Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(46)

Příznivci typického Mládkova humoru si přijdou na své v dadaistických příbězích – nepříbězích chudé aristokratické rodinky, která se po restituci dostala ke své zchátralé nemovitosti. Rodinní příslušníci zde přežívají s půvabem looserů, řeší páté přes deváté a občas se jim i něco neuvěřitelného přihodí. V hlavních rolích uvidíte Ivana Mládka (baron Romedius Cyrany von Bollehaus), Milana Pitkina (svobodný pán Emerich Cyrany von Bollehaus), Ivo Pešáka (lokaj Jaroměř Kotula), Jana Mrázka (rytíř Ignác Cyrany von Bollehaus), Lenku Šindelářovou (baronka Matka Anna Cyranová von Bollehaus z Nedabylic), Lenku Plačkovou (komtesa Cyranová von Bollehaus), Libuši Roubychovou (Libuna Cyranová von Bollehaus) a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (101)

gombarix 

všechny recenze uživatele

Dva dědci a dvě slepice sedí rozmístěni v salónku a plácají nahodilé ptákoviny, za nimi trousí šrapnely třetí dědek a občas do toho Pitkin něco zablábolí "maďarsky". Ještě víc než sitkom by tomu slušelo označení "statkom", ostatně typický Mládkův žánr (Noha 22 je totéž v bledě zeleném). Vtipné to přitom docela je, jen by tomu pomohlo rychlejší tempo, resp. sestříhat tak o polovinu, protože pět dobrých fórů na půl hodiny je prostě málo. Časté satirické narážky na soudobou politiku působí trochu nepatřičně (a rychle vyčpí), ale dá se na to zvyknout. 50 %. - - - Plačková i zde předvádí své neodmyslitelé srandabrýle, každopádně jí to tady sekne (v první sérii víc, ta paruka v "poloostrově" je děsná). ()

Wlashack 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě typický Mládek a já mládkův humor prostě můžu. Samosebou že kadence humoru jako byla v Countryestrádách nebo v Čundrcountryshow to nedosahuje a je to statické ale o to větších frků se dočkáte. A navíc takových, že je nečekáte. Například geniální Jaroměř, jehož hláškování prostě nemá chybu a vždy dané myšlence nasadí korunu. Trestuhodně je ale upozaděná Kalamity Jane alias Lenka Šindelářová, nebo Milan Pitkin, jehož rádoby maďarské hlášky sice sem tam donutí ke smíchu, ale jeho komediální potenciál je větší a je to škoda. Kdo má rád Mládkův humor, přijde si na své. Kdo ho rád nemá, nedává mu to ještě právo házet tento počin do odpadu. Mě třeba nikdy nelíbil humor pana Horníčka, kupříkladu. Nepobavil, nerozesmál a přesto bych si jeho hovory H v životě nedovolil hodit do odpadu. Každý jsme jiný. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ha, ha, ha to jsem se zas jednou nasmál! Chudáci aristokrati:-( Už to prostě není ono, sice opět vlastní nápad v podobě nového sitcomu, ale o to horší provedení, stále stejný styl humoru ze známých estrád na Nově, stále stejní lidé, kteří se za každou cenu snaží zaujmout ale místy jsou spíš trapní a k pláči. Současná programová skladba je už zcela jiná a jinde, což asi na Barrandově ještě nepochopili:-( Podprůměrná a zcela okoukaná zábava, ztráta času. ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Honem, máme něco v dědekboxu! Tohle neni sitcom, vždyť se tam nic neděje. Celé se to odehrává v jedné místnosti. Jenže ty blafy co tam kecaj, to je prostě něco. Nevim no, pro mě ze super humoru Ivana Mládka skoro nic nevyprchalo. Samozřejmě kdo čeká inteligentní zábavu, ten si na své nepřijde. Ale jako alternativa k českým telenovelám, které běží na jiných televizích, dám vždycky zavděk radši tímto. ()

(=LIFTY=) 

všechny recenze uživatele

Mám pro humor Ivana Mládka a jeho party slabost, takže z tohoto sitcomu se stal pro mě takový malý guilty pleasure, na který se rád podívám a i přes občasné slabší momenty, které naštěstí nejsou blbé, jen málo vtipné, se i pobavím. Mládek, Mrázek, Plačková a Pešák jsou skvělí a je škoda, že z Kalamity udělali pseudogroteskní postavu a geniální Pitkin schytal roli vyloženě trapnou, která pohřbila jeho komediální talent. Roubychovou jsem nikdy moc nemusel, ale tady je jakž-takž snesitelná. Po dvou dílech za 4. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Ivo Pešák zde hraje postavu sluhy Jaroměře, tedy i jména města, ve kterém se narodil. (Fenk)
  • V seriálu je jako vtip zmíněno jméno Kolovrat. Kolovratové jsou však skutečný šlechtický rod, založený ve 14. století a kterým jistou dobu (14.–15. století) patřil i zámek ve Zbraslavicích. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama