Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (460)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mi hodně dlouho ležel v obýváku. Vůbec se mi do něj nechtělo tak nějak jsem se bál že přes všechny ty pochvaly to bude nudná srajda podobná všemu co se dneska točí. Nebyl jsem daleko od pravdy ale tenhle film má něco navíc. Po dlouhý době tu byly postavy kterým bych věřil. Navíc jsem se po dlouhý době nachytal jak na postavu mluvím aby někam nechodila. Nicméně film se mi hodně líbil, je dostatečně krvavej, má dobrý herce, dokonce má i zajímavého vraha. Co bych asi nejvíce vytknul byl konec kterej se prostě nepovedl. Druhý díl Collection si nechám ale na někdy dýl, zase se bojím že si zkazím dojem. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

V podstatě velká spokojenost, i když je horor se známým plakátem dost nepříjemná podívaná i pro otrlé povahy. Hned po první půlhodině je jasně vidět, že se na Collectorovi opravdu nějakým způsobem podíleli tvůrci Saw. Několik záběrů je vyloženě nechutných (žiletky, telefon), jen aby záhy vyvolaly na divákově tváři sadistický úsměv. Aneb Peter Jackson nebo Sam Raimi by měli radost. Za ohromné plus považuji, že film je od příchodu do domu plného nástrah napínavý celých 50 minut, a nepoleví až do (kupodivu nečekaného) konce. Ani úvod není zbytečně natahovaný, a nakonec tak zamrzí jen nevýrazný hlavní hrdina, tupá inteligence mučených a několik zbytečných záběrů. Všechno ostatní včetně parádního psycho-soundtracku se víceméně povedlo. Prsa Madeline Zimy velmi potěšily :-). ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Bol som skutočne príjemne prekvapený, pretože toto je vskutku nad priemerom obyčajnej horrorovej jednohubky. Bol som nepríjemne prekvapený, pretože miestami mi táto jednohubka priniesla vskutku nepríjemné prekvapenia. Raz, či dvakrát som musel dokonca film pauznúť, aby som to mohol predýchať. A to sa u mňa nestáva často, takže palec hore. Za plus považujem výkony hercov, napriek pomerne neznámemu obsadeniu a taktiež záver, ktorý mnohé naznačuje. Scenár deravý ako minuloročné ponožky pred Vianocami, ale ak si fanúšik tohto žánru a po vymäknutí saw-série ti chýba trošku šťavnatých gore scén, tak neváhaj a sťahuj! 75%. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Tak trošku tvrdší variace snímků Sám doma. Ne a teď vážně. V poslední době vychází docela slušná porce originálních hororů, ale vždy tomu chyběla ta správná atmosféra. Tenhle problém The Collector rozhodně nemá. Úmrtí jsou originální a napětí se dá krájet celcýh devadesát minut. Závěr už byl klasický hororový a třeba se dočkáme dalšího pokračování. I kdyby byla natočená dvojka tak nevěřím, že bude tak kvalitní jako tenhle kousek. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Rafinovanou zápletku doprovázejí stejně prohnané a řemeslně nápadité dílčí části. Tenhle skvěle rozjetý vlak se bohužel, jak bývá nemile zvykem, po polovině filmu začne až nezdravě rychle měnit v béčkovou změť scenáristické vykonstruovanosti, sázející logické boty a laciné zvraty jako na poli. 1. Chytrý scénář s bravurní dějovou kompozicí (má však právě onu tenkou hranici mezi inteligencí a demencí) a atypickým hrdinou, svázaného silným morálním dilematem, vlastním strachem i deadlinem, udává filmu tu správnou atmosféru i tempo, 2. Řemeslná zručnost a nápaditost v rámci řešení jednotlivých segmentů - při pohledu na tento výčet mám pocit nepochopitelně promarněné šance a zároveň si nedovolím dát méně, než velmi silné 3*. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 89. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (ČSFD)
  • Pôvodne mal byť film prequelom k Saw (2004). Producenti však nakoniec od tejto myšlienky upustili. (beso74)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (Treeboo)

Reklama

Reklama