Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inspektor Clouseau zmizí a francouzská kriminální policie požádá druhého nejlepšího detektiva na světě, aby ho našel. Jenže Clouseaův nepřítel, Dreyfus, zmanipuluje počítač kriminálky tak, aby vyhledal nejhoršího detektiva na světě, a tím je detektiv newyorské policie Clifton Sleigh. (TV Prima)

Recenze (73)

Han22 

všechny recenze uživatele

Další zoufalý pokus rejžovat na zavedené značce tři roky po smrti Sellerse. Edwards navazuje na předchozí film, jen z novinářky se bez vysvětlení stala hraběnka a namísto ní se po Clouseauovi vydává pátrat druhý největší idiot na světě, newyorkský polda Sleigh. Režisér obsadil absolutně neznámého a nezajímavého Teda Wasse, jeho Sleigh je spíše smolař než pitomec a až na pár výjimek (eskapády s nafukovací pannou) nemá prakticky žádné vtipné scény. Celkově to není vůbc vtipné, spíše si to hraje na vážnou krimi, což ovšem kazí naprosto chaotický příběh - opět je ukradený diamant, opět jsou tu mafiánští zabijáci a opět šílený Dreyfuss... nic z toho se pořádně nevyřeší. 2* za dvě překvapivě slušné akční scény (honička v taxíku, kung fu bitka v uličce) a za tu plejádu postav a herců z minulého dílu, včetně loučení Davida Nivena. SPOILER!! A pokud chcete vědět co se stalo s Clouseauem a odpustit si dva (pod)průměrné filmy... inu tak se z něj stal Roger Moore :) ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Hned první Sleightovo vystoupení ve filmu není vůbec dotaženo do konce. Předtím se jen kecá a já se nudil. Pak to trošku dostane šťávu, ale pan Sellers tu prostě chybí. Chybí jeho potřeštěná mluva. Ta především. Jeho kousky prostě pan Wass prostě nezvládá. V každém případě je to koukatelný film, ale prostě klasika to není. 2015030810644/11023 ()

Reklama

DonArian 

všechny recenze uživatele

Kletba Růžového pantera je sice mnohem horší než předchozí Panteři s Peterem Sellersem ale stále to bylo o hodně vtipnější a lepší než Syn Růžového pantera a ty dva otřesné americké "remaky". Pořád se na to dalo dívat třeba na scénu kdy Clifton Sleigh jde do hotelu s umělou společnicí a za cholerického Herberta Loma. Pro mě za 55%. Mimochodem dabing se docela povedl. Je z roku 1996 a byl dělaný Novu. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Původně jsem se na tohoto Pantera nechtěl podívat, jelikož už byl bez Sellerse, nicméně otevřený závěr Stopy mě donutil změnit názor. Ani sám nevím, proč - druhá půle příběhu o inspektorově zmizení je v podstatě jen obyčejnou podprůměrnou komedií, kde by ani ty zde vystoupivší známé postavy nemusely být. Nijak mě to neuráželo, proto také hodnotím lépe než předchozí... ehm... poctu, byť výstup Rogera Moora (který ale za to nemůže), je nebývale trapný. ()

nash. odpad!

všechny recenze uživatele

Tristní pokus vyždímat ze zcela vyčerpaného tématu ještě nějaký ten dolar. Bezradný nejen žalostně fádním náhradníkem, ale také oundanou snahou o nekonečnou recyklaci původních Sellersových gagů. Dokonce i Lom už jen bezradně opakuje výstupy z předchozích filmů. Výsledek je pak zcela sterilní nudou bez šance pobavit a na tom nic nezmění ani Roger Moore s kbelíkem na hlavě. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • David Niven (Sir Charles Litton) byl při natáčení už blízko smrti a nemohl mluvit. V některých scénách ho tedy musel dabovat Rich Little. (HappySmile)
  • Film se pokoušel z postavy Cliftona Sleigha udělat dalšího inspektora Clouseaua, který by figuroval v nové sérii Růžového pantera. Tahle myšlenka se ale nikdy neuskutečnila. O deset let později sérii znovu oživili a natočili díl v hlavní roli s Clouseauovým synem s názvem Syn Růžového pantera (1993). (HappySmile)

Reklama

Reklama