Reklama

Reklama

Rock ze střední

Trailer

Středoškolský outsider Will se spřátelí s dívkou, která na škole patří mezi nejoblíbenější. Prapodivnou dvojici svede dohromady jejich láska k hudbě, přidá se k nim i podivínka Sam a společně založí rockovou skupinu, s níž se přihlásí do hudební soutěže...  Když se mladík jménem Will přestěhuje s matkou do New Yersey, nezná nikoho. Na střední se spřátelí s podivínkou Sam a překvapivě i se školní hvězdou Charlotte. Charlotte se rozhodne společně s Willem a Sam založit kapelu, která by vyhrála v obří bitvě hudebních skupin, a zároveň se tak pomstít Charlottinu ex-příteli a jeho skupině "muzikantů". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Role Lisy Kudrow skvělá! Jinak ale docela slabota. A divím se, že byl David Bowie ochotný se v něčem takovém objevit, protože z hudbeního hlediska to bylo taktéž poměrně slabé. Ať přemýšlím jak chci, kromě Lisy Kudrow mě tam vážně nic nezaujalo. Troufám si říct, že z "teenage filmů" je mnoho lepších. ~(1,8)~ ()

sigf07 

všechny recenze uživatele

Moc milé překvapení v podobě netradičního středoškolského muzikálu. Bandslam na mě působil jako kříženec Muzikálu ze střední a Školy ro(c)ku, přičemž si z obou filmů vzal jen to nejlepší, přidal řadu dramatických momentů a rezignoval (díkybohu) na infantilní srandičky i fekality, tak typické pro filmy "o teenagerech pro teenagery". Postava hlavního hrdiny je skvěle vybalancovaná, Gaelan Connell je velmi sympatický a zaroveň dostatečně střelený na to, aby se s ním divák ztotožnil a napjatě sledoval jeho příběh. Za trefu do černého by se dalo označit i obsazení vedlejších rolí, ať už jde o Lisu Kudrow, která v posledních letech čím dál více herecky vyzrává, nebo hvězdiček Hudgensové a Michalkové, které tentokrát oslňovaly nejen svým zjevem, ale i hereckými a pěveckými výkony. Když k tomu připočtu ještě vynikající soundrack, je výsledný dojem více než uspokojující a velkoryse pominu několik drobných vad na kráse. Bandslam vřele doporučuji a nebojím se jej označit za nejpovedenější hudební film desetiletí určený náctiletému publiku. Jen tak dál. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"MIlý Davide Bowie, jak říct Pinocchiovi, že z něj opravdovej chlap nikdy nebude ??" ;) Asi nejpovedenější Graffův počin staví na báchorce "jak typický looser došel svého štěstí", mocně připomíná Blackovu Školu ro(c)ku, ale za mě působí jednoznačně méně otravným dojmem hlavně díky Lise Kudrow, kterou ač jsem dlouho nikde nepostřehl, svůj komediální talent neskryje, a roztomilé Vanesse Anne Hudgens. Na ni i Alsyson Michalka se jistě lépe kouká, než na šíleného tlustoprda Jacka Blacka..;) To s nevěrohodným Connellem jsem měl o poznání větší problém !! Bandslam se nedokáže vyhnout nutné teenagerovské šablonovitosti i spoustě klišé, ale ani chvíli nenudí, dokáže se dělat dostatečně překvapivým filmem, v rámci žánru, a když nakonec dojde i na Davida Bowieho, byť jsem od alternativní variace Hannah Montana vůbec nic nečekal, jsem spokojen.. Mám rád ska, ani přeslazený popík mi nevadí, a tak jsem si nakonec tu pecku Everything I Own parádně užil. ;) [ Dabing 5/10 ] Slušná práce AW Studia Praha, jen mám problém se zbytečným a tupě prvoplánovitým překladem ( třeba hudebních skupin ), potěší tradiční spojení Kudrow, Jachnická. ()

MELODY 

všechny recenze uživatele

Ne že by to snad byla nějaká pecka a ne že by šlo o klišéprostý film, nějak mi to ale vychází na tři a půl hvězdy. Proč? Hele, muzika byla lepší, než jsem čekala, překvapivě se našlo i pár silných a těžších momentů, i když to určitě není stavěné na excelentních hereckých výkonech, sem tam nějaký slušný objevíte a vůbec celé je to mnohem méně vyumělkované a uhlazené, což je v tomto případě ku prospěchu věci.......no a protože mne tohle všechno příjemně překváplo, bryskně doplňuji půl hvězdy (moment překvapení se počítá, to vám potvrdí každej vojenskej pulec) a máme tu čtyři * jako vyšité. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Hudebně romantická pecka, ve které jsem se zamiloval jak do Vanessy Hudgens, tak Alyson Michalky. Bandslam po většinu stopáže ignoruje klasické žánrové šablony a jde si vlastní cestou, která mi už od začátku byla sympatická a bavila mě. Todd Graff si tak za oživení žánru jednoznačně zaslouží standing ovations a už jen dodám, že Bandslam se pro mě stalo nečekanou guilty-pleasure záležitostí. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Charlie Saxton absolvoval konkurz na roli Buga v den svých narozenin. (becki_tu)
  • Vanessa Hudgens si zpočátku chtěla zahrát Charlottu. Nakonec dostala roli Sa5m. (Avalon820)
  • David Bowie přijal roli ve filmu zejména proto, že se mu líbil předchozí film Todda Graffa Letní tábor (2003). (Avalon820)

Reklama

Reklama