Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film pojednává o milostném životě florentského zlatníka a sochaře Benvenuta Celliniho (1500–1971). Děj představuje milostný čtyřúhelník, jehož protagonisté jsou Cellini (Fredric March), venkovská dívka Angela (Fay Wray), florentský vévoda a jeho žena. Jak celý propletenec skončí? (Zetwenka)

Recenze (3)

corpsy 

všechny recenze uživatele

THE AFFAIRS OF CELLINI je nepestrofarebná ( tak či onak ) mozaika ľudských osudov, malý film vo veľkom období a aj napriek osadenstvu, ktoré číta veľkú mocnosť hviezd, snímkom ktorý nemá čím zaujať. ()

Reklama

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Fredrick March je excelentný ako túlavý renesančný umelec, ktorý sa zaľúbi do vojvodkyne. Bohatá produkcia a dobré herecké výkony robia z filmu dobrú zábavu. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Film stál producenta Zanucka přes půl milionu amerických dolarů a v Chicagu ani v jiných městech neuspěl a skončil jako ztrátový. (Zetwenka)
  • Jedna z prvních produkcí Darryla F. Zanucka po odchodu z Warner Bros a založení studia Twentieth Century Pictures. Darryl F. Zanuck se rozhodl postavit stále se přísnějším omezením a silnější autocenzuře studií a neregistroval své nové studio v celonárodním Sdružení amerických filmových producentů a distributorů. Vyhnul se tím povinnosti předložit scénář Výboru pro záležitosti filmových studií. Přesto, že ho natočil podle svých představ, nakonec musel ustoupit požadavkům Správě kodexu a vystříhat všechna vášnivá objetí a vyzývavé scény v ložnicích, aby snímek mohl alespoň někde distribuovat, jelikož většina premiérových kin náležela ke Sdružení. (Zetwenka)
  • Legie slušnosti udělila snímku známku C – zamítnuto. Ačkoliv město Chicago samo oficiální zákaz nevydalo, byl postup Legie účinný a početná skupina katolíků mu zřídila negativní renomé. (Zetwenka)

Reklama

Reklama