Reklama

Reklama

Pontypool

  • Kanada Pontypool (více)
Trailer

VOD (1)

Psychologický thriller, v němž smrtící virus prostupuje městečkem v Ontariu. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Pontypool je rozhodně nejoriginálněji pojatý zombie horor, jaký jsem kdy viděla, a zároveň je jedním z mých nejoblíbenějších. Co je pro něj rozhodně a jednoznačně typické je množství dialogů. Opravdu, většinu filmu se jenom mluví. Vypadá to jako nuda? Vůbec to tak není, protože dialogy jsou pěkně scénáristicky stavěné a dávají smysl, není to žádné bezduché plácání. Děj samotný je redukován na jediné místo a sice rozhlasovou stanici, do které postupně začínají přicházet velmi podivné zprávy o ději v okolí. Jak děj postupuje, stanice se stává jediným a posledním bezpečným místem, kde se lze schovat před podivnou nákazou, která zachvátila město a dělá z lidí potácející se agresivní zombie. Dvojice hlavních hrdinů, která se až do poslední chvíle snaží udržet rádio v chodu, je více než sympatická a i když je akce i napětí ve srovnání s dialogovými částmi málo, o to víc na vás zapůsobí. Ale co je snad nejvíc překvapivé, je způsob, jakým je vysvětlena příčina epidemie. Něco tak originálního jsem nikdy v rámci žánru neviděla. Pravda, podobné vysvětlení sedne málokomu, ale mě se opravdu líbilo, protože se v tomto směru tvůrci nebáli vybočit z řady. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Určitě se nedá upřít nápad a snaha o netradiční zombárnu. Hlavní postava proslulého moderátora Mazzy, ztvárněná hercem McHattiem je výborná a především jeho výkon, plný hlášek, dialogů, drží film nad vodou. Na můj vkus toho bylo až moc, neboť časem začínají být konverzace ohrané a neprospívá tomu ani délka filmu. Hororové prvky se příliš nedaří budovat, kromě počáteční nejistoty, co se vlastně odehrává. Vše kolem apokalypsy se dozvídáme přes volající do rádia a divák si musí domyslet sám, co se ve skutečnosti děje. Zombie příliš ve filmu neuvidíte, ale když už, vypadají dobře a celkově se film nepůsobí z nejlevnějšího ranku. Bohužel závěrečná pointa mi přišla naprosto debilní a jako plnokrevný horor to ve mě nic nenechalo.......4/10 ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Napad je perfektni. Z lidi se stava neco jako zombici neustale opakujici slova, protoze urcita slova jsou sama o sobe nakazou. Lidi furt neco drmoli, mlati se do hlav a poziraj se. Jenze je tu jeden problem. Prvni tretinu se jeste nic nedeje a seznamujem se s postavama a je to vicemene takovy normalni rano moderatora radia, pricemz ale Stephen McHattie je naprostej borec, takze jen kuli nemu jsem neusnul. Druha tretina uz je lepsi, ale u ty je zase jinej problem, z radia a telefonu prichazej zpravy, ze po meste vypukaj nepokoje, lidi se poziraj, budovy vybuchujou, jenze vy z toho nic nevydite a ja si pripadal, jak kdyby mi nekdo popisoval nejakej masakr, u kteryho jsem chybel. Nastesti pak prijde treti tretina filmu a to uz se do radia nahrnou "zombici", chytne to spravne napinavou atmosferu a posledni pulhodinku jsem si proste uzil. Proste 3* za originalitu a McHattieho, bohuzel to ostatni nestoji moc za pozornost. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Pro mě naprosto neznámý film, který se ke mě dostal jen tak náhodou. Po dlouhé době vynikající film se zombiemi. Ve filmu opravdu nechybí napětí. Toho bylo až příliš. Vlastně pořád se něco dělo, lidi volali apod. a když už člověk čekal něco extra tak nic. To bylo hodně výborný. Pořád jsem něco čekal, ale nenastalo se nic a byl jsem jen a jen v napětí. Potom hlavní hrdinové vykoukli ven, tak se scény začali rozjíždět. Už trošku krve a vylezlo pár zombie. Hodně zajímavý námět, zombie co přenášejí virus slovy, to jsem ještě neviděl a určitě je to novinka. Aspoň něco nového a překvapivého.. 8/10 = 80% ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Pozeranie Pontypooliu som dlho odkladal. Filmový horor, ktorého základným stavebným materiálom je slovo a zvýrazňuje literárne hľadisko by možno lepšie fungoval ako kniha alebo rozhlasová hra. Napokon, odohráva sa v komornom prostredí štúdia rozhlasovej stanice, počas fujavice a je statický. Nehybnosť prebíja dobrý nápad a sila slova. Slovo má vplyv, je nákazlivé (konkrétne angličtina je nakazená), bolo na začiatku a bude aj na konci. Aj preto McDonald v závere vytiahol víziu "Armagedonu", ktorá sa síce celkom nevydarila, ale bol som spokojný. Viacero hororov sa bez blbých kecov ľahko zaobíde, ale Pontypool je výnimnkou. Je pomerne inteligentne verbalizovaný. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Scenárista Tony Burgess si vo filme strihol rovnomenné cameo, konkrétne v scéne so živou hudbou v rádiu. (BlackTom)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (BlackTom)

Reklama

Reklama