Reklama

Reklama

Letečtí stíhači v boji

(seriál)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál Letecké souboje se zabývá tematikou vojenského letectví a přináší historické rekonstrukce vzdušných soubojů, které se odehrály za první a druhé světové války, Korejské války, války ve Vietnamu i v menších konfliktech, například ve válce v Zálivu či v Šestidenní válce. Bývalí bojoví piloti se v pořadu podělí o své zkušenosti ze skutečných leteckých soubojů, kterých se zúčastnili a počítačové animace poskytnou divákovi lepší představu o tom, jaké to je být účastníkem vzdušného boje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

igi B. 

všechny recenze uživatele

1. díl - Legenda (;-) o stíhacím ESU Robinu Oldsovi & spol. . . . 13 sestřelů v soubojích s německými piloty a 4 sestřely ve Vietnamu udělaly pro američany z tohohle chlápka za více jak 30 let jeho role válečníka legendu srovnatelnou s popkulturními hvězdami. . . . Nu, nejsem žádný adorant válek a jejich hvězd, leč musím uznat, že čistě technicky je tento >dokument< jako projekt každopádně naprosto d o k o n a l ý ! - - - - - (Poprvé viděno 6.1.2009 na ČT1, komentář zde jako první - 6.1.2009) ()

subic 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od svého mladšího sourozence Vzdušné souboje: Kdo s(z) koho (2008) jsou zde letecké souboje animované a grafika je jak z nějaké hry z devadesátek, to mohlo být trošku lepší, ale jinak slušné. Druhá série už má o něco lepší grafické animace soubojů a letecké souboje jsou i z války v zálivu. K tomu sem tam promluví v době natáčení ještě živí piloti. ()

Reklama

Bobek27 

všechny recenze uživatele

Válečná historie mě velice zajímá, avšak letecká ne tolik. Ovšem tenhle dokument je naprosto skvělý!!! Grafika a vybarvení soubojů je vynikající. Pro ty co si v letectví libují můžu jen doporučit. To jak tady někdo protestuje kvůli podání tohoto dokumentu jako faktu je pouze směšné a je vidět, že dotyční o historii nic nevědí. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Aha, tak takhle si Amíci představují dokumentární film... Ovšem výsledkem je mimořádně nabubřele podaná prezentace na téma "Američtí piloti jsou nejlepší na světě". V jednostranně zaměřené prezentaci zcela chybí širší souvislosti operace, chybí reakce druhé strany, jaký další vliv měla a zda vůbec měla tato operace vliv na další vývoj války, chybí politická reakce možná i Sovětského svazu a další data. Tohle byla prostě zjednodušená střílečka, víc nic. Ta jedna hvězdička je pro grafika za hezky udělané letecké souboje, zobrazené pomocí počítačové grafiky. Slovo "dokumentární" bych však doporučoval používat pro jiné pořady, než-li je tento. ()

Salavard 

všechny recenze uživatele

Od odpadu to zachránilo jenom povedené vizuální zpracování leteckých soubojů, jinak to do této kategorie bez nejmenších pochybností patří...Přestože jsem to sledoval jako laik, snad v každém díle byla fyzikální či prostě jenom technická kravina...Jak zde někdo zmínil příklad s nasáváním prachu a kamenů z vyschlého koryta řeky...:D K tomu není co dodat. Kdo má aspoň elemnetární představu, tak se tomuhle musí smát ještě teď. Tolik ke stručné kritice technických blábolů. Další věc, co mi hrozně vadí, je ta okatá propaganda, která si nezadá v ničem se slavnou komunistickou propagandou. Něco tak trapně jednostrannýho jsem dlouho neviděl. Na druhé straně barikády asi opravdu lítali jenom nějací chudáčci, jejiž osud byl stát se cílem profíků na nejlepších amerických strojích...To, že ve skutečnosti MIGy-21 sestřelovaly Fka jak na běžícím pásu, je zbytečný zmiňovat...Prostě je to strašná kravina a nechutná propaganda. Kdybych tomu věřil, okamžitě si dávám přihlášku do US army...:D ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • K seriálu byla vytvořena i počítačová hra s názvem "Dogfights: The Game", jejíž obsah je se seriálem úzce spjat. (Terva)

Reklama

Reklama