný efektivní dopad na diváka. Řemeslně zvládnutá práce, to je bez debat. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • V tomto filmu se Eastwood už po osmnácté vrátil do role herce i režiséra. (ClintEastwood)
  • Ve filmové adaptaci je hlavní hrdina starší než v knižní předloze - v Klavanově románu bylo hlavnímu hrdinovi třicet pět let, zatímco Eastwoodovi v tomto snímku táhlo na sedmdesátku. Dalším rozdílem mezi filmem a románovou předlohou bylo dějiště: román se odehrává v Missouri, film v Oaklandu v Kalifornii. (ClintEastwood)
  • Clint Eastwood byl spoluautorem závěrečné písně vytvořené speciálně pro tento film.Singl zpívaný Dianou Krall s názvem Why Should I Care zní při závěrečných titulcích. (Roztržitý Luke)

Reklama

Reklama