Reklama

Reklama

Ulovit miliardáře

  • angličtina Catch the Billionaire (více)
Trailer
Česko, 2009, 90 min

Předloha:

Martin Nezval (kniha)

Kamera:

Marek Jícha

Hrají:

Tomáš Matonoha, Ester Janečková, Jiří Mádl, Kateřina Pechová, David Štěpán, Josef Carda, Milan Šteindler, Radomil Uhlíř, Miroslav Etzler, Tomáš Vorel ml. (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Miliardáře touží ulovit každý i každá. Policisté, novináři, politici, umělci, dámy i chlápci od náboženství. Na úspěšného podnikatele Patrika Grossmanna je navlečena vykonstruovaná reportáž. Atmosféra zhoustne natolik, že si do něho může každý kopnout, a tím demonstrovat svou morálnost. I jeho přítelkyně, televizní rosnička, cítí, že by její kariéra mohla být ohrožena. Zdálo by se, že musí přijít nezastavitelný pád, když se v marihuanovém opojení dostaví spásný nápad… Podstatnější než příběh je odhalování vztahů a mechanismů, na nichž funguje informační společnost. Diktatury nepoužívaly Public Relations, ale propagandu. O propagandě věděl každý, ale nikdo ji nevěřil. O Public Relations neví nikdo, ale věří mu každý. Zkrátka být dnes miliardářem, není nic záviděníhodného… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (495)

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Tomáš Vorel už se dlouhou dobu pohybuje v kruzích, proti nimž kuje svou satiru, svůj satirický paskvil tedy natočil tak, jak ho natočil za a) proto, že nemohl zobrazit skutečnou realitu, jelikož by ho podnikatelsko-politické elity odstřihly od zdrojů peněz a skončila by jeho slibně rozjetá kariéra, ale přesto musel frustraci z pozorování svého okolí ze sebe nějak dostat, aby ulevil svému svědomí, tak použil tu zničující přemíru nadsázky, až se film stal trapným a nekoukatelným; za b) proto, že díky zakonzervování se v přítomnosti elit ztratil schopnost sebereflexe a svůj dřívější střízlivý úsudek. Jestliže a je správně, natočil výborný, ale nepochopitelný a nepochopený film, jestliže je pravdou b, natočil jeden z nejhorších filmů české polistopadové kinematografie... Tak si, diváku, vyber... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Prostředí 4/10/// +Tomáš Matonoha, příjemná hudba, některé dialogy a scény -samozřejmě strašně nesmyslný scénář a postavy ad absurdum/// :-))) jinak začít nemohu. Čekal jsem něco špatného, ale že mě to bude až tolik bavit jsem vůbec nečekal. Známí herci hrají úplně jiné postavy než jsem u nich zvyklí. Přehrávají a ani se to nesnaží maskovat. Nemůžu si pomoct, tohle mě prostě bavilo./// Celkem 60%/// ()

Reklama

Rodriguez odpad!

všechny recenze uživatele

Hudba dobrá, plejáda českých herců dobrá, i ten děj dobrý, ale co proboha měla znamenat ta debilita těch postav a dělání si humoru z tohoto tématu? Být to možná trochu vážnější, tak uvažuju o daleko lepším hodnocení. Příště se radši nad tímto pane Vorle st. pozastavte, přeci jsou už u nás komedie trochu vyhaslé téma a v dnešní "sračkoidní demokracii" se už tomuto nejde smát, ale plakat!!! 0% ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

To, že je tento film mezi 200 nejhoršími podle hodnocení uživatelů čsfd je naprostý úlet, který nejsem schopný pochopit. Ale možná dojde k tomu, co Vorel předpovídá, a sice že bude Miliardář doceněn až za pár let. U tohohle projektu tomu fakt věřím. Vorel má totiž výbornou schopnost vystihnout dobu v tak bizarním zrcadle, tak zkarikovanou, až to u některých diváků budí odpor, vzpomeňte na to, jak nejdřív propadl Kouř. Mě osobně Ulovit miliardáře vyloženě potěšilo. Je to vynikající pohled na současnou společnost, který mísí typicky sklepácký humor (přehrávání) se supermoderními technologiemi, nádhernou kamerou a poutavým prostředím. Navíc všichni hrají skvěle, překvapila mě Ester Janečková, Josef Carda i Miroslav Etzler, ovšem mým hrdinou je zapřísáhlý katolícký investigativní novinář Radomil Uhlíř. Hned ta nakamuflovaná facka na začátku mě rozsekala a zírat jsem nepřestal až do konce. Zdejší uživatelé by se mohli spíš místo broušení ostrovtipu na téma - další důkaz, že česká kinematografie jde do hajzlu - zamyslet nad tím, co chtěl film říct. Ale tomu, v jakém mediálním a bulvárním absurdistánu žijeme, se budeme asi opravdu moct zasmát až za pár let. Aspoň doufám. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Už když vidím herecké obsazení, tak je mi jasné, že se zde o umění mluvit nebude dát. Ohleděné tváře z reality show, či jiné zoufale hrající, neb toho ve svém repertoáru už víc nemají. Tohle že je tvůrce BRIGÁDY z PRAŽSKÉ PĚTKY? Od té doby už jen zoufalé filmy. A přece točí...Trochu mi to připomíná současný stav společnosti - hlavně něco dělejte, cokoli, kdekoli, jen se něčím zaměstnejte, a tvařte se, že děláte něco velmi důležitého!!! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se také v Heřmanovém Městci. (M.B)
  • Vrtulník, kterým odváží policie Grossmanna (Tomáš Matonoha) od hranic, je Robinson R44. (Cheeker)

Reklama

Reklama