Reklama

Reklama

Trosečník

(pořad)
Reality-TV
Česko, 2006, 14x54 min

Obsahy(1)

Soutěž TV PRIMA s moderátorem Markem Vašutem. Šestnáct odvážných trosečníků svádí boj se sebou, svými protihráči a s přírodou celý jeden měsíc na opuštěném ostrově. Tato reality show se natáčela 50 km od Panamy v souostroví v Tichém oceánu. Ostrovy jsou obydleny divokými zvířaty a spoustou druhů hmyzu. Prostředí je velkým testem pro psychické a fyzické možnosti soutěžících. Výherce získá 5 000 000 Kč. (duklak2)

(více)

Recenze (96)

agent_barton odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tento počin evidentně televizi Prima nevyšel podle představ (upoutávky před začátkem vysílání byly asi tím nejlepším co tato verze mohla nabídnout). A dokonce se jí i povedlo původní značku znesvětit. Pokud by tuto trapnou parodii na survivora (jinak se to snad ani nedá nazvat) viděli američtí producenti v čele s Jeffem Probstem, nedivil bych se, kdyby na Primu podali žalobu. ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Mám výhodu, že umím oddělovat naše pořady od těch zahraničních. Samozřejmě, že česká verze Survivora nesnesla srovnání s originálem a Vašut Probstovi nesahal ani po kotníky... ale i tak mě to bavilo. Ve své lacinosti to dokonce působilo civilně, což americký originál čím dál méně. Casting se moc nepovedl, hlavně v mužské části, ale opravdu to byla jen chyba Primy, že byli až na výjimky tak neschopní v soutěžích, v taktice i v obstarávání obživy? Snad v každé sérii původní verze se ztrapní nejméně jeden alfa samec. "Dívčí válka" tam už taky byla. S vítězkou naší verze jsem navíc neměl problém, v Americe by byla typický underdog. Fandil jsem ale Ivetě, té učitelce, co vypadla - a to je u mě největší mínus české verze - po tahání sirek! // 60% ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ pořadů mám vyloženě rád. Jak jde o exotiku, je to moje a Marka Vašuta mám taky rád, takže jsem sledoval díl za dílem, ale odstupem času musím říct, že americká verze byla jednoznačně o několik tříd výš. Bohužel nemáme ještě takové prostředky a umění udělat z toho napínavou ´´reality show´´ o přežití. Přesto si to takové podprůměrné hodnocení nezaslouží a vy, co to hážete jen z principu či jakési nenávisti k českým verzím hned do odpadu jste s prominutím tak trochu pokrytci. 5/10 ()

longercz odpad!

všechny recenze uživatele

Dávám odpad, protože Americký Survivor jednoduše zbožňuji a dal bych nevím co za to, abych se české verze mohl zúčastnit. Tohle je od začátku do konce nehorázně zfušovaná svatokrádež a teď už do toho asi těžko v ČR někdy někdo znovu půjde. Tvůrci mě tak v podstatě o tuto možnost svým idiotismem připravili. A to by nejspíš stačilo, aby se na vzniku pořadu podílel někdo, kdo má úspěšný originál rád, rozumí mu a má ne pět, ale alespoň dvě pohromadě. Pokud si tedy nějaký český výtvor zaslouží nálepku odpad!, je to tohle! ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že lidé se v krizových situacích chovají podivně, ale aby jeden tábor schválně vyjedl tomu druhému zásoby jídla, kterých mají oba tábory velmi málo, tak to je podobné spíš tomu zvířecímu chování. A možná to byl záměr, udělat z lidí drahou zvěř.. No ale jinak my ty reality show moc neumíme... netuším, kde je problém ? :) ()

Galerie (1)

Zajímavosti (6)

  • TV Prima, která pořad vysílala, nebyla schopna zajistit natáčení přes noc, a tak se všichni trosečníci hádali a domlouvali na taktikách právě v noci. Divák se o nich neměl šanci dozvědět. [Zdroj: survivorweb.cz] (mentos.)
  • Natáčení, soutěže a vše ostatní měla v reality show na starosti švédská firma, která zajišťovalá zázemí a potřeby nejen pro Čechy, ale i pro ostatní země, které v té době na ostrovech natáčeli svého Trosečníka. [Zdroj: survivorweb.cz] (mentos.)

Reklama

Reklama