Reklama

Reklama

Michael Myers při převozu do márnice po autonehodě pohřebního auta ožije a po roce, kdy se skrývá v polích coby bezdomovec, se na Halloween opět vrací do ospalé venkovské díry, Haddonfieldu, kde kdysi žil se svou rodinou, než ji jako desetileté dítě vyvraždil. Michael je nutkán představou své psychopatické matky a svého dětského já k tomu, aby našel svou sestru Laurie, zabil ji, a tak ji přivedl ke své podivné rodince, zřejmě do pekla. Michael tedy vyrazí do městečka a cestou vraždí každého, kdo mu přijde pod ruku. Myersovi však nestačí své oběti zabít, on je musí utlouct, ubodat, rozmlátit na kaši, a tak dále. Postupně se Myers dostává blíž a blíž ke své sestře, která zatím díky nenažranému a hloupému psychiatrovi Loomisovi  a jeho knize zjišťuje, že je příbuznou největšího psychopatického vraha v dějinách USA. Nakonec Myers Laurie unese opět do jejich starého domu, když ji předtím zase zmasakruje její kamarádky... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (401)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zase jedna pěkná řezničina! Co se líbilo: hudba, kamera - některé obrazy byly krásné samy o sobě, kostýmy z filmu Rocky Horror Picture Show na halloweenském večírku a vydařené triky. Co se nepodařilo: vytvoření napětí, atmosféry, strachu. Postavy jsou tak ploché, že vám k srdci nepřirostou, a tudíž je vám jejich osud lhostejný. Tolik vražd, ale jako by si jich nikdo nevšiml? Klišé se zrcadlem je notně obehrané. A co ten závěr? Ve druhé třetině filmu jsem si říkal: jen aby pointa nebyla jako u Houbiček nebo Noci s nabroušenou břitvou....ovšem co chtěl básník tím koncem říci? Aha, že by mohlo následovat ještě strašnější pokračování... ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

V jednom už mám jasno, na filmy Rob Zombieho nemá smysl chodit. Měl by radši zůstat u hudby, neprznit filmovou tvorbu a nepohřbívat horrorové klasiky. Po filmu jsem si uvědomil, že tam bylo plno zbytečných scén, které tam vůbec být nemusely (a byli natočeny jen kvůli tomu, aby to mělo minutáž celovečerního filmu). Expozice je zcela zbytečná. Možná si (ne)rejža chtěl natočit dramatickou scénu mezi matkou a svým dítětem. Ale ta vůbec nefunguje. Někdo si tu neuvědomuje, že film je umění, nikoliv možnost nasnímat vše, co se nám líbí. Malcolm McDowell jako herec začal na vrcholu a poslední dobou se upisuje k divným projektům a přitom má takový herecký potencionál a charisma. Horrory jsou od toho, aby vás lekaly nebo děsily přemírou brutality. V tomto filmu lekačky nejsou. Na druhou stranu brutalita ano, ale díky mizernému střihu vidíme spíše abstrakní obrazy, pod kterými si musíme představit, co se vlastně na plátně odehrává. Ono to možná je i tak lepší, ale stejně... Never more! ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Jednička byla skvělá ... dvojka je bohužel někde úplně jinde. Do zhlédnutí tohodle filmu jsem měl za to, že Zombie je skvělý filmař, který nemůže šlápnout vedle. Po celou dobu filmu jsem si přál, aby Laurie Micheal už konečně oddělal, bo tak otravnou píču, která má krámy celej rok, by nesnesl snad nikdo. Čím mě ale Zombie nejvíc nasral, bylo odmaskování Michaela ... Michael je horrorová ikona, která prostě nikdy neměla být odmaskována. Takhle totiž ztratil veškeré charisma a ... no, seru na to! ()

Psema odpad!

všechny recenze uživatele

Nechutný flusanec do ksichtu Michaela Myerse, jeho fanoušků a všech milovníků dobrých filmů. Zombie naprosto rezignoval na cokoliv, co by mělo něco společného s Carpenterem, a předkládá neatmosférickou šlichtu s desítkami no-name mrtvol, tunami odhalených ňader a hrstkou naprosto zmatených herců, kteří museli mít už při čtení scénáře ze Zombieho představ hlavu v kýblu. Z Laurie je ukřičená kravka, Loomise sobecký idiot a zjevování "bílé paní" bych okamžitě zařadil do kategorie největší WTF roku! A za ten závěr by si Zombie zasloužil postavit ke stěně a vykuchat od skutečného Michaela. Ne od té vlasaté kreatury, kterou si vysnil a která nemá s chladnokrevným a zlem prolezlým likvidátorem společného vůbec nic. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuta DC (119 minut) verze. Tak tohle mělo krátký život. Pokud jsem u remaku chválil Roba Zombieho za patřičný odstup a přidání svého k tomuto proslulému vrahovi, tak tady se bohužel utrhl ze řetězu a přidal toho dost. Což by do jisté míry nevadilo, KDYBY respektoval sérii jako takovou. Bohužel, ne. Michael si zde několikrát sundá masku, poprvé promluví, nepoužívá jen nůž, není zde ani náznak Carpenterovy hudby, k tomu má halucinace o své (mrtvé) matce… Ne, takhle by to nešlo. Dá se říct, že v lecčem tento díl připomíná třetí díl originální série, který nesouvisel s díly předchozími a my, diváci, jsme museli čekat téměř 20 let na slušné pokračování. Naštěstí ne vše je na tomto pokračování špatně, takže ho neposílám přímo do odpadu, protože některé scény se povedly (Rob holt brutality umí a nejsou mu cizí) ale ptám se, jak dlouho bude trvat tentokrát, aby se (pravý) Michael vrátil v nějakém lepším pokračování/remaku? Nemyslím si, že by Hollywood nechal pana Myerse dlouho u ledu… 40 %. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (22)

  • Natáčelo se v Atlantě ve státě Georgia. (Chatterer)

Související novinky

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Reklama

Reklama