Reklama

Reklama

Nickyho rodina

  • Slovensko Nickyho rodina (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Když před pár lety slovenský režisér, scenárista a producent Matej Mináč náhodou v jedné knížce narazil na dva krátké odstavce o panu Nicholasovi Wintonovi, byl fascinován. Spolu s Patrikem Paššem se rozhodli natočit dokumentární film Síla lidskosti o téměř zapomenutém příběhu záchrany 669 českých a slovenských dětí těsně před začátkem II. světové války. Hlavní protagonista, sir Nicholas Winton (19. 5. 1909 – 1. 7. 2015), se o svém činu více než půl století nikomu nezmínil, dokonce ani své manželce. Nyní je příběh záchranné akce známý po celém světě. V rámci vzdělávacích projektů film Síla lidskosti viděly miliony dětí a mnohé z nich se rozhodly jít ve Wintonových stopách a udělat něco důležitého pro náš svět... Režisér Matej Mináč natočil nový celovečerní dokumentární film s hranými rekonstrukcemi Nickyho rodina. Film o Nicholasi Wintonovi a jeho pozitivním poselství, které se šíří světem, přináší dosud nezveřejněná fakta, svědectví a osudy nově objevených "Wintonových dětí". Uvedením Nickyho rodiny v lednu 2011 Matej Mináč definitivně uzavře cyklus Wintonovských filmů: Všichni moji blízcí (1999), Síla lidskosti - Nicholas Winton (2002) a Nickyho rodina (2011). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (175)

anli 

všechny recenze uživatele

Další dokument o siru Wintonovi a jeho zachráněných dětech.Je opět točen v typickém Mináčově stylu,žel bohu přináší jen velmi málo nových informací a je jen takovým doplněním"Síly lidskosti",takže se hodí spíše pro televizní obrazovku a na plátna kin snad pro školní projekce,které by ovšem měly být podle mě povinnou součástí výuky.Tady shledávám největší sílu tohohle tématu.Standartně slušný styl vyprávění,příjemná hudba a silný námět dělají z tohohle filmu slušnou podívanou.Na druhou stranu doufám,že Matěj Mináč tohle téma již vyčerpal a snad se k němu už nevrátí.Myslím,že by už nebylo co vyprávět a vařil by jen z vody.Tady to má u mě za 70% a kdyby jen bylo takových Wintonů na světě víc.Halelujá! ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Částečně hraný dokument, který má jistě velkou výpovědní hodnotu. To, co tenkrát sir Nicholas Winton podnikl a dokázal, si jistě zaslouží pozornost a obdiv. Jen si myslím, že méně je někdy více. Chtělo by to prostřihat, protože takhle film trpí jistou rozvleklostí. Ale chápu, že i tak museli tvůrci nejspíš oželet spoustu materiálu. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi pútavo nakrútený dokument o jednej neznámej historickej udalosti v rámci udalostí globálnych. Mináč chytro začlenil do filmu aj hrané pasáže, pretože tie ho oddeľujú od väčšiny dokumentov nielen slovenskej produkcie a robí ho diváckejším. Osobne mám ale dojem, že tempo po polovici na čas trochu upadne a film sa stáva monotónnym, silný a dlhší záver je ale veľmi emotívny v tom dobrom zmysle slova. No a neviem či bohužiaľ, ale bude vždy aktuálny. V každej dobe je totiž stále komu pomáhať a ak by každý začal od seba a vzal si príklad z Wintona, svet by bol asi krajším miestom. Budiž toho zachránení ľudia a ich potomkovia dôkazom. Asi toto by sme si mali zo snímky zobrať v prvom rade. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Nejnádhernější ukázka, že síla lidskosti přežívá v nás všech a je jen třeba ji probudit. Přestože se na nás denně valí veliká spousta hrůz co se kolem nás dějí a lidé si neváží svého života tak tato skutečnost co všechno udělal sir Nicholas Winton a opravdu nemusel bylo to a pořád je něco neskutečného co člověka jistým způsobem poznamená...Prolínání všech materiálů a neskutečně zakončený dokument. Díky bohu, že existují takové zázraky! ()

Harapes 

všechny recenze uživatele

Síla dokumentu je o nevídaném člověkovi,panu Wintonovi,který dokázal,že i z ničeho může pomoci stovkám dětí za druhé světové války.Dokument tedy musím pokárat za český dabing,který by v kině neměl co dělat...To už bych jej radši uvítal s titulky...ale i tak...posledních 15 minut dokumentu mě svou silou dostalo a měl jsem na krajíčku. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Film získal diváckou cenu na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech 2011 a byl oceněn porotou na Mezinárodním filmovém festivalu v Jeruzalémě, kde získal cenu Fóra pro zachování audiovizuální paměti. Film by měl být uveden i na Mezinárodním filmovém festivalu v Montrealu. (Ded@M@tes)
  • Ve střižně a zvukovýrobě byl film zpracováván 4 000 hodin. (Ded@M@tes)
  • Během natáčení filmu Nickyho rodina ve Velké Británii, České republice, USA, Francii, Kambodži, Kanadě, Izraeli, Dánsku a na Slovensku vzniklo více než 450 hodin materiálu. (Zdroj: 2media)

Reklama

Reklama