Reklama

Reklama

Rock ze střední

Trailer

Středoškolský outsider Will se spřátelí s dívkou, která na škole patří mezi nejoblíbenější. Prapodivnou dvojici svede dohromady jejich láska k hudbě, přidá se k nim i podivínka Sam a společně založí rockovou skupinu, s níž se přihlásí do hudební soutěže...  Když se mladík jménem Will přestěhuje s matkou do New Yersey, nezná nikoho. Na střední se spřátelí s podivínkou Sam a překvapivě i se školní hvězdou Charlotte. Charlotte se rozhodne společně s Willem a Sam založit kapelu, která by vyhrála v obří bitvě hudebních skupin, a zároveň se tak pomstít Charlottinu ex-příteli a jeho skupině "muzikantů". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Cejny 

všechny recenze uživatele

Povedený, oddechový film s dobrou hudbou a pěknými herečkami, který toho s typickými americkými teen-komediemi nemá zas až tolik společného. Film si jde svou vlastní cestou a příběh Willa a jeho kapely dokáže zaujmout i příjemně zabavit./ K tomuto filmu jsem se dostal díky své bezvadné zrzavé kamarádce, takže jí tímto děkuji. :) 70 % ()

casioa.... 

všechny recenze uživatele

Nuž, tak teda, po dlhšom čase teen film, ktorý ma príjemne prekvapil. Skvelé covery známych pesničiek (Cheap trick etc.,...) a tak isto nejaké "vlastné" -čo za to stáli-rozhodne ťahám OST. Milý dej, nič tupé (teda žiadny High School Musical, Twilight a pod.) Mimoriadne dobré herecké výkony Vanessy (v podstate, aj v HSM bola jediná čo fakt hrala), Alyson, Ryana a tiež aj hlavného pána týpka (Dewey, bože...ani za boha si neviem spomenúť, kde som ho už sakra videl hrať :) Proste, vrelé odporúčania. Také indie vo vodách teen-movies. Choďte si zaplávať...good water ;-) ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele

Takováhle hudební záležitost pro teenageři mě neuráží, i když osobně pochybuju, že by třeba čeští náctiletí byli nadšením bez sebe z Davida Bowieho a kultovního NY klubu CBGB (já jo, dokonce jsem stihnul jeho návštěvu v době, kdy jel naplno, ale pro mě ten film nebyl:)). Obě slečny jsou k nakousnutí a Graff do děje co chvíli pustí nějakou slušnou vypalovačku Velveti, Peter, Bjorn and John , takže jsem se bez většíhé odporu nechal unést až k finále. Ucházející pop předvedou i samotní aktéři s muzikantkou Aly Michalkou v čele (velmi dobré Someone to Fall Back On nebo I Cant Go ON, I Go On). Celkem příjemná podívaná ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl. já nevím, jak to popsat, slovo cílevědomý jej moc nevystihuje, ale například slova nemůžu dál, jdu dál, jej vystihují naprosto skvěle. I když to neměl v životě lehké a je jej obrazem všech. Když potom nezvítězí, nikdo si z toho hlavu nedělá, proč? Protože všichni vědí, kdo je tady nejlepší, no přeci - nemůžu dál, jdu dál. A o tom to je, o překonání několika nových překážek, kterých neubývá, když překážku překonají, objeví se další. A i když někdo nevyhraje soutěž, zjistí, že ji vlastně nepotřebuje, protože důležitý je názor lidí - posluchačů a ne ten, který má porota. Tenhle film naprosto přesně ukazuje, jak se dokáže dát dohromady skupina lidí, jen díky jedinému cíli, a to vyhrát, ze skupiny lidí se stanou přátelé a o tom to je, o přátelství, kterým všechno skončí. Tenhle film doporučuji na zahnání dlouhé chvíle a na odreagování, které člověk čas od času potřebuje. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Když přivřu oči, vypnu na chvíli mozek a přehodím se na vlnu kýče a klišé, tak je Rock ze střední vlastně osvěžující (i když už mnohokrát viděnou) podívanou. Hlavní představitel mi přišel naprosto antisympatický a viděl jsem v něm jistou podobnost s jedním z Jonas Brothers. A proč vlastně ty 3*?! No soundtrack byl poslouchatelný, Vanessa Hudgens méně cukrkandlová než v HSM a účinkování veteránů, jako Lisa Kudrow a David Bowie, potěšilo. Zkrátka Muzikál ze střední v lepším a ne tak pocukrovaném obale, který mě zejména zaujal po hudební stránce. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Když byla Vanesse Anne Hudgens namísto role Charlotty nabídnuta role Sa5m, zvažovala odstoupení z projektu. (Karlos80)
  • Ačkoliv je celá skupina složená ve filmu ze středoškoláků, jediným středoškolákem byl Charlie Saxton. (Avalon820)
  • David Bowie přijal roli ve filmu zejména proto, že se mu líbil předchozí film Todda Graffa Letní tábor (2003). (Avalon820)

Reklama

Reklama