Reklama

Reklama

Malá dívka uprostřed Francie, umístěná v sirotčinci se svou sestrou, marně čeká každou neděli, že se pro ně jejich tatínek vrátí. Kabaretní zpěvačka s příliš slabým hlasem stojící před publikem podnapilých vojáků. Mladá švadlena, jejíž prací je opravovat lemy v zadní místnosti obchodu venkovského krejčího. Příliš hubená začínající kurtizána uprostřed prostitutek a zhýralců nachází útočiště u svého ochránce Étienna Balsana. Zamilovaná žena, která ví, že nebude „ničí ženou“, ani ženou Boye Capela, muže, který ji přesto tolik miloval. Rebelka, které konvence tehdejší doby brání volně dýchat a která se obléká do košil svých milenců. To je příběh Coco Chanel. Příběh moderní ženy, která navždy změnila svět módy, svět žen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (241)

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Na počiatku boli klobúky, neskôr odevy, potom parfumy až napokon rozmach v širokom spektre módneho showbiznisu. Coco Chanel, jej kariérny rast od šijaceho stroja k mamonárskym prehliadkovým mólam, ako aj spätosť s mužmi jej hojdavého života. Takáto celosvetovo uznávaná návrhárka je hodná omnoho nekonzervatívnejšieho zaobchádzania a tento nezáživný blud si ani náhodou nezaslúži. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Audrey je pro mě stále ta neprůbojná osamělá Amelie z Montmartu, přesto ale i jako Coco jí to moc sluší a ujala se své role skvěle.. K ní tedy skoro bez připomínek, ale celkově film působí chvílemi dost nudně, zdlouhavě a předvídatelně. Dal by se určitě pojmout lépe a zaujmout více. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Výrazná a kontroverzní osobnost Coco Chanel slibovala nezapomenutelný filmový zážitek, zejména když dostala tvář Audrey Tautou. Výsledek má sice sem tam silný moment, ale celé je to podivně nevýrazné, chladné a dokonce bez pořádného příběhu, který by chytil a nepustil. Ani ta Coco samotná vlastně není jako postava příliš zajímavá. Takže víceméně nuda, byť kvalitně natočená. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

O módu se zajímám asi tolik, co o kvantovou fyziku (takže vůbec). A přesto mě tento film dokázal na celých 105 minut zabavit. Co si budeme namlouvat, je to především zásluha Audrey, která nějak odmítá stárnout (nebo má hodně dobrý make up) a Alessandra Nivoly (kterého jsem si stihl oblíbit v minisérii The Company). Je fakt, že prvních 40 minut mi přišlo jako hodina ("cože, to uplynulo jen 40 minut?!" jsem si říkal) ale pak mi ani nepřišlo, že uplynula další hodina a byl konec. Navíc takhle nějak by se měly dělat všechny biografie známých osobností. Abych i já, který o Coco nic neslyšel, ale znám značku Chanel, ji trochu poznal. Solidní tři hvězdy s tím, že pokud pro vás móda znamená něco víc, připočítejte si k mému hodnocení jednu až dvě hvězdy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je ukázka toho, že ne všechny životopisné snímky jsou naprosto úchvatné. Ano, Audrey Tautou se nabízené role zhostila skvěle, na druhou stranu tato nepřináší nic moc invence a jedná se v podstatě jen o suché zachycení úseku života známé ženy francouzské módy, úseku, než se stala tak slavnou a uznávanou. Odtud také onen francouzský název, který je mnohem výstižnější než suchopárný český. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • Pro natáčení velkých scén (tanec, dostihová dráha a divadlo) bylo vyrobeno okolo 800 různých klobouků. (vendy63)
  • Módu opálenej pokožky zaviedla práve Coco, a to síce po jednom prílišnom nechcenom opálení počas pobytu pri Severnom mori, keď bola biela pokožka želaná. Na konci kariéry sa však vrátila k pôvodnému štýlu. Prestala chodiť na slnko. (Nykol)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama