Reklama

Reklama

VOD (1)

Maxovi se do rukou dostane prototyp mobilního telefonu, na který mu chodí podivné SMS předpovídající budoucnost. Dokonce mu přikazují, co má dělat. Další zpráva ho směruje do pražského kasina, kde vyhrává velké sumy. Tam si ho všimne šéf ochranky, který chce přijít na to, kdo jeho šéfovi krade peníze. Případ je ale složitější, než se zpočátku zdá, a všichni chtějí najít autora záhadných zpráv. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

inachisio 

všechny recenze uživatele

Film považuji za velice povedený. Líbí se mi zpracování a i přes některé nesrovnalosti, které se v ději vyskytovaly je toto dílo povedené a napínavé. Další pochvala náleží obsazení a hereckým výkonům, postavy byly věrné a sympatické. Hudba se taktéž velice povedla. A závěr skvělý. Jo a dalším plusem jsou nádherné záběry na Prahu 😍. Zůstává otázka: je globální sledování námětem filmů nebo i skutečnosti? ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Na pomery béčkových vôd ide o naozaj vydarený kúsok. Určite by som film nezrovnával s Eagle Eye, ktorý kope predsa len inú ligu. Vo svojej kategórii je The Gift alias Echelon Conspiracy príjemným prekvapením na večerné hodiny. Film, pri ktorom musím už po x-tý raz zopakovať starú dobrú vetu "Nenadchne ale ani neurazí". Jednoducho splní svoj účel. V pamäti vám sice dlho neostane, ale určite ten čas strávený jeho pozeraním ľutovať nebudete. Ja osobne tento snímok považujem za kvalitný protipól ku megaefektnému blockbusteru Eagle Eye. Je samozrejmé, že tento súboj Dávida s Goliášom vyhrá ten väčší z nich, ale tento chudobnejší bratríček opakujem na svoje pomery poskytne naozaj viac než len priemernú zábavu, preto aj hodnotenie troch hviezdičiek je len v jeho kategórii. Kvalita za rozumnú cenu... :-) ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Východní křídlo. Hlavní automat......... Dostávat sms a podle nich vydělávat prachy je prostě pohoda. Druhá stránka věci je pak ten, kdo o prachy přichází. Bude prostě naštvanej. A další věc, kdo to vůbec posílá a bude za to něco chtít ? Děj se záhy zdramatizuje a toto napětí zůstává skoro po celou dobu snímku. CITÁT - To je ale šašek......... Přeskakování ze státu do státu má za následek i velkou část děje odehrávajícího se v Praze. Akčnější část se pak odehrává v Rusku. DIALOG - MAX PETERSON ( Shane West ) : Autoškola v FBI ? JOHN REED ( Ed Burns ) : Dětství v Brooklynu........... A finále se odehrává v USA. CITÁT - ......ti, co dají do počítače všechno a pak nad ním ztratí kontrolu ?......... Pohodový snímek s námětem, co by se mohlo stát, kdyby se vám zbláznil počítač a chtěl si žít svým vlastním myšlením. Ve filmu si zahrál i Ving Rhames jako Dave Grant. CITÁT - Nenechte se chytit........... ()

kapko 

všechny recenze uživatele

Film ktorý je aspoň trošku lepší ako ostatné filmy tejto doby. Chýba tu trochu už len dotiahnuť koniec a dá sa hovoriť o zaujímavom filme. Porovnať ho s inými filmami (napr. Oko dravca, Bourneovo ultimátum ) je ľachké. Ostatné filmi sú ovela lepšie. Ale to mu neuberá na kráse. Bere si s každého niečo. Je tu aj pekná výprava. Film sa odohráva v troch krajinách: Rusko, Thaisko, Česko. Herci pekne zvládli úlohy a nič film nekazí. Teraz ale poďme ku kritike. Chýba ako som už písal dotiahnuť koniec, lebo je dosť nejasný. Tak isto niektoré myšlienky vo filme nedávajú zmysel alebo sú nápadne nezmyselné. Ale odporúčam si ho pozrieť. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Echelon je ten typ filmu, ktorý sa hodí na večernú párty v byte, kde ho spoločne sledujete jedným očkom a zabávate sa na jeho záporoch. Napríklad že Burns, Rhames alebo Sheen už hrajú v každom béčku, že jeden ruský taxikár je šikovnejší hacker ako tisícky júes geekov v júes tajných službách a keď sa len tak prechádzate po Moskve, tak jedine na Červenom námestí. Aby sa zorientoval aj jednoduchý divák. A tak ďalej a tak podobne. Prípadne prečo tu potom nie je aj Kinsley. Bohužiaľ som film videl sám a tento pôžitok mi bol odoprený. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Na konci filmu, kde počítač hlásí, že se vypíná, je záběr na zhasínající se panely počítače. V dálším záběru však panely opět svítí. (7ynek)
  • Film se mimo jiné natáčel i v Praze. (ČSFD)
  • Jednou z chýb vo filme je aj scéna, v ktorej Edward Burns cúva s autom Renault Kangoo, pričom sa pozerá dozadu cez plece. V nasledujúcom prestrihu však môžme vidieť, že auto má zamaľované zadné okná. (genetique)

Reklama

Reklama