Reklama

Reklama

Pontypool

  • Kanada Pontypool (více)
Trailer

VOD (1)

Psychologický thriller, v němž smrtící virus prostupuje městečkem v Ontariu. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nebál bych se Pontypool označit za nejukecanější horor, co jsem v životě viděl. A vzhledem k námětu mu takové označení i docela sluší. Každopádně těm, kteří opravdu perfektně neovládají angličtinu, doporučuju podle vlastní neblahé zkušenosti počkat, dokud nějaký nebožák neudělá titulky (dost si zamaká, aby to dávalo smysl). Já si pak s nima musím dát repete. Ale ač jsem se místy v hovorech postav ztrácel, musím říct, že se mi Pontypool líbil. Je to v podstatě zombíkárna, v níž samotné zombíky ale skoro neuvidíte, neboť se děj celou dobu odehrává v relativně bezpečném uzavřeném prostoru. A kupodivu to funguje, napětí se většinu stopáže opravdu daří vytvářet. Může za to hlavně neokoukaný, originální námět a nezvyklost jeho scenáristického zpracování. Po španělském REC je tohle zcela určitě nejčerstější závan originality do zombiehororu za hodně dlouhé roky - vlastně je to koncept RECu obrácený totálně naruby. Horror movie of the year ()

heyda 

všechny recenze uživatele

No teda, nenapadlo mě, že by bylo vůbec možné pojmout téma ´´zombíků´´ ještě nějakým originálním způsobem. Ale ono to jde! A je to sakra dobrý nápad. Chválím kromě herců i scénář. Jak už zmínil JASM: tohle je opravdu nejukecanější horor, co znám. Ale ukecaný v dobrém slova smyslu. Do dokonalosti to má sice daleko, ale do průměru tohle taky nepatří. Celkově překvapení a 70%. ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Prvních 40 minut naprosto geniálních a bez nadsázky za 100%. Ve chvíli, kdy se začně konkretizovat pointa, jde kvalita poněkud dolů. A to je škoda! Možná jsem to jen nepochopil, ale z těch tun pitomých interpretací na internetech mě nejvíc zaujala ta, že se jedná o satiru politické mluvy (možná by to pak vyneslo i ty čtyři). ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pontypool je hodně zvláštní směsicí hororu a mysteriozního filmu. Hodně se mi líbilo že film šel svým směrem, nikam nepospíchal, prvních 45 minut seznamoval diváky s postavami a celé to působilo hodně dobře a hlavně skvěle atmosféricky zvládnuté. Pak v druhé polovině filmu nastane zlom, kde se hrdinové snaží zjistit co se děje, celej ten příběh přes radoi působí fakt dobře a představivost funguje na 100%, sice mě trošku zklamala pointa ale na film se koukalo dobře a McHattie má fakt dokonalej hlas. Film jsem si užil výborně. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

"Kind of zombie" film odehrávající se cele na půdě jedné maloměstské rozhlasové stanice, kde se de facto (kromě hlasů) objevují jen 4 herci? Může to fungovat? Pokud je herců málo, je důležitý jejich výběr, což se zde celkem povedlo - Stephen McHattie je velice charismatický kovboj, rozhlasový veterán a dvě dívky, které ho doplňují, se mi taky líbily (nejen jejich vzhled, ale i herectví). A pak tu je dr. Mendez... Film má výbornou atmosféru, kameru, na produkci tohoto typu je překvapivě kvalitně natočen. Do zhruba 50. minuty trochu nuda, pak se to zlepší, ale ke konci už jakoby autoři nevěděli, jak film ukončit a tápou. Celkově vzato: solidní, atmosférický horror, nikoliv však můj "cup of tea". ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (BlackTom)
  • Scenárista Tony Burgess si vo filme strihol rovnomenné cameo, konkrétne v scéne so živou hudbou v rádiu. (BlackTom)

Reklama

Reklama