Reklama

Reklama

Barbar

Trailer 2

Obsahy(1)

V dobách, kdy křesťanská víra téměř nedosahovala k hranicím Skandinávie, byl po dlouhých letech žaláře osvobozen němý muž, divoký barbar. Neznal svůj původ, ani cíl. Říkali mu One-eye. Ocitl se na lodi uprostřed neprostupných mlh severního Atlantiku, která směřovala na západ, vstříc břehům neprobádané Ameriky, snad i bájné Valhally. Po vzoru starých pohanských bohů objevuje One-eye svou pravou podstatu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (488)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Film který vznikl asi jen proto, aby si režisér mohl natočit mraky, kapradí, hory a lesy. Příběh není. Zato nuda je a veliká. V půlce filmu jsem usnul a dokoukal jsem to vlastně jen proto...vlastně ani nevím proč. Záběry jsou samy o sobě krásné, ale to nestačí. Ať si příště režisér radši zajde do přírody a kochá se jí tam o samotě, než aby divákům předkládal takovéhle filmy. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jednak brutální a surový nářez, jednak vizuální žranice, která přímo volá po velkém plátně :-( , a v neposlední řadě taky jeden z těch filmů, v nichž se toho moc nenamluví a s nimiž se divák musí vypořádat tak nějak sám. Aneb milovníci filmové transcendence rychle sem. Mnoho podobných filmů se do roka neurodí, což je svým způsobem dobře, protože alespoň si tak můžeme takovéhle perly užít včetně příjemného pocitu setkání se s něčím netradičním a jedinečným. Žánrovou škatulku akční/dobrodružný každopádně berte s hodně velkou rezervou. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tesil jsem se na nejaky drsny vikingsky fantasy, sice trailer moje ocekavani trochu zchladil, nicmene hlasky typu Valhalla + Jednooky = Loki a ostatni bozi me zase naladily. Jenze tohle zadny drsny vikingsky fantasy neni, Refn se podivanou nesnazi divakovi nijak ulehcovat a i pres tema to spis pusobi jak nejaka intousarna. Mame tu sice spinavy, zarostly, drsny chlapky v cele s jednookym krutackym Madsem, ktery se obcas porvou v docela brutalnim stylu, ale krev je bohuzel viditelne digitalni a stejne bych film neoznacil za drsnej nebo snad syrovej. Mame tu proste hromadu anonymnich chlapku, ktery se poflakujou po travnatejch kopcich, obcas nekdo z nich chcipne, jednou za cas nekdo pronese jednu dve vety a jinak veskerej dej vyplnujou dlouhy, skoro staticky zabery, jak kdyby vzdy reziser rek: "Ty si stoupni sem, ty tam a koukej do dalky.", pak popojdou o par metru a zas to samy, navic kazdej zaber trva asi tak petkrat dyl nez je potreba. Nepomaha tomu ani hudba, ktery moc neni a navic se sklada jen z bubnovani a zvuku a co se tyce zvuku obecne, ty kolikrat uplne chybi. Proste hodina a pul o tom, jak banda chlapku cumi a chodi, navic s pekne debilnim koncem. Takle si fantasy proste nepredstavuju. Na druhou stranu, i kdyz se absolutne nic nedeje, tech 90 minut se da docela dobre prezit a nejaka nuda k posrani se dostavi jen misty. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě naprosto minulo. Uznávám, že z výbornýho Madse Mikkelsena šel strach a to ani nemusel mluvit a některé scény jsou správně atmosféricky temné. Jenže jako celek na mě ta atmosféra nepůsobila vůbec, tempo bylo příliš pomalé a příroda byla až příliš nezajímavá, než aby mě ta kamera oslovila. I přesto ale u mě Refn zůstává velkým režisérským talentem a na Drive se nemůžu dočkat. Jenom tohle prostě není můj šálek kávy.50% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Lyrická pouť šílenstvím a peklem. Jen těžko uchopitelná, nenabízející žádné vodítko k výkladu, pouze základní a minimalistickou linku příběhu jako podklad pro hypnotickou změť fantastických obrazů a hutných záchvěvů ambietní hudby. O výklad jejich metaforičnosti se musí snažit každý sám, byť je to dost možná marná snaha... ale i při tom se může nechat pohltit krutým animálním světem obklopujícím sveřepého němého válečníka. Rozkročeno mezi "Aguirre, hněv Boží" a Mallickovu poetičnosti... s hyperbolicky oduševnělým Barbarem Conanem v hlavní roli. 7/10 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (18)

  • Během plavby na řece je jedna z postav zasažena šípem. Přestože loď směřuje podél břehu, muž je zasažen do prsou. (Terva)
  • Ve filmu je přibližně 120 řádků dialogů. (filmsim)
  • Počas post-produkcie filmu sa režisérovi narodila druhá dcéra. (m.a.t.o.)

Související novinky

Ryan Gosling dupne na plyn

Ryan Gosling dupne na plyn

17.02.2010

Jeden z nejslibnějších hollywoodských mladíků, který třeba v Anthonyho Hopkinse, by už potřeboval tučný komerční hit. Možná se jím stane noirová akční kriminálka Drive, ve které Gosling nahradil… (více)

Reklama

Reklama