Reklama

Reklama

Castle na zabití

(seriál)
Ukázka z filmu 7
Krimi / Komedie / Drama / Mysteriózní
USA, (2009–2016), 124 h 47 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

Barry Schindel (povídka)

Hrají:

Nathan Fillion, Stana Katic, Molly C. Quinn, Susan Sullivan, Jon Huertas, Seamus Dever, Tamala Jones, Ruben Santiago-Hudson, Penny Johnson Jerald (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(173)

Úspěšný autor kriminálních románů Rick Castle žije se svou pubertální dcerou a svojí matkou v celku vyvážené domácnosti. Jednoho dne se však dostává na policejní oddělení, protože se ve městě objeví vrah, který kopíruje způsoby vražd z jeho knih. Při té příležitosti se seznámí s půvabnou vyšetřovatelkou Kate Beckettovou, a protože ho žena zajímá, přes své známosti se "vetře" na policejní oddělení, aby se mohl účastnit vyšetřování, které Kate vede... (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Ukázka z filmu 7

Recenze (368)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Jedna věc hned na začátek komentáře: nehodnotím tak vysoko díky Nathanu Fillionovi, ale protože považuji ten koncept střetávání několika diváckých pohledů a přístupů za velice osvěžující a pro mě osobně i nesmírně opojný. Nejedná se o oddechový seriál, který je slušnější variantou jiných, plných sexu a násilí, protože "navrch" nad vyprávěním a příběhem máte jen do jisté míry, protože jako divák jste limitováni znalostmi jedné ze dvou hlavních postav, která je vám sympatičtější: ať již je to spisovatel, kterému na lidech nesejde, ale chce vyprávět příběhy a je znalý žánrových pravidel fikčních světů, či policistka-žánrový fanoušek, který ale umí chodit i ve skutečném světě zločinu. První díl byl sice zatím z první série nejlepší, ale to jen díky soustředění se na profesní a ne tolik osobní rovinu, která nabízí jenom žánrové figurky, prostor ke hláškám a "popříběhovou" diskuzi na téma "to byl ale originální příběh s nečekaným vyústěním". Baví mě ale ta uvědomělá práce s klišé, které jako klišé či schémata vůbec nevyzní -> buď chybí potřebná návaznost, která je narušena vsunutím "nepatřičné" scény, nebo znalostí těchto otřepaných postupů, které jsou nabourávány podvratným humorem (neodjištěná pistole při závěrečném přiznání). 9/10 P.S. Nathan Fillion je charismatickej sympaťák. :) ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Zatial do s7: Neuveritelne, ako sa dokazu vyhrat v takto pokrocilej serii. Raz sme na divokom zapade, raz s akcnymi hrdinami, raz vo vesmire, raz v alternativnej realite... a cele to posobi prirodzene. Nehovorim ze celych 7 sezon vsetko super, ale dokopy rozhodne velky palec hore a za tuto sezonu pridavam aj 5. *. // Zatial do S4. Začiatkom S4: Vôbec nie zlé, ale v poslednej dobe akási kolísavá... zábavnosť. Nejak to pre mňa prestalo fungovať. Cca druha polka S4: Super! Netradicne zaujimave pripady, fajn zvraty. ()

Reklama

Džany 

všechny recenze uživatele

Nathan prostředkuje charizma a hlášky, Stana sex-appeal, Huertas a Dever tu vtipnou dvojku pomocných detektivů. Castle je pro mě jeden z těch seriálů, na kterých jsem závislí a nesmí mi uniknout žádný díl. Pilot uchvátil a nasadil vysokou laťku, kterou překonaly až díly v druhé sérii. Třetí série začínala fenomenálně a kvalitu si udržela. Fantastické 'season endery', skvělá režie a kamera (místy připomíná CSI). Obsazení v čele s Fillionem, kterého mám hrozně rád a je mi sympatický a to je všechno co k prefektnímu seriálu potřebuji. Takže abych to shrnul: 1 série- 90% 2 série- 100% 3 série- 95% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Sympatičtí hrdinové, spousta vtipného popichování a k tomu víceméně standardní kriminální případy. Mám k tomu jen jednu podstatnou výhradu: u tohoto seriálu jsem definitivně dospěla k vlastní diagnóze... narkolepsie. Ze zhruba šesti pokusů jsem nebyla schopná ani jeden díl vidět celý. Třiadvacátá hodina je prostě kritická - trávit ji v posteli před televizí, málokdy se přes ni přehoupnu v bdělém stavu. Někdy si "Castla", ehm, koupím a pravděpodobně přihodím hvězdičku. Zatím 68%... chce se mi spát... EDIT: Tak se mi konečně podařilo vidět několik dílů celých a můžu s čistým svědomím zvýšit hodnocení. Pořád sice nevím, proč by při zásahu proti zločinci mezi neprůstřelnými vestami s nápisem POLICE měla být i jedna s nápisem WRITER, ovšem za ten příjemný humor ta trocha nelogičností a přehánění stojí. Akorát mě sere Castlova přemoudřelá dcerunka a neškodilo by od sebe jednotlivé díly trochu odlišit (vidět jeden je jako vidět všechny). 72% ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Těch kriminálních seriálů je v televizi ubíjející množství, takže jsem se k tomu nejdřív s optimismem nestavil. Ale odbouchnout to jako staré “Vraždu, kterou napsala” nebo nedejbože “Diagnózu od Doktora Detektiva” by nebylo fér, vždyť to má tak skvělou nadsázku. I když se při vyšetřování může zdát, že seriál prostě rád blbne pro víc diváků, neukvapme se, máme tu i pro vážnější notu dějovou linii s dcerou naší drzé postavy a není to vůbec zobrazeno stereotypně, byť zas tak velký screentime to nemá. Pokud jde o tu hlavní, jak Richard vpadne do vyšetřování a přes svůj amatérismus se stane špičkovým kriminalistou, nikomu nevadí, jen jeho parťačka má výhrady. Ovšem buddy chemie se vyvíjí směrem, kam byste to možná ani neviděli. ()

Galerie (2 637)

Zajímavosti (29)

  • Stana Katic v pořadu Noční show Davida Lettermana (od r 1993) přiznala, jak ve skutečnosti získala roli Kate Beckettové. Při kamerových zkouškách si Stana uvědomila, že má na sobě příliš dlouhou tuniku, a tak požádala Nathana, který si kousek opodál dopřával šálek kávy, zda-li by jí pomohl ho zkrátit. Ve chvíli, kdy se Nathan chopil nůžek a začal stříhat, vešel do místnosti producent, uviděl je a dal Staně roli. (Ajka1)
  • Nathan Fillion musel během castingu absolvovat čtení s celkem 125 herečkami, než našli tu správnou Beckettovou. (Ajka1)
  • Richard Castle zobrazuje sám sebe v románech o Nikky Heat jako Jamesona Rooka. Slova "rook" a "castle" se v angličtině obě používají jako označení šachové figurky věže. Jméno Castle vzniklo zpočátku jako parodie na skutečného nejprodávanějšího knižního autora Stephena Kinga, jehož příjmení rovněž označuje jednu ze šachových figurek. (Ajka1)

Reklama

Reklama