Reklama

Reklama

Michael Myers při převozu do márnice po autonehodě pohřebního auta ožije a po roce, kdy se skrývá v polích coby bezdomovec, se na Halloween opět vrací do ospalé venkovské díry, Haddonfieldu, kde kdysi žil se svou rodinou, než ji jako desetileté dítě vyvraždil. Michael je nutkán představou své psychopatické matky a svého dětského já k tomu, aby našel svou sestru Laurie, zabil ji, a tak ji přivedl ke své podivné rodince, zřejmě do pekla. Michael tedy vyrazí do městečka a cestou vraždí každého, kdo mu přijde pod ruku. Myersovi však nestačí své oběti zabít, on je musí utlouct, ubodat, rozmlátit na kaši, a tak dále. Postupně se Myers dostává blíž a blíž ke své sestře, která zatím díky nenažranému a hloupému psychiatrovi Loomisovi  a jeho knize zjišťuje, že je příbuznou největšího psychopatického vraha v dějinách USA. Nakonec Myers Laurie unese opět do jejich starého domu, když ji předtím zase zmasakruje její kamarádky... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (400)

JFL 

všechny recenze uživatele

Sebezahleděná glamrocková slátanina, která působí jako "Repo: Genetická opera!" bez nadhledu a reflexe, ale zato s hysterickým vypětím. Monotónní sérii sugestivních zvukových efektů a detailních gore záběrů prokládají absurdní symbolistní sekvence, které svou strojeností připomínají parodie na 60's artovky a jež mají Myersovým činům dodávat motivaci. Škoda, že ta odporuje předchozímu dílu a z rádoby "hustého" závěru dvojky dělá nelogický samoúčelný vtípek. Navíc se Zombie zřejmě inspiroval remakem "Pátku třináctého", který měl lepší tržby než "Halloween", a z Myerse udělal také hororového Terminátora - dokonce i s částečně poškozenou "tváří", z pod níž vystupuje "podstata" vraždícího stroje. A ponaučení z filmu? Nedovolujte si na bezdomovce; mohou to být masoví vrazi. Více v recenzi na Aktuálně.cz. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po tom čo som zhliadol prvú časť remakeu filmu "Halloween" mi trvalo dosť dlho pokiaľ som našiel chuť na pokračovanie. Americký hudobník a režisér Rob Zombie spracoval túto horrorovú klasiku svojským spôsobom. Pôvodný Carpenterov snímok považujem za jeden z najlepších slasher horrorov. To čo s tým porobil Rob Zombie je bezduchá fraška plná krvy, násilia a vulgarizmov. Chýba tomu však veškerá atmosféra. To je pre mňa absolútne neprijateľné. Prvá časť ma veľmi sklamala a tento druhý diel je ešte horší. Je jasne vidieť, že pri remakeu "Halloweenu" si snaživý Rob Zombie naložil vyše ako zvládne uniesť. ** ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Tohle byl fakt děs. Minimum pozitiv se vyčerpá rychle - pár brutálních smrtí. Zbytek je strašnej. Hned zezačátku scéna, ze který se člověk dozví, že zřejmě všichni funebráci by rádi spali s mrtvolama a následuje nejzbytečnější a hrozně dlouhá a nudná snová sekvence. Pak tu máme nějaký Michaelovy halušky, který se bohužel zjevujou dost často, a co hůř, Michael se navíc producíruje bez masky a vypadá jak nějakej zarostlej dřevorubec. Když už musí bejt v hororu scéna sundání kultovní masky, měla by bejt pojatá opatrně, kdežto tady jsou klidně dlouhý záběry na Myersův plnovous a dlouhý háro, no děs, ta postava tím úplně ztrácí svou mystiku. Nic horšího už se nemohlo stát. Vlastně mohlo, psychiatr McDowella, kterej byl v jedničce snesitelná postava, se zničehonic přerodil v totálního dementa, zato na hrdinu si hrát nepřestal. Navíc neuměřená stopáž dvou hodin je smrtící. Ale průšvih se po jedničce dal čekat. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Co to do píči bylo?! První remake ještě překvapivě nebyl vůbec špatnej, ale tohle je naprostá katastrofa a totální urážka. Od začátku jsem tu nepobíral jak může sérii Haloween někdo takhle zprasit, ale fakt se jim to povedlo. tenhle film mě neskutečně nasral. Tohle si můj oblíbený masový vrah rozhodně nazasloužil.0% ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Wrestling s kuchyňským nožem aneb dýňová sezona v domě (bezmála) tisíce mrtvol. Amatérský řezník z Haddonfieldu na cestě za sebepoznáním(!!!) Ptám se, má to cenu ohlížet se 30 let zpátky, dívat se Rosenthalovi pod ruce a s trochou nostalgie vzpomínat na prsa, krev a mrkváče? Původní Halloween II byla dobová analogová řezničina, takže kde se vzala odvaha (nebo dost možná naivita) Roba Zombieho vykreslit Myersovu psychologii zrovna teď, v časech, které dusí digitální brutalita? Takhle, z mého pohledu má Rob problém budovat jakoukoliv funkční atmosféru - on prostě "jenom" drží tempo. Navíc ten jeho formát opakujících se bizarrních výjevů k něčemu tak přímočarému, jako je Halloween legacy, prostě nepasuje. Předěly se tlučou jak rozmazlený děcka na pískovišti a i přes to, že se bezútěšně snaží držet za overal chlapce v masce z gumopryže, dostat se do hlouběji do jeho podvědomí, k saméjeho podstatě, psychologie ostatních postav je naprosto stupidní, nekonkrétní. Kupříkladu Loomis Malcolma McDowella, to je P(íá)R extrémně nekontrolovaný debility(!!!) Já to chápu, vizuálně by to tak ze 2/3 obstálo, Zombie je v tvůrčí podstatě neústupný, drží jistý drive a jeho hrdinky jsou vesměs rozcuchaný, potetovaný mrchy, co poslouchaj Alice Coopera a říkaj kurva častěj než dobrej den. Přesto Halloween II jako celek nefunguje a upřímně, mít imrvére za prdelí Sheri Moon Zombie s jednorožcem a upatlanýma očníma stínama, asi by mi jeblo taky(!!!) Suchej steak bez omáčky na podvečerním menu za [final rate: 40%] ()

Galerie (37)

Zajímavosti (22)

  • Natáčelo se v Atlantě ve státě Georgia. (Chatterer)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 54. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Reklama

Reklama