Reklama

Reklama

Peter Klaven (Paul Rudd) je úspěšný realitní makléř, který se zasnoubí s dívkou svých snů Zooey (Rashida Jonesová). K velkému zděšení však zjistí, že nemá žádného blízkého kamaráda, který by mu mohl jít za svědka. A tak se pustí do pátrání po opravdovém příteli. Po řadě bizarních a ponižujících setkání Peter potká Sydneyho Fifea (Jason Segel), šarmantního a zábavného chlapíka, s nímž si okamžitě padne do oka. Ale čím více se oba naprosto odlišní muži sbližují, tím více trpí vztah Petera a Zooey. Peter je nakonec nucen volit mezi svou snoubenkou a novým nejlepším přítelem v příběhu, který se tak stává komickou úvahou na téma, jaký je skutečný význam přátelství. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (416)

Hees 

všechny recenze uživatele

Výborná komédia ešte stále uvažujem, že jej dám 5 hviezdičiek.Rozhodne sa oplatí ísť na to do kina s niekým kto sa bude s vami smiať (pre chlapov samozrejme žena a opačne) lebo vtipných scén je požehnane a čo je ešte významným plusom vo filme sa nenájde žiadna trápna nechutná scéna (teda skoro jedna by ma napadla ale nie tak ako v iných komédiách).Dvaja kamaráti k sebe úplne perfektne zapadli.Po prvej pol hodinke keď sa mi zdalo,že to nebude ono sa začal film meniť na úplnú "pecku".Ak pôjdete na to do kina neobanujete.Vy čo dávate 3 a menej musíte potom uznať,že medzi komédiami táto svieti kvalitou. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Měl Peter jako malý nějaké kamarády?...... Měl Peter někdy nějaké kamarády? ..... Ano, jde tu o Petera, jenž je kapku zženštilej, nemá sebevědomí a potřebuje se uvolnit. Chybí mu takový to kamarádský ,,hrábnutí na koule“. Co je na tom vtipnýho? No právě, nečekejte humor plný slovní ekvilibristiky, ale spíš drsnější - ovšem občas překvapivě vtipný - gagy. Taky je fajn, že nejde jen o tupou romanťárnu a ve vzduchu visící konflikt vytváří nervózní atmosféru, která je lepší než kdejaký pokusy o trapný humor. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nemáte kamarády. 2.) Zbožňujete ,,Ďábel nosí pradu“ a víte co je ,,Chocolat“. 3.) Zajímá vás, jestli J.Segel může hrát i jinde než v HIMYM. 4.) Je pro vás přirozený se bavit se s kámošem o honění. 5.) Napadá vás, jaké je to mít milující manželku? 6.) Nevěříte, že potkat kámoše nemusí končit rozvodem. PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne P.S: Doporučuju kvůli pár vtípkům vydržet i závěrečné titulky! ()

Reklama

Freemind 

všechny recenze uživatele

Dost dlouho jsem byl na rozpacích, zda sleduju originální komedii plnou trefných postřehů a hlášek nebo jen další americkou žvýkačku plnou fekálně-zvratkového humoru. Nakonec se to zastavilo někde uprostřed, o jednu hvězdu jsem to shodil kvůli totálně slabomyslnému, ukecanému závěru který úspěšně vymazal všechny dobré dojmy, které jsem si střádal v průběhu celého filmu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty onanuješ u fotky své přítekyně? To je nechutný!" Mám spoustu kamarádů a jejich fiktivnost mi vůbec nevadí, takže Peterovi rozumím. Jenže nejlepšího přítele a zároveň svědka, který mu při první příležitosti nebude strkat jazyk do krku, je před svatbou třeba najít. Já jsem ho našel a najde ho i Peter. Hledání to samozřejmě bylo zábavné a hláškování spousty vtipně jednoduchých postav mi neustále zvedalo náladu. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Kopačky musely na maximální hodnocení čekat opakovaně dobrý půlrok, u Kámoše k pohledání ale nepochybuji ani minutu - geniální film s úžasnou pointou, svěžím scénářem a především neokoukanými vtipy, mezi nimiž téměř výhradně absentuje lamoidní padání na prdel či jiné části těla. Boží Segel, boží Rudd, boží všechno... slapping my bass. 9/10 ()

Galerie (57)

Zajímavosti (9)

  • Bilboard s Peterem (Paul Rudd) v posteli vznikl ze skutečné fotky Paula Rudda zveřejněné v časopise Rolling Stones v r. 2006. (Zdroj: IMDB). (PogoJoe)
  • Jason Segel (Sydney) a Paul Rudd (Peter) si své role zopakovali n avideu k příležitosti turné kapely Rush "Time Machine". Dvojice herců se zde dostane na jeviště a setká se s členy kapely po jejich vystoupení. (Zdroj: IMDB). (PogoJoe)
  • Hudební skupina Rush, oblíbená u hrdinů tohoto filmu, kteří navštívili v jedné scéně jejich koncert, skutečně sehrála asi hodinový koncert pro filmový štáb, herce a skalní fanoušky, kteří se o tomto vystoupení dozvěděli na internetu a v rádiu. (Zdroj: IMDB). (PogoJoe)

Reklama

Reklama