Reklama

Reklama

Připravte se na pořádný tanec! Stěhování z Bostonu do provinčního maloměsta znamená pro středoškoláka Rena MacCormacka (Kenny Wormald) obrovský kulturní šok. Po tragické nehodě tu totiž zdejší reverend Shaw Moore (Dennis Quaid) dosáhl zákazu hudebních a tanečních akcí. Pro Rena, který se zamiluje do reverendovy nezkrotné dcery (Julianne Hough), je to výzva. Díky němu nakonec strnulé město znovu ožívá. Diváci i kritika jsou zajedno: „Budete mít chuť vstát a dát se do tance! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (142)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě nutno zmínit, že nejsem zrovna fanouškem tance (důvodem může být fakt, že jsem dřevo) a tanečních filmů, nicméně občas je fajn otevřít se novým věcem, tudíž jsem po této zmodernizované předělávce sáhl poměrně s chutí a k mému údivu jsem se vcelku fajnově pobavil (nemohu srovnávat s originálem z roku 1984). Snímek obsahuje snad všechna myslitelná klišé v rámci žánru, i přes to se s přízemním a prosťoučkým scénářem režisér vypořádal poměrně slušně, když proti sobě postavil americký tradicionalismus opřený o morální hodnoty vycházející z božské autority a dravé, aktivní a po zábavě toužící mládím, které není až tak zkažené, jak by se mohlo na první pohled zdát (idealismus jako hrom, ale sem to pasuje). Líbí se mi ono hlavní pnutí ve filmu, kdy je jižanská komunita fungující na zcela správně vykresleném kongregačním principu konfrontována s požadavky na redefinici základních norem, které překvapivě nejsou výsledkem sympatií k Bohu či víře v určitý etický a morální kodex, ale tragédie, která dala představitelům komunity legitimitu odvolat se na právě zmíněné autority. Následuje přirozeně ideová konfrontace (mladí X staří, tradice X pokrok, dozor X důvěra, zákony X svoboda), která končí samozřejmě pohádkově a zcela v souladu s pojetím celého filmu. Mimochodem toho tance zde až tolik není a má to fajn soundtrack. 7/10! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Pre drvivú väčšinu bude Footloose podpriemerným maximálne priemerným filmom. Hlavne kvôli tomu, že je to ramake, že je plný klišé, že dej sa odohráva na strednej škole kde sú samí teenageri a kto vie kvôli čomu ešte, ale pokiaľ je vám to všetko u prdele, ste nenáročný a máte radi tanec, hudbu a zábavu, tak sa vám film bude páčiť rovnako ako mne. ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

Takmer každý z nás určite prešiel obdobím, keď pravidelne navštevoval diskotéky a posilnený správnym množstvom zakazovaného alkoholu a v opojený mladých dievčat sa stával levom na tanečnom parkete. Rád spomínam na tie časy, keď som si užíval mladosť bez dnešných záväzkov a povinností a všetko čo bolo zakazované ma nesmierne lákalo. Tak to bolo aj tomto príbehu v podaní hriešne príťažlivej Ariel (Julianne Hough) a Rena (Kenny Wormald), ktorý mi imidžom pripomínal J.Travoltu z muzikálu Grease. Tento remake sa režisérovi Craigovi Brewerovi vydaril, keď za pomoci veľmi dobrého výberu hudobných skladieb vytvoril neobyčajne dobrý zážitok s vtipnými momentami. Pri pohľade na jeho produkciu filmov ho nemôžem pochváliť, ale raz za čas sa naozaj nakopme " a ukáže všetko čo schováva vo svojich vreckách" (tým mám na mysli film Black Snake). Počas viacerých momentoch som si nohou klepal do rytmu bluesových a gitarových tónov, takže zaslúžených 60%. ()

Whitebeard 

všechny recenze uživatele

To takhle do jednoho zapadákova s prazvláštníma „zákonama“ přijel městskej boreček. A rebeloval, protože mu místní „zákony“ moc nevoněly. V průběhu filmu se tenhle boreček strašně naštval na celý město a tancem upustil trochu páry. Tím se uklidnil a začal opět rebelovat, aby se mohlo tancovat na maturitní ples v zapadákově, kde je tanec zákonem zakázanej. Bavit se někteří možná budou, od základu strašná pitomost a nedá se dát víc jak 2* ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Uměle vytvořená trapná zápletka o zákazu tancování, puritánsky americky městečko, děj nalajnovanej podle šablony, trapnost vedle trapnosti vede k dalším trapnostem, postavy ze skupiny nejdementnějších postav filmové historie, scény z kterejch čiší trapnost, třeba jak si sám nasranej pro sebe tancuje, a tak. No dival jsem se na to jenom na pul oka, protože na víc očí bych to nevydržel a chcípl by mi mozek... Jo a k tomu tancování, no hrůza. Negersky škubání končetinama, prdelí a s tancem to nemá nic společnyho. Spíš je to takovy jak kdyby do nich pouštěli elektriku. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (19)

  • V jedné ze scén odjíždí hlavní hrdina ze školní knihovny svým VW brouk, kde mu na zadní části auta chybí kryt motoru. Jakmile však přijíždí ke staré továrně, kryt už má opět na svém místě. (JARDAHONDA)

Související novinky

Zaškatulkovaní (?) jinoši

Zaškatulkovaní (?) jinoši

29.03.2009

Robert Pattinson a Zac Efron. Každá průměrná dorostenka by některého z nich ráda viděla v roli otce svých dětí. Jaké role jim ale nabízí Hollywood? Pattinson se právě proslavil, takže se ještě nemůže… (více)

Reklama

Reklama