Reklama

Reklama

Letečtí stíhači v boji

(seriál)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál Letecké souboje se zabývá tematikou vojenského letectví a přináší historické rekonstrukce vzdušných soubojů, které se odehrály za první a druhé světové války, Korejské války, války ve Vietnamu i v menších konfliktech, například ve válce v Zálivu či v Šestidenní válce. Bývalí bojoví piloti se v pořadu podělí o své zkušenosti ze skutečných leteckých soubojů, kterých se zúčastnili a počítačové animace poskytnou divákovi lepší představu o tom, jaké to je být účastníkem vzdušného boje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

subic 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od svého mladšího sourozence Vzdušné souboje: Kdo s(z) koho (2008) jsou zde letecké souboje animované a grafika je jak z nějaké hry z devadesátek, to mohlo být trošku lepší, ale jinak slušné. Druhá série už má o něco lepší grafické animace soubojů a letecké souboje jsou i z války v zálivu. K tomu sem tam promluví v době natáčení ještě živí piloti. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Hvězdičky za nápad, animaci a ojedinělé exkurze do taktiky leteckých soubojů. Naopak kritičnost je namístě při zobecňujících popisech vzdušné dominance některé ze stran, jedná se zde přece jen o jednostranná líčení, navíc výběrem těch, kteří přežili. Formát s opakováním po reklamních předělech je pak hotovým mučením. Sestříhat ! ()

Reklama

Abes odpad!

všechny recenze uživatele

BOHAJEHO! ...byla to naše práce prostě jsem to kropil, muhehehehehe! ...ztrácel palivo a rychlost, jeho stroj už jen tak plachtil, tak jsem ho čumákem svého letounu, na aerodynamické vlastnosti letounů nehledě, asi byl v aero-pytli, tlačil do jeho zádi až do bezpečí, kde se mohl v klidu katapultovat. ...letěl tak nízko že jeho trysky zvířily prach v korytě vyprahlé řeky, držel jsem se v závěsu za ním, až jsem z těch odlítávajících kamínků měl poškrábanou kapotu letadla, sání ty šutry a prach asi minuly, takže motor běžel jako namazanej. ...letěli jsme těsně vedle sebe, tak že se naše křídla téměř dotýkala, podíval jsem se na něj a on se podíval na mě a zahlédl jsem jak mi hrozí pěstí to mi připomíná Hvězdné války pane američane, ten sovětský pilot byl vycvičen asi velmi dobře když dokázal manévrovat ve stísněném prostoru, ku tomu mávat jak na prvního mája a koukat bokem, navíc s rozstřílenou kabinou Tohle je fakt výsměch. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Několik dílů jsem viděla díky tomu, že můj otěcko miluje všechno, co se týká letadýlek - a docela mile mě překvapilo, jak dobře jsou Letečtí stíhači ošetření po dramaturgické stránce. Doopravdy se zatajeným dechem sledujete rekonstrukci souboje a dokonce nevadí, že vyprávění se v polovině přeruší a autoři vám nabídnou backround. Co tedy trochu vadí, jsou takové ty namachrované řeči pilotů ( "Vypálil jsem, Mig vybuchnul, já pak proletěl troskama a vybombardoval celou vietnamskou základnu. Parťák nemoh lítat, tak jsem ho čumákem letadla dostrkal až na domácí základnu...". - člověk si chtě nechtě vzpomene na Harmona Rabba :-). A souhlasím s tím, že seriál je hodně jednostranný a ukazuje jen bitvy, ve kterých Američané vyhrali. Taková trošilinku agitka... Proto taky mluvím o seriálu a ne o dokumentu. ()

Gallienus 

všechny recenze uživatele

Úžasná ukázka toho, jak by přesně neměl vypadat dokument. On to ani vlastně není dokument, je to náborový film k letectvu USA. Který říká něco ve smyslu : podívejte, jak vaši dědové (případně otcové) hrdinně bojovali a poráželi nepřátele naší skvělé demokracie a šířili svobodu. Nemá cenu popisovat jednotlivé díly, na netu jsou diskuzní fóra, které tento nesmysl do základu rozebrali. Přesto jestli chce někdo ověřit lživost těch bludů, existuje dost kvalitní literatury. Jeden příklad za všechny, v epizodě 3. v 1. sérii Žraločí perutě - v knihách Krvavá jatka I. a II. (Shores, Cull, Izava) najde přesný popis bojů, dokonce i některé přímo zmíněné v seriálu, srovnání je pak zajímavé... Na druhou stranu, má-li někdo rád pohádky, tak prosím, určitě si tento seriál užije. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • K seriálu byla vytvořena i počítačová hra s názvem "Dogfights: The Game", jejíž obsah je se seriálem úzce spjat. (Terva)

Reklama

Reklama