Reklama

Reklama

Jeden z nejpůsobivějších válečných sci-fi filmů světové kinematografie natočil v roce 2008 zkušený režisér Andrej Maljukov, který má na svém kontě ceněné snímky Diverzant nebo V ostře sledovaném pásmu. Příběh filmu se odehrává ve dvou časových rovinách – v současnosti a za druhé světové války. Čtveřice mladíků se živí prodejem válečných artefaktů na černém trhu. Jednoho dne objeví starý zákop, kde je ukryt sejf s dokumenty. Mezi papíry mrtvých vojáků nalézají fotografie, na kterých poznávají sebe sama. Šokovaní mladíci raději odcházejí, když v tom... Jako mávnutím kouzelného proutku se ocitají v roce 1942 uprostřed krvavé válečné bitvy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Kdybych já, Bůh chraň, byla hostem z budoucnosti ve válečné historii země a stala se součástí armády, byla bych s přehledem to nejhorší, co naši armádu kdy potkalo. Ruku do ohně (ne mojí, ruku někoho, kdo má sklony k strkání rukou do ohně) na to, že by moje odhodlání a odvahu neposílila ani znalost data konce války. Popravdě, když by na mě stříleli, asi bych zapomněla i kdy jsou Vánoce, kdy mám narozeniny a kdy je den dětí. ()

Lottr 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad, jak spojit sci-fi s válečným filmem. Děj je neohleděný, válečné scény pěkně propracované a ani na chvíli nenudí. Velmi mě potěšila absence propagandy a přehnaného válečného nadšení. Hlavní postavy mají rozhodně blíž k vykradačům hrobů, než k válečným hrdinům, což působí realisticky a tak jaksi normálně. Velmi mě potěšilo i to, že svým pobytem v minulosti nijak neovlivnili děj budoucnosti, jak tomu bývá ve všech podobných filmech. Velmi příjemná podívaná ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Poněkud slabomyslný příběh o čtveřici mládenců, kteří skrze nečekanou "válečnou" zkušenost dospěli ke "skutečnému" vlastenectví, má ve své části z roku 1942 oproti proklamované velkofilmovosti spíše televizní parametry (hrstka vojáků se točí na pětníku, resp. kolem jednoho jezera). Dílčím způsobem je však zábavný ("Tváří se jako návštěva z budoucnosti, ale akorát tu balí ženskou.") a skutečně vtipnou práci odvedl tuzemský autor přebalu, když název snímku graficky vykrádá Návrat do budoucnosti (ta spojnice s moderní hudbou zavlečenou do minulosti tam ovšem je). ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

Sice trošku nesouhlasím s vykreslením rastamanů, ale to je jediná věc, kterou jsem schopen a ochoten tomuhle vytknout... Po drobném fantasy/sci-fi prvku v úvodu se vykresluje válečný film konečně z jiného pohledu, než toho americky patriotického a patetického... A musím uznat, že ten ruský mi sedí mnohem víc. K hudbě dodám jen to, že je to druhý film v životě, u kterého sem se hned po dokoukání dal do shánění soundtracku... A ta drobná perlička na konec je naprosto vynikající. Zas po dlouhé době film, který nebudu váhat komukoli doporučit... ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Film o procitnutí, změně pohledu na současnost tím, že prožijí minulost. I když je to sci-fi film o cestování časem, je to především válečný film, který příliš nevyužívá nabízejících se možností konfrontace minulosti s přítomností. Přesto je napínavý a až na pár lehce nelogických kroků, které neplynou překvapivě ze scifi prvků, ale z chování některých postav, je to svižně ubíhající podívaná. 65 % ()

Galerie (38)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně přibližně 12 minut po objevení bunkru, když postavy zkoumají obsah lékárničky, je možné v pravém horním rohu obrazovky spatřit mikrofon. (Topper.H)

Reklama

Reklama