Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidný předměstský život dobře situované rodiny Brewerových nečekaně rozvrátí šokující smrt staršího syna Bennetta. Otec, matka i mladší bratr se s náhlou ztrátou blízké osoby snaží vyrovnat každý po svém, dobrovolnou izolovanost jejich paralelních světů však „naruší“ Bennettova nová přítelkyně. Je pevně rozhodnuta dozvědět se více o mladíkovi, se kterým ji pojila krátká, ale intenzivní romance. Debutující Shana Festeová natočila nečekaně vyzrálou studii o vyrovnávání se s bolestí, aniž by sklouzla k povrchnímu sentimentu. Její intenzivní psychologický vhled pod zdánlivě idylický povrch středostavovské rodiny byl inspirován dramatem Roberta Redforda Obyčejní lidé. Skvělým Susan Sarandonové a Pierci Brosnanovi v rolích rodičů se svým hereckým výkonem přinejmenším vyrovná jedna z nejtalentovanějších hereček současnosti, Britka Carey Mulliganová. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

larelay 

všechny recenze uživatele

Zivot taky, ako ho kazdodenne zazivame... Plny smutku, hnevu, popierania, iluzii, lasky, zloby i klamstiev. Krajsie to natocit snad ani neslo. Vynikajuci herci, jeden ako druhy, hudba ako sita na mieru, pribeh sme samozrejme videli stokrat, ale vzdy sa to da podat krajsie, lepsie, realistickejsie, presne tak, ako sa to podarilo Shane Feste. ()

TerushkaJ 

všechny recenze uživatele

Průměrný film s průměrným tématem. Někdy je dobré dát celý konec na začátek. Nějakým způsobem vytvořit citový atak na diváka, aby to nevypínal a vydržel. Tady to ovšem tak nebylo. Začátek byl vskutku působivý, ale zbytek filmu se sám v sobě všelijak plácal až skončil. Jinak se modlím, abych v podobných filmech už nikdy neviděla 'Jamese Bonda' (Pierce Brosnana), protože scéna, kdy dělá že brečí, mě opravdu málem rozbrečela lítostí k němu, že je to takovej tvrďák! ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Nechť Vaše dítě splyne s přírodou. Ať vidí to nádherné spojení života se smrtí..... Představte si, že vám tragicky zemře 18tiletý syn a jednoho dne přijde jeho přítelkyně, že je těhotná a nemá kde být. Trápí vás vzpomínky, brečíte, hledáte odpovědi. Ale ze všeho nejvíc potřebujete čas k vyřešení mnoha problémů.... K tomuto filmu můžete utéct od svých depresí. Neudělá váš život snadnější, ale možná lepší. A zjistíte, že lepší než zacinkat zvonečkem je se vybrečet! V tomhle filmu totiž dlouho nemá nikdo dobrou náladu. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Rád nahlédnu do životních ,,sraček“ cizích lidí. 2.) Depresivní filmy potřebuju k životu jako sůl. 3.) Zajímá mě, jak to ti herci dělají, že brečí a nesmrkají? 4.) Dlouho jsem si nepobrečel. 5.) Chystám se pořádat párty s názvem: vstup v tom, co bych si na sebe nikdy nevzal. PŘÍBĚH ***** ()

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Drama o nejhlubším lidském smutku a o těch, kteří se s ním snaží vypořádat. Každý po svém. Přesně tak, jak to v reálném životě reální lidé dělají. Vykresleno přestože srdceryvně tak bez sebemenšího sklouznutí ke klišé a tak opravdově a přesvědčivě, že jsem dokázala intenzivně vnímat bolest všech zúčastněných a na konci s nimi cítit tu kapku naděje. Za to klobouk dolů před Shanou Feste. To se ve svém debutu podaří málokomu. Herecké výkony byly skvělé a obzvlášť mě překvapil Pierce Brosnan. Role v jaké jsme ho ještě neviděli a kterou zahrál naprosto excelentně. Silný zážitek. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Tolik žalu a bolesti v jednom filmu jsem snad ještě neviděl. Nevím a samozřejmě ani nechci vědět, co prožívá rodič po ztrátě dítěte, ale tady toho smutku bylo až přespříliš. Říká se, že čas všechno zhojí. Tady v tomto filmu se zdá, že s přibývajícím časem ten smutek ještě eskaluje a vrcholí otcovým kolapsem a matka je zralá na psychitrickou léčebnu! Ještě, že přichází závěrečné "přijití k rozumu". Film lze doporučit, ale je třeba si vzít více kapesníků, protože emocí je v tomto snímku od začátku až do konce moc a moc!!! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Spisovateľka a režisérka v jednej osobe Shana Feste písala scénar tri mesiace, zatiaľ čo pracovala ako opatrovateľka v Južnej Kalifornii. (EleKtris)
  • Filmovanie prebiehalo v meste Rockland, ktoré sa nachádza v americkom štáte New York. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno