Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tak mile bláznivou mladou dívku jen tak nenajdeš. Audrey Hepburnová v hlavní roli americké komedie oceněné dvěma Oscary. Mezi nestárnoucí filmy určitě patří romantická komedie, jež vznikla podle stejnojmenné úspěšné knihy Trumana Capoteho. Vypráví o mladé, půvabné a emancipované dívce Holly Golightlyové, která v New Yorku poněkud lehkomyslné sní svůj sen o skvělé budoucnosti. Zatím však musí žít jen z "příspěvků na taxík a oblečení" od svých stálých pánských obdivovatelů. Její plány naruší seznámení se začínajícím spisovatelem Paulem, jenž se přistěhuje do domu, kde bydlí... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (722)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: George Axelrod .. Roztomile slabý odvárek, jak v linii romantické tak komediální. Nepocítil jsem téměř žádné emoce a něco více než jen občasný drobný úsměv také film nevykouzlí. Obě tyto stěžejní roviny jsou totiž podané příliš vágně. Povedená je tak jen krátká návštěva Tiffanyho obchodu a vlastně celý ten jejich společný den. A samozřejmě deštivá scéna na konci s kouzelně promáčenou Audrey. Od snadno zapomenutelného průměru snímek zachraňuje Manciniho hudba a zejména kdo jiný než neodolatelně přitažlivá Audrey Hepburn, ale JEN za ní nemám důvod jít výše. Pokud by měla být řeč o "nejlepším romantickém filmu" budu vždy sázet na jinou klasiku - Casablancu. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Velké hvězdě světové kinematografie Audrey Hepburn v kariéře vždycky výrazně pomáhal její křehký vzhled, něžná tvář a úžasná kukadla, za kterými dokázala dovedně zakrýt, že až tak skvělou herečkou není, a vedle výše zmíněných přednostní hrál v jejím úspěchu roli i fakt, že si dokázala vhodně vybrat role tak, aby si na nich nevylámala zuby. Přesto se v její filmografii najdou mnohem náročnější snímky než Snídaně u Tiffanyho, jako je např. My Fair Lady nebo filmy, kde musela prodat mnohem víc hereckého umu, jako je kriminálka Čekej do tmy. V případě jejího patrně nejslavnějšího filmu Snídaně u Tiffanyho jsem měl vždycky pocit, že ten film divákovi neservíruje ani tak příběh, jako právě Audrey a její vnady. Je to prostě one girl show, jinak se dá Snídaně u Tiffanyho považovat za veskrze průměrnou romantickou konverzačku, která mě ani jednou nerozesmála a na dvou či třech místech mě lehce zasáhla svou dojemností. Chtěl jsem dát tři hvězdičky, ale když jsem se k filmu nyní napotřetí vrátil, dokázal jsem u něj natvrdo usnout, a to by se tříhvězdičkovému filmu stát nemělo. Celkový dojem: 45 %. ()

Reklama

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Audrey Hepburn byla sice velice roztomilá, ten zrzavý kocour taky a pár dobrých scén se tam najde...ale to je tak všechno. Limonády (střezte se tomuto schématu říkat přede mnou romantika) "milují se, ale neumí si to říci a nakonec si šťastně padnou do náručí" až na výjimky nesnáším příliš dobře a tohle rozhodně nijak výjimečný film není - dobrá, herec v hlavní mužské roli je výjimečný kus plastu, ovšem pochybuji, že by zrovna tento smutný fakt ocenili mimo porno. Slabé 2* ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Už dávno sa nestalo, že by ma sladká limonádová romantika dokázala dojať až k slzám, preto som stavil stávku na istotu a pustil som si túto ospevovanú ódu. Ale očakávaný zámer a cieľ sa však v plnom rozsahu nedostavil. A škoda, že tam nešupli ešte o kúsok viac toho humoru. Napriek tomuto, všetko ostatné je presne tak ako má byť, príbeh vkusný a zápletka originálna, dospelá, vyzretá a nov(odobej)šia. Keď to všetko navyše zahrajú (!) elegantní a na pohľad príjemní herci, nie je nad čím rozmýšľať. A tá mačička bola trefa do čierneho. 80%. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tenhle skvost by měl vidět každý! Audrey Hepburn pro mě vždy byla dámou se vším všudy. Především díky ní filmu nechybí vtip, originalita a romantika. Jestli má něco šmrnc, tak je to právě tohle. Finální scéna v dešti, kdy Audrey běhá a volá "Cat, cat, caaaat..", je legenda. Miluji tu hudbu, interiéry, elegantní módu, výčesy, rukavičky..miluji Tiffanyho! A George Peppard je ten pravý muž. Breakfast at Tiffany´s je moje srdcovka. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (49)

  • Premiéra proběhla v Radio City Music Hall v New Yorku. (HellFire)
  • Ačkoliv je děj filmu dobově zasazen do počátku 60. let, knižní předloha Trumana Capoteho se odehrává na konci první poloviny 40. let. (vangobseck)
  • V den úmrtí Audrey Hepburn (Holly) vyvěsily pobočky klenotnictví Tiffany & Co. po celém světě ve svých výlohách hereččino foto z filmu s popiskem "Audrey Hepburn - Our Huckleberry Friend. 1929-1993". (kenny.h)

Související novinky

Blake Edwards: 1922 – 2010

Blake Edwards: 1922 – 2010

17.12.2010

Ve středu v noci se na svůj poslední večírek někde tam nahoře vypravil velký filmař, držitel čestného Oscara za celoživotní dílo Blake Edwards. Všichni si jej pamatujeme především jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama