Reklama

Reklama

Prezidentka Sally Sheridan je zastrelená behom slávnostného prehlásenia v Deň nezávislosti. Toho pred voľbami využíva k nárastu vlastných preferencií jej brat senátor. O tri mesiace neskôr objaví postarší pár na strome zraneného muža s padákom. Mladík si ale vôbec nič nepamätá a jedinou stopou je tak tetovanie na jeho krku - "XIII". Postupne sa rozpamätáva na tajnú operáciu, ktorej úlohou malo byť zvrhnutie vlády v USA. Objavujú sa aj ďalší agenti s vytetovanými číslami. Kto má záujem zvrhnúť vládu a kto má na krku vytetovanou rímsku jednotku? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

LilySnape 

všechny recenze uživatele

Jo,jo,jo ! Tak tohle mám už ve filmotéce dlouho, ale viděla jsem ten film někdy asi naposledy před třemi roky... včera jsme si ho pustili znovu a obě části najednou. Na rozdíl od Djakomy, jsem vůbec nečekala, že by " jedničkou " byl ... spoiler - bratr prezidentky - konec spoileru . Takže velké překvapení na závěr. Film se mi moc líbil a myslím si, že podobně jako " Obchodník se smrtí " s Nickem Cagem, se velkému nadšení u Americké vlády nesetkal :-) Dám tomuhle filmu klidně s čistým svědomím čtyři hvězdičky . Já mám takovéhle " agentské " tříhodinovky ráda ! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tahle kopie Bournea není špatná, ale měl jsem s ní prostě smůlu. V televizi běžel rozdělený na dvě části a v trochu pozdním čase, ale nebránilo mi to se podívat. Avšak po necelé minutě jsem si tak řekl (spoiler=nečíst pokud jste neviděli) tohle určitě dělá její bratr a chce se stát prezident skrze smrt své sestry prezidentky (konec spoileru). Bohužel to tak bylo a já jenom 2*87 minut čekal, až mi to řeknou i samotný film skrze herce... Tato průhlednost mě naprosto odradila, přestože jinak je film docela slušný, i když recykluje zavedené a funkční postupy z agentovských akčních filmů posledních let (zmíněný Bourne hadr). Proč už se u dnešní tvorby netají dech a nečeká se do poslední minuty na rozuzlení neprohlédnutého příběhu? Jinak Stephen Dorff měl svůj nejlepší rok v Bladeovi a to se už nikdy nevrátí... ()

Reklama

Saxos 

všechny recenze uživatele

Televizní brácha slavného Jasona Bourneho, trpí stejnou Alzheimer chorobou, ale vše ostatní má na jedničku. Když se střílí, trefí se jen on, ve rvačkách a využívání inteligence podobně. Prostě jedině XIII, ostatní jsou odpad. Kladem je, že otevřený konec zůstal opravdu jen otevřený a někoho doteď nenapadlo pustit se do třídílného "Návrat třináctky". ()

xavierr13 

všechny recenze uživatele

Špionážna dvojdielna miniséria, pojednávanie o vražde prezidentky USA. Jej vrahovi sú na stope, avšak ten vďaka zraneniu ztratil pamäť a na nič si nepamatuje, tak netuší, kdo ho chce zabit. Finále o všetkom ukáže, že nič nemusí byt tak, jak sa zdá. Korupcia smeruje pochopiteľné do najvyšších miest a vrah nakoniec môže byt niekdo úplne iný. Vrelo doporučujem, Val Kilmer v role zlého je super. ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Pamatuju se, jak jsem před pár lety strávil několik hodin hraním právě této originální hry, u které jsem si užil mnohem více zábavy, než u jejího béčkového televizního zpracování. Tříhodinová délka je neúprosně dlouhá a vzhledem k tomu, jak okatě je příběh servírován, není nouze o předlouhé scény plné blbých dialogů a nudy. Stephen Dorff svou roli očividně nezvládá a je jen další postavičkou mezi ostatními s předem daným směrem, ke kterému se bude ubírat. Hlavní úlohu zde mají flashbacky, které zprostředkují souvislosti ohledně atentátu. Ty jsou pak čistě náhodné, stejně jako chvíle, ve kterou se objeví, postrádajíc jakýkoliv moment překvapení. Příběh se čím dál více zamotává, až se stane sám sobě obětí, kdy divák nemá potuchu, která bije, či která z postav se právě přichomítla do záběru. Netřeba se zmiňovat o špatných hereckých výkonech či nezvládnuté režii, která film posílá ještě více ke dnu. I vzhledem k otevřenému konci o pokračování ani trochu nestojím.... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné komiksové knižní série od Vana Hamma. (Terva)
  • V počítačové hře XIII je prezident Sheridan muž. (awful)

Reklama

Reklama