Reklama

Reklama

Anatomie lži

(seriál)
Ukázka z filmu
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2009–2011), 35 h 8 min (Minutáž: 43–47 min)

Tvůrci:

Samuel Baum

Hrají:

Tim Roth, Kelli Williams, Monica Raymund, Brendan Hines, Hayley McFarland, Kristen Ariza, Mekhi Phifer, Tim Guinee, Wayne Dalglish, M.D. Walton, Tim Griffin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(48)

Doktor Lightman je přední světový expert na lhaní. Perfektně se vyzná v řeči těla, neuteče mu žádný výraz v obličeji ani ten nejmenší záchvěv v hlase. S neodolatelným sarkasmem a s týmem specialistů pomáhá nejen vládním organizacím řešit ty nejzapeklitější případy... (TV Prima)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (240)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Přestože se tu pracuje s hodně přehnaně využitelnou dovedností odhadovat lidské myšlení podle jemných detailů tváře, kupodivu takto koncipovaný seriál docela funguje. Otázkou je, bude-li na vás Tim Roth coby zázračný Dr. Cal Lightman působit charismaticky nebo naopak spíš připitoměle. V prvním případě se můžete s Lie to me docela dobře bavit, ve druhém doporučuji jiný pořad. ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seriál mě ze začátku hodně zaujal spíše z osobního zájmu o psychologii. Fascinovaly mě jednotlivé rozbory výrazů a začala jsem podrobněji studovat "facial expressions". Nicméně základní výrazy a jejich rysy jsem zvládla za chvíli a ty ostatní no...to už je věda, do které se radši sám nepouštět, takže asi tak. Další série, kdy už nebylo divákovi nic moc vysvětlováno pro mě ale nějak postupně ztratily kouzlo. Váhám mezi tři a čtyři, asi to časem snížím, protože už jsem to po druhé sérii vzdala. ()

Reklama

Douglas 

všechny recenze uživatele

Jsem upřímně šokován, jak dokázali v rámci formátu kvazivědeckého kriminálního seriálu natočit něco tak otevřeně - a zároveň decentně - kritického vůči Americe. Většina CSI-model napodobujících seriálů naopak potvrzuje jistoty amerického systému, Lie to Me tyto jistoty (a obecně hodnotové systémy) velmi systematicky nabourává. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Samuel Baum | Hudba: Robert Duncan, Brand New Day - Ryan Star, Mr. Clean - The Jam | Produkcia: Samuel Baum, Tim Roth | Distribúcia: Fox | Štúdio: Imagine Television, 20th Century Fox Television, MiddKid Productions, Pagoda Pictures | Počet sérií: 3 || Čistá radosť, že existuje aj niečo takéto. Nehanbí sa to už na začiatku priznať, že je to fikcia, aj napriek tomu, že tento obor existuje aj v skutočnosti. Dôvodom môže byť, že sa v seriálu objavujú názorné obrázky vysokopostavených ľudí, väčšinou politikov... :) Tim Roth hraje s neskutočnou presnosťou, no najsympatickejšiou postavou je pre mňa jednoznačne Eli Loker Brendana Hinese, predvádzajúceho "radikálnu úprimnoť". Je to charakter, ktorý nám ukazuje, ako by to vyzeralo, keby sme hovorili ľudom naozaj to, čo si myslíme. Jednoducho inteligentná zábava. 92% | HD, THX, EN DTS | ()

Elleannie 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál se mi líbil hned od prvního dílu, ale teprve po zhlédnutí několika dalších jsem mu přišla na zoubek. Každý díl je jedinečný, každý je svým způsobem jiný, i když ve všech jde jen o jedno - zjistit, kdo lže. Tim Roth v roli opravdu charismatického a jedinečného muže, který dokáže odhalit i toho nejlepšího lháře. Spolu se svými lidmi, kteří jsou v tomhle rovněž skvělí (avšak vyrovnat se mu zdaleka nemůžou), vyšetřuje případy, ve kterých by nikdo jiný nepomohl více. Je zajímavé sledovat ho při práci, jak dokáže jen z malého posunku obličeje poznat, na co asi dotyčný myslí. ()

Galerie (603)

Zajímavosti (6)

  • Dr. Paul Ekman je zároveň vědeckým konzultantem seriálu a podílí se na psaní scénáře. (Prefectus)
  • Věda, kterou provozuje Cal Lightman (Tim Roth), je založena na skutečné práci Dr. Paula Ekmana, který je nejlepším světovým expertem na klamy. (Prefectus)
  • Podobný program na trénovanie emocií (smútok, pohŕdanie, radosť...), ktorý používali aj v Lightman Group si môže každý zaobstarať spoločne aj s výcvikom. (lmartinl)

Reklama

Reklama