Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (460)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Drsný, brutální, nechutný, neuvěřitelně dlouho napínavý, nepříjemně emocionální, intenzivní, dobře vymyšlený - to vše rovná se DOBRÝ horor. Zápletku nelze dost dobře popsat, aniž bych něco prozradil a zbavil vás tak (možná) stejně mylného očekávání v úvodu. Alespoň stručně: jeden prostorný rodinný dům, psychopat, zvrácená hra na kočku a na myši (se spoustou pastiček), nevšední sběratelský koníček. Moc nechápu námitky, alespoň u těch pár komentů co jsem četl. Například nelogičnosti v tom co vrah slyší a co najednou ne - není to třeba tím, že jednou je v domě úplné ticho a podruhé nikoli? Možná jsem pár nelogičností nezachytil, ale to mohlo být jen díky tomu, jak mě sebou strhlo napětí a vžití se do děje. Takže asi jediný, co mi vadilo, byl místy hudební doprovod, ale to je spíš takový mini mínus. COLLECTOR pochází od těch samých autorů jako SAW IV, V a VI (plus VII), což je znát, a jinak mi připomnělo třeba ještě MURDER-SET-PIECES, STRANGERS, nebo HOME ALONE:) Nepříjemnou atmosféru se daří navodit i téměř z ničeho, v tomto ohledu jsem si vzpomněl na CHILDREN, kde to ale šlo spíš na úkor věci. To napětí tu na mě opravdu působilo, a to skoro po celou délku stopáže(!). Celkově maximální spokojenost. (P.S. bacha ještě, zaznamenejte krátký bonus po závěrečných titulcích) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $7,712,114Tržby Celosvetovo $7,814,436║ Konkurent pre SAW, ktorý samozrejme ide vehementne v šľapajach stanovených spomínaným filmom. A zo začiatku sa mu to aj celkom darí, vytvorí sa slušné napätie a do momentu pokiaľ sa to nezmení len na samoúčelné krvavé orgie, je to celkom vypätá podívaná. Potom už začne toho vadiť na rozbehnutom deji viac(hromada nelogických riešení a situácií sa kopí a kopí)...., záverom sa to proste dostane do klasických horrorových šľapají z otvoreným koncom pre pokračovania. V rukách šikovnejšieho režiséra by z toho bola určite nezabudnuteľná krvavá jazda v dome plnom nástrah, takto sa to zaradí len do priemernej šablónkovo okukanej psychopatickej žánrovky o nesmrteľných záporákoch(a la Halloween, Piatok 13). /55%/ ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Hraní sadomasochistické kočky s neposednou myší aneb malý film s velkým nábojem... Malý film s působivou grafikou a padnoucí pulzující muzikou, slušelo by se dodat. The Collector chce diváka protáhnout pořádným martýriem a k tomu mu slouží (za posledních 10 let) víc než prověřené zbraně. Marcus Dunstan veskrze servíruje fungující propletenec thrillerů formátu Hard Candy a samozřejmě Saw, když se v rámci "vyprávění" příběhu nebojí jít nad rámec představivosti a přesto zůstává pevně přikovaný k (brutální) syrové "realitě". Sběratel sice nemá charisma, ale zase má ten cool latexovej minispacák na hlavě a nechybí ani Jigsawem zdomestikovaná důmyslnost pastí (které kamera nezapomene s dostatečným předstihem představovat). Do pasti se však dostává i samotná "pointa", díky které pro mě The Collector nepřekročil vlastní stín. Ani o krok. Přesto baví a bolí, hodně bolí. [final rate: 65%] ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Masakr. Představte si Fincherovu Panic Room spojenou s brutalitou frantíkovské řezničiny Inside. Tomuhle se říká novodobý slasher. Likvidace jsou extrémně brutální - takové drátování a zašívání pat či úst je tím nejmenším, stejně jako vytrhávání zubů kleštičkama. Tady se boduje žíravinou, pastmi na medvědy či používáním živého člověka (!) jako beranidlo. Jenže to není jen bezduchá řezničina. Pastičky jsou všeobecně promakané a scénář nemá chybku. Kdyby se zrovna z tohoto stala série, tak budu opravdu rád. Takhle drsný totiž Michael a ani Jason nikdy nebyl! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Parádní thriller o zlodějičkovi, kterej se vkrade do rodinného baráku, kde právě "operuje" vraždící maniak, milující životu nebezpečné pasti. Film je od tvůrců Saw 4-6, což je samozřejmě znát. Hodně krve, tajemna a napětí, přesně jak to mám rád. A taky v jednom momentě hraje intro skladby "Dead bodies everywhere" od kapely KORN. Škoda, že si tohle všechno neudržel až do konce. Násilně podstrčená pointa mi ale přišla nijaká, proto bych byl rád za pokračování. 7/10 ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Film bol v nezostrihanej verzii zakázaný v Nemecku. (Paldiny)
  • DVD verzia obsahuje dve vymazané scény a tiež alternatívny koniec. (Arsenal83)
  • V červenom Forde Mustang hrá skladba "Bela Lugosi's Dead" od Bauhaus, ktorá prvý raz zaznela v horore Hlad (1983). (BlackTom)

Reklama

Reklama