Reklama

Reklama

Příšerka v Paříži

  • Francie Un monstre à Paris (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Paříž roku 1910. Městem vládne panika. Hladina vody je čím dál vyšší a příšera je na útěku! Začátkem roku 1910 čelila Paříž katastrofálním záplavám, které způsobila rozlitá Seina. Řeka kulminovala osm metrů nad svou obvyklou hladinou, a možná proto už si dnes nikdo nepamatuje, že se tehdy město také třáslo hrůzou z šestinohé příšery, která řádila v jeho ulicích. A jen málokdo by si tyto události spojil s hudebním fenoménem, který se zrodil v jednom místním šantánu. Rozruch ve městě působí děsivý tvor, který je na útěku. V patách je mu hrozivý komisař Maynott se svými muži. Příšerka naštěstí najde útočiště v pěveckém kabaretu po boku místní hvězdy, krásné a srdečné Lucille. Ta se společně s výstředním vědcem a jeho vznětlivou opicí snaží neškodnou příšerku zachránit. (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (76)

manonfire 

všechny recenze uživatele

Hmm...tak určitě tam není takové to moje divácké nadšení, které by z filmu udělalo soukromý kult, ale svou poetiku film má. Hlavním jejím pilířem je krom dobové atmosféry, hudební složka filmu, která je na animák relativně chytlavá. Také obě romance byly vcelku milé, ovšem celkově do dokonalosti chybělo spoustu. Od animace zejména pařížských exteriérů, přes praktickou absenci vtipu, alepoň tedy toho vtipného. 60% ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Celý tenhle animák stojí na dobrém (mysteriózním) nápadu s kouzelnou zahradou v podobě záhadné laboratoře. Výborné jsou písničky, Vanessa Paradis (Lucille má dokonce její mezírku mezi zubama) a fantastický pan blešák. I role Ludivine Sagnier byla roztomilá. Škoda, že nedostala víc prostoru. Rozuzlení je skvělé a moc se mi líbil nápad vysušení Paříže. Francouzsky francouzský animák, kterých rozhodně není moc. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebyla vlastně jen další variace na klasiku "Fantom opery", asi bych byl ochoten tomu dát i víc, protože animace rozhodně není špatná, ale dějově mi to přišlo prostě slabé, jen hon na monstrum, který má všechny klasické prvky, jež od podobného filmu očekáváte. Postavy jsou fajn, ale ani ony mi nepřišly skvělé. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,RAOULE, NEVIDĚL JSI TAM NIC DIVNÉHO, ŽE NE?“ ... ,,NE. TY JSI VIDĚL NĚCO DIVNÉHO?“ ... ,,,TAKŽE JSI NEVIDĚL SEDMINOHÉHO TVORA S VELKÝMA ČERVENÝMA HMYZÍMA OČIMA, ČTYŘMA RUKAMA A BODÁKY PO CELÉM TĚLE?“..... /// Animovaná podívaná o přerostlý bleše, dobrým srdci a zjištění, že největší příšera nemusí vypadat nejvíc příšerně. Fandové Disneyho budou zklamáni, protože místo popěvků ze Superstar tu pěje Johnnyho stará a Sean Lennon, roštomilá žvížátka nahrazuje přerostlá blecha s chlupatejma údama (??? neříkali...), která by ovšem mohla v dětech vzbudit lásku a touhu po ektoparazitickým hmyzu. Rozumnej způsob jak zabít čas. Nic víc, ale ani míň! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že Francouzi uměj animovat i normálně. 2.) Jsem rád, když pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí. 3.) Thx za titule ,,channina“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nemám rád súčastnú francúzsku kinematografiu. Animované filmy ma už dávno prestali baviť a Paríž by som najradšej zrovnal so zemou. Takže fakt nechápem, čo ma primälo pozrieť si francúzsky animovaný film "Príšerka v Paríži". Napočudy i napriek týmto mojim predsudkom som sa pri tomto snímku celkom fajn pobavil. Malo to rýchly spád a jemnú príchuť monster horroru. No najmä hudobné scény boli hodne podarené. "Un monstre á Paris". *** ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Animovaný film byl v České republice promítán během 52. ročníku Mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež ve Zlíně. (R´Hell)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno