Reklama

Reklama

Připravte se na pořádný tanec! Stěhování z Bostonu do provinčního maloměsta znamená pro středoškoláka Rena MacCormacka (Kenny Wormald) obrovský kulturní šok. Po tragické nehodě tu totiž zdejší reverend Shaw Moore (Dennis Quaid) dosáhl zákazu hudebních a tanečních akcí. Pro Rena, který se zamiluje do reverendovy nezkrotné dcery (Julianne Hough), je to výzva. Díky němu nakonec strnulé město znovu ožívá. Diváci i kritika jsou zajedno: „Budete mít chuť vstát a dát se do tance! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (141)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $24miliónovTržby USA $51,802,742Tržby Celosvetovo $63,543,328Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,785,423 //počet predaných kusov 93,143Tržby za predaj DVD v USA $14,390,414 //počet predaných kusov 646,208║ návrat k 80.rokom a nie najhorší, keby režisér mnoho krát zbytočne neodbočoval do malých zbytočných nedovyprávaných momentiek a venoval sa troška viac tanečkom, mohlo to byť dosť dobré oddychové sústo, takto to ostalo na pól ceste, tanečné choreografie fajn, príbeh naokolo vata, Julianne Hough je Jennifer Aniston v mladšom vydaní /60%/ ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Ronny Brewer, Dean Pitchford / Predloha: Dean Pitchford (Charaktery) | Hudba: Deborah Lurie, Blake Shelton | Distribúcia: Paramount Pictures | Štúdio: Spyglass Entertainment, MTV Films, Dylan Sellers, Zadan/Meron Weston Pictures | Rozpočet: 24 miliónov $ | Tržby: 62,701,289 $ || Nebyť klišoidnosti poslednej tretiny, tak je to najzábavnejší tanečný film za posledné roky. Avšak faktor tanca, ktorý by mal byť u tejto žánrovky primárnou zložkou, je kvalitatíne na míľe ďaleko od Step Up Revolution, ktorý bol vyváženejší jak umelecky, tak remeselne. I tak dobrá zábava na jedno videnie. Choreografie nasratého mladíka v podaní Kennyho Wormalda v sklade je ale jednou z najzaujímavejších. 70% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl ty dvě hvězdy rozdělit, tak první hvězda by padla na taneční kreace a povedenej maturitní ples (PS: Taky bych se chtěl během týdne naučit pařit jako Willard :D) a druhá hvězda by padla na super hot Julianne Hough. Tady nejde o nějaký propracovaný děj nebo pointu, tady jde hlavně o to si film užít a pokud jste velcí fanoušci tance, třeba se i zakroutit v křesle. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě nutno zmínit, že nejsem zrovna fanouškem tance (důvodem může být fakt, že jsem dřevo) a tanečních filmů, nicméně občas je fajn otevřít se novým věcem, tudíž jsem po této zmodernizované předělávce sáhl poměrně s chutí a k mému údivu jsem se vcelku fajnově pobavil (nemohu srovnávat s originálem z roku 1984). Snímek obsahuje snad všechna myslitelná klišé v rámci žánru, i přes to se s přízemním a prosťoučkým scénářem režisér vypořádal poměrně slušně, když proti sobě postavil americký tradicionalismus opřený o morální hodnoty vycházející z božské autority a dravé, aktivní a po zábavě toužící mládím, které není až tak zkažené, jak by se mohlo na první pohled zdát (idealismus jako hrom, ale sem to pasuje). Líbí se mi ono hlavní pnutí ve filmu, kdy je jižanská komunita fungující na zcela správně vykresleném kongregačním principu konfrontována s požadavky na redefinici základních norem, které překvapivě nejsou výsledkem sympatií k Bohu či víře v určitý etický a morální kodex, ale tragédie, která dala představitelům komunity legitimitu odvolat se na právě zmíněné autority. Následuje přirozeně ideová konfrontace (mladí X staří, tradice X pokrok, dozor X důvěra, zákony X svoboda), která končí samozřejmě pohádkově a zcela v souladu s pojetím celého filmu. Mimochodem toho tance zde až tolik není a má to fajn soundtrack. 7/10! ()

Darth Vader 

všechny recenze uživatele

Nebudu váhat s nejvyšším hodnocením, protože když se člověk při sledování vrtí na sedačce jak rodeo tak to je přesně vono! Hudba byla skvělá, countrydance taky bomba a já nemám co dodat! Prostě milovníci pohybu a zvláště tance musí rozhodně vidět!:) (Písničku Footloose nemůžu ani za boha dostat z hlavy!) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (19)

  • V jedné ze scén odjíždí hlavní hrdina ze školní knihovny svým VW brouk, kde mu na zadní části auta chybí kryt motoru. Jakmile však přijíždí ke staré továrně, kryt už má opět na svém místě. (JARDAHONDA)

Související novinky

Zaškatulkovaní (?) jinoši

Zaškatulkovaní (?) jinoši

29.03.2009

Robert Pattinson a Zac Efron. Každá průměrná dorostenka by některého z nich ráda viděla v roli otce svých dětí. Jaké role jim ale nabízí Hollywood? Pattinson se právě proslavil, takže se ještě nemůže… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno