Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (460)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Chudák hrdina, ten se do těch schodů naběhal... Na Collectora jsem se těšil a mohu říct, že mě nezklamal. Nepříjemná atmosféra, spousta brutality (ale fakt velká spousta - dost možná je to nejbrutálnější horor roku), překvapivě vysoký počet mrtvol a hudba (zvuky), která pomáhá tvoření pocitu beznaděje takovým způsobem, že poslouchat ji déle, zblázním se. Na druhou stranu to má jeden z nejvykonstruovanějších příběhů, jaký jsem kdy viděl. Tohle by se v reálném světě prostě nemohlo stát. Nemá smysl přemítat nad tím, jak je možné, že se ve středně velkém rodinném domku poměrně velmi dlouhou dobu pohybuje několik postav, kterým se neustále daří navzájem se míjet, proč si vrahoun tak neuvěřitelně komplikuje práci, proč tak riskuje ... v tom filmu to tak prostě je, a pokud vám nevadí přistoupit na jeho hru, dostanete solidní torture porn zážitek. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Parádní thriller o zlodějičkovi, kterej se vkrade do rodinného baráku, kde právě "operuje" vraždící maniak, milující životu nebezpečné pasti. Film je od tvůrců Saw 4-6, což je samozřejmě znát. Hodně krve, tajemna a napětí, přesně jak to mám rád. A taky v jednom momentě hraje intro skladby "Dead bodies everywhere" od kapely KORN. Škoda, že si tohle všechno neudržel až do konce. Násilně podstrčená pointa mi ale přišla nijaká, proto bych byl rád za pokračování. 7/10 ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Rafinovanou zápletku doprovázejí stejně prohnané a řemeslně nápadité dílčí části. Tenhle skvěle rozjetý vlak se bohužel, jak bývá nemile zvykem, po polovině filmu začne až nezdravě rychle měnit v béčkovou změť scenáristické vykonstruovanosti, sázející logické boty a laciné zvraty jako na poli. 1. Chytrý scénář s bravurní dějovou kompozicí (má však právě onu tenkou hranici mezi inteligencí a demencí) a atypickým hrdinou, svázaného silným morálním dilematem, vlastním strachem i deadlinem, udává filmu tu správnou atmosféru i tempo, 2. Řemeslná zručnost a nápaditost v rámci řešení jednotlivých segmentů - při pohledu na tento výčet mám pocit nepochopitelně promarněné šance a zároveň si nedovolím dát méně, než velmi silné 3*. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu dobrá atmosféra, na tu druhou zase šílený hovadiny, které by nebylo možné zrealizovat. Ano, mluvím o pastech. Když opomenu to, že by je vrah připravoval asi týden, tak samotná funkčnost byla místy hodně předimenzovaná. Atmosféra je ve filmu opravdu hustá. Chování postav občas dost ujeté, ale víceméně se veškeré dění dalo unést, ne jako u podobných krvelačně úchylných filmů. Konec je pokažený, mělo to skončit, že prostě vrah zdrhnul a hotovo, žádný stupidní dodávkový finále. Těším se na dvojku... 60% ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Téměř to aspirovalo na 4 hvězdy, ale závěr už mě poněkud utahal. Vrah tak dlouho a urputně honí svoji oběť po baráku, přičemž mezitím stihl povraždit celou rodinu a pak každého, kdo se tam náhodou přichomýtnul, že už si uondáni začnete přát, aby se na to konečně jeden nebo druhej vysral. Nicméně krevní výplach, máte-li na něj čas od času náladu, je to solidní. Rozhodně se u tohoto filmu nelze šťourat v logice a reálné proveditelnosti, ani čekat, že narazíte na nového Hannibala. Je to prostě vyvražďovací maraton s pěknými triky a závěrečným příslibem, že masakr kolotoč se roztočí v dalším díle ještě rychleji:) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Film bol v nezostrihanej verzii zakázaný v Nemecku. (Paldiny)
  • Pôvodne mal byť film financovaný štúdiom Dimension Films. Keď sa však štúdio dostalo do finančných problémov, z realizácie projektu vzišlo a práva na neho sa dostali k spoločnosti Lidell Entertainment. Tá film uviedla aj do kín, síce v obmedzenom počte kópií a na krátku dobu, ale vcelku úspešne. (Film stál 3 milióny dolárov a v severoamerických kinách zarobil viac ako dva a pol násobku svojho rozpočtu.) (beso74)
  • Mestská legenda (či povesť alebo fáma) o Zberateľovi je v širšom kontexte založená na iných podobných legendách o divných susedoch, stvárajúcich vo svojich pivniciach rôzne hrôzostrašné kúsky. Najznámejšou z nich je legenda o susedovi - zberateľovi časti ľudských tiel, ktoré následne hrdo vystavuje v pohároch na zaváraniny. V Rusku sa túto legendu podarilo priviesť k životu - historik Anatoly Moskvin z Nižného Novgorodu bol totiž roku 2011 zatknutý, pretože vykrádal hroby v regióne na východ od Moskvy. Kradol telá dievčat vo veku od 3 do 13 rokov a vyrábal si z nich bábiky v životnej veľkosti. Polícia našla v jeho byte hrôzostrašný dôkaz - celkovo 29 mumifikovaných dievčenských tiel. (beso74)

Reklama

Reklama