Reklama

Reklama

Letečtí stíhači v boji

(seriál)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál Letecké souboje se zabývá tematikou vojenského letectví a přináší historické rekonstrukce vzdušných soubojů, které se odehrály za první a druhé světové války, Korejské války, války ve Vietnamu i v menších konfliktech, například ve válce v Zálivu či v Šestidenní válce. Bývalí bojoví piloti se v pořadu podělí o své zkušenosti ze skutečných leteckých soubojů, kterých se zúčastnili a počítačové animace poskytnou divákovi lepší představu o tom, jaké to je být účastníkem vzdušného boje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Dokument určený klukům, pro které je snem kariéra vojenského pilota jenž pod tou správnou hvězdnatě-pruhatou vlajkou ratatá obří přesily nepřátelských letadel a pro které jsou důležitější výborně zpracované souboje podpořené nadšeneckými komentáři, než faktická přesnost a nezaujaté pojetí.__Národní hrdost a nadšení z bojové techniky jsou fajn jen pokud nepřerůstají v národní propagandu a nadšení z války, zvlášť když se jedná o dokument. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od svého mladšího sourozence Vzdušné souboje: Kdo s(z) koho (2008) jsou zde letecké souboje animované a grafika je jak z nějaké hry z devadesátek, to mohlo být trošku lepší, ale jinak slušné. Druhá série už má o něco lepší grafické animace soubojů a letecké souboje jsou i z války v zálivu. K tomu sem tam promluví v době natáčení ještě živí piloti. ()

Reklama

vitak69 

všechny recenze uživatele

Seriál mi příliš jako jen proamerický nepřipadá, jistě natočili ti amíci a v Tichomoří bojovali prakticky sami proti Japoncům. Nevidím na tom nic divného, když někdo natočí dokument o hrdinech své země. Domnívám se, že přímo debilních sovětských filmů je podstatně více, které oslavují Rudou armádu (a mají zde pro mně nepochopitelně vysoké hodnocení) a která se chovala jako stádo kobylek, kam vstoupila, několik desítek let tráva nerostla. To, že kradla hodinky a kola bylo to nejmenší. Tento seriál nevychvaluje jen americké letce, ale třeba i Izraelské a přiznává, že Izraelští piloti jsou nejlepší na světě, tedy lepší i než američtí piloti. Zajímavé je, že život japonského pilota neměl prakticky žádnou cenu, jelikož japonská letadla nebyla prakticky pancéřovaná a ani japonský pilot neměl za sebou ocelový pancíř, tak jak to bylo zvykem u ostatních účastníků II. světové války. ()

waska 

všechny recenze uživatele

Dokumentární filmy patří mezi mé oblíbené, zvláště pak z 2.světové války. Graficky perfektně zpracováno, pro milovníky letadel a bojových akcí je to lahůdka. Jen je naškodu, že je to z jendoho pohledu, tady amerického. Takže je jasné, že amíci jsou přece ti nejlepší. Škoda, že tenhle dokument nepřipravila nějaká evropská země, bylo by to určitě zajímavější, protože by si určitě vyslechli i druhou stranu.. ()

MrBurns odpad!

všechny recenze uživatele

Grafika není špatná asi tak jako IL2, což je můj oblíbený simulátor. Daleko horší je to ale s obsahem, protože Dokumentární / Historický / Animovaný to není ani omylem. Bohužel to jsou někdy podle mě dost přibarvené (asi jako rybáři chytají tááááááákovoudle rybu) historky několika pilotů. Dále nesnesu to buranství jakým je to vše podáno ( joooo sejmul sem ho atp ... ). Jako náborová propaganda je to za 5*, ale jako seriózní dokumet je to pro mě jasnej odpad! EDIT stáhl jsem si většinu zbývajících dílů a skoukl to v originále, dojem je asi lepší protože sem samozžejmě 100% zaodchyt a tak bylo méně patriotismu + . Ale o to více začnou vadit nepřesnosti a chyby (namátkou P-40 představovat jako nějaké extra odolné letadlo dost sporné, stovnání výzbroje Hellcat vs. Zero - 6 kuometů vs. 2 kulomety a 2 kanony, kdyby uměli počítat, tak zjistí, že hmotnost palebné dávky zera za např. 2s je díky kanonům daleko vyšší). Nejzdařilejší jsou díly o Bismarckovi, Bitva u Leyte a s Israelským letectvem. Každopádně opomenout v serialu o leteckých soubojích německá esa nebo japonce je břídilství. Tuším zě někteří spojenečtí piloti se přiblížiili 50 sestřelům, ale co je to proti němcům ,kterých bylo dost s 200 a více vítězstvími (nejvíce je asi 340 sestřelů). ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • K seriálu byla vytvořena i počítačová hra s názvem "Dogfights: The Game", jejíž obsah je se seriálem úzce spjat. (Terva)

Reklama

Reklama