Reklama

Reklama

Michael Myers při převozu do márnice po autonehodě pohřebního auta ožije a po roce, kdy se skrývá v polích coby bezdomovec, se na Halloween opět vrací do ospalé venkovské díry, Haddonfieldu, kde kdysi žil se svou rodinou, než ji jako desetileté dítě vyvraždil. Michael je nutkán představou své psychopatické matky a svého dětského já k tomu, aby našel svou sestru Laurie, zabil ji, a tak ji přivedl ke své podivné rodince, zřejmě do pekla. Michael tedy vyrazí do městečka a cestou vraždí každého, kdo mu přijde pod ruku. Myersovi však nestačí své oběti zabít, on je musí utlouct, ubodat, rozmlátit na kaši, a tak dále. Postupně se Myers dostává blíž a blíž ke své sestře, která zatím díky nenažranému a hloupému psychiatrovi Loomisovi  a jeho knize zjišťuje, že je příbuznou největšího psychopatického vraha v dějinách USA. Nakonec Myers Laurie unese opět do jejich starého domu, když ji předtím zase zmasakruje její kamarádky... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (400)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(30%) Pokračování solidního remaku z r.2007. No, máme tu po pouhých 2 letech další Halloween. Po skončení tohoto dílka jsem měl v hlavě guláš. Bohužel, většinou krom smíšených pocitů, převládaly ty horší dojmy. Celé to bylo takové moc překombinované, tvůrci se snažili vytvořit zcela něco odlišného, což se dá chválit, ale ne za předpokladu, že to nebude vůbec fungovat. Nápad s bílou paní a koněm – to mi přišlo fakt debilní. I to nesmyslné a nelogické spojení do mysli postavy Laurii Strodeové a i to co se s ní ve finále stalo. Ještě tak ta 1/3 filmu byla opravdu solidní a brutální. Jenže pak nastane velmi hloupý zvrat a do konce filmu se už nudím a nevěřícně kroutím hlavou co má tohle všechno znamenat. Samozřejmě se tu neustále něco děje, Myers tu stále brutálně vraždí, někdy mi to přišlo až nechutné, ale to kritizovat nemůžu, aspoň nějaké ty vraždy mě bavily. Dalším problémem bylo, že Myers vraždil i spoustu obětí, které neměli s příběhem a ostatními souvisejícími postavami nic společného. Myers vizuálem vypadá už trochu jinak a i při zabíjení začíná řvát a bodat nožem jak kdyby se posral. A k tomu postava Strodeové je mi zde strašně nesympatická. Stejně tak jako Loomis, který by si zde zasloužil pořádně proplesknout. Úplné finále je takové divné. I tu vymizela klasická Halloweenská hudba pokud nepočítám závěrečné titulky. No, původně jsem chtěl dát jen 1*, ale musím tak nějak smýšlet objektivně, ta 1/3 byla opravdu vydařená + sem tam se nějaké ty dobré vraždy najdou, nějaký ten nápad a pokus o změnu děje se ale bohužel nedá moc ocenit. Takže s vypětím všech sil dávám tentokrát z milosti druhou a nejslabší možnou hvězdici. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie priniesol v roku 2007 fajn Remake/Reboot, ktorý postavu Michaela lepšie predstavil a ponúkol zároveň slušnú vyvražďovačku. O dva roky neskôr natočil pokračovanie, ktoré je viac brutálnejšie, krvavejšie, ale aj výrazne slabšie. Michael Myers znova nafasoval zopár tučne krvavých scén, no ostatne postavy a hlavne doktor Samuel Loomis je neskutočne nesympatická postava, ktorá je takmer kompletne prepracovaná od toho, ktorú sme videli v prvom diely. Sklamanie. 50% - 2* ()

Reklama

Socrates 

všechny recenze uživatele

Ach jo, tak po velice slušný jedničce přišel Rob s plytkým pokračováním, který se zařadilo mezi "moderní hnusáckou podívanou". Nemám rád tyhle filmy, u kterejch přivírám oči nebo odvracim zrak ne zděšením nebo hrůzou, ale díky hnusu, kterej je na plátně k vidění, a toho bylo hlavně v první půlce filmu víc než dost. Takhle ne. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Není vůbec lehké ohodnotit tento film. Odklon od původní Carpiho verze je už na světelné míle daleko a zbyl tak jen velmi, ale opravdu velmi brutální slasher. Nemůžu si vybavit, jestli jsem vůbec někdy viděl něco nechutnějšího a brutálnějšího. Míra reality pro mě dosáhla maxima a film zapůsobil na moje nejvnitřnější pudy. Velice dobře chápu lidi, kteří dali odpad. Opravdu jen pro otrlé diváky. PS: Než jsem na film šel, tak jsem viděl na óčku dj divák. No a zrovna se v tomhle dílu ptali lidí na halloween 2. Jakse těší, jaké to bylo, kde se lekli atd. A byl tam taky 11 letý smrad, kterej machroval, co už všechno viděl a jak má rád sav filmy(SAW). No myslím, že po tomhle výplachu musí prdět doma strachy do teď. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 4/10 Hudba 5/10 Efekty 4/10/// +v titulcích Halloween theme, je to hodně brutální, postava Michaela Myerse, z herců Malcolm McDowell -celkem zbytečný děj a zbytečné pokračování, Scout Taylor-Compton přeci jen nemá moc co hrát, Zombieho rukopis už mi spíš vadí, snové části jsou opět k ničemu/// Halloween II začíná přesně tam kde jednička skončila a plynule na ni navazuje. Chudák holka si užila dost a ještě není konec. Michael je bezcitný, tupý vraždící monstrum, který jde pudově za ní a ten kdo mu stojí v cestě to neustojí. Jenže když je u toho horší kamera, k ní tmavší záběry, zrno a scény převážně v noci moc toho neuvidíte. Hodně vám bude pomáhat atmosféra a vaše představivost, ale pro ty co už viděli hodně, vám tenhle snímek nic moc mrazivého a šokujícího nepředvede. Jestliže jednička měla bohatý děj tak za jednu a půl části, tak tady je jen ta zbylá polovina příběhu/děje/scénáře. Prostě hodně se vaří z ještě přeživších postav, ale je to málo na pořádný hororový biják. Jestliže někdo třebas remaku Pátku 13tého vyčítal jeho "moderní hezkou fazónu" tak po tomhle to možná docení. Škoda, jsem zastánce i této hororové série,ale je to vážně slabota./// Celkem 46%/// ()

Galerie (37)

Zajímavosti (22)

  • Rozpočet činil 15 000 000 amerických dolarů. (Chatterer)

Související novinky

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Reklama

Reklama