Reklama

Reklama

V moderním, rodinném a komediálním 3D pojetí klasické pohádky Jonathana Swifta hraje Jack Black (Škola ro(c)ku, King Kong) Lemuela Gullivera, obyčejného chlápka, který třídí poštu v redakci newyorských novin a sní o tom, že z něj bude autor cestopisů. Podfukem se mu podaří přesvědčit editorku Darcy, kterou tajně miluje, aby ho pověřila napsáním článku o Bermudském trojúhelníku. Během výpravy na Bermudy Gulliver ale ztroskotá a dostane se do dosud neobjevené země Liliputánů. Zde je sice nejprve zatčen generálem Edwardem (Chris O’Dowd), ale již brzy se z něj stane všemi obdivovaný a respektovaný obr. Gulliver pomáhá prostému hochovi Horatiovi (Jason Segel) namluvit si princeznu (Emily Blunt) a sám dokáže porazit nepřátelskou armádu Blefusciánů. K tomu přidá několik smyšlených povídaček o tom, jak vymyslel největší vynálezy světa a jak byl ve středu dění těch nejdůležitějších světových událostí a jeho důležitost nabývá vskutku obřích rozměrů. Když ale vyjde najevo skutečná pravda o tom, co je zač, ztratí Gulliver veškerou přízeň, kterou si u Liliputánů vydobyl. Navíc se kvůli němu Liliputáni ocitnou ve velkém nebezpečí, a tak mu nezbývá nic jiného, než nalézt způsob, jak napravit všechny škody, které spáchal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (527)

Hellboy odpad!

všechny recenze uživatele

Chudák Swift by mohl rotovat v hrobu rychlostí blížící se rychlosti světla, z jeho satirických knih nezbylo nic, žádné zamyšlení, pusto. Pokud měl čirou náhodou tento film přiblížit Swiftovo dílo dnešním generacím - což by vůbec nemusel být špatný záměr - tak samozřejmě naprosto zklamal. Tohle je naprosté znásilnění literatury. Blackovy Gulliverovy cesty představují dokonalý koncentrát snad všeho, co na Novém novém novém Hollywoodu nesnášim, ať už je to celý rámcový příběh o chudáčkovy z podatelny, který si po pěti letech najde cestu k ženě svého srdce, nebo třeba muzikálový závěr, který tvoří jakousi plesnivou třešničku na dortu, naprostý vrchol (čti dno) tohoto díla, a u nějž pořád nedokážu pochopit, kde přesně se v tom filmu tak náhle vzal. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Šaškárna, co si vypůjčila hlavní myšlenku z jednoho klasického dílka, přičemž vše je zde o Jacku Blackovi. Já Blacka a jeho humor můžu, přičemž uznávám, že občas přestřelí. Zde je to tradiční směsice poměrně zábavných situací, kdy se některé vtípky povedly více a jiné zas méně. Příběh prostinký a nenaskýtající žádné překvapení. Naopak inovativnost a originalita čiší z aplikace moderních hračiček na liluputánskou společnost (fotbálek, telka, billboardy...). Takže hodinka a půl nenáročné zábavy, která sice nijak zvlášť nenadchne, avšak uběhne příjemně a občas vyloudí nějaký ten úsměv. 6/10! ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $112miliónovTržby USA $42,779,261Tržby Celosvetovo $238,279,261Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $5,597,090 //počet predaných kusov 379,876║ Fádna tuctová suchá traškarina, kde je neskutočne málo tých vydarených scén a gagov, veľká zbytočnosť a utopené peniaze za nič. /35%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Typicky hollywoodsky zprzněná směsice moderní filmové adaptace a módní teenagerské komedie plná těch nejprůhlednějších popkulturních odkazů a zvláštně nevyváženého humoru. Tahle víceméně stále ještě filmová pohádka je postavena především na charismatu Jacka Blacka a ten na vše tedy rozhodně nestačí. Není to sice zase až taková hrůza, jak by se podle místního hodnocení mohlo zdát, ale taneční ,,antiválečný" závěr inspirovaný snad Bollywoodem film sráží na kolena úplně. O povinném happyendu nemluvě... Dvě hvězdy za ty dvě adaptované části úžasné dětské knížky pana Jonathana Swifta, na tu třetí a čtvrtou už se bohužel nedostalo, stejně jako na závan těch nádherných klukovských dobrodružství, které se mi při vzpomínkách na její četbu vybavují... (o antiutopické rovině románu jsem v té době ještě neměl ani ponětí, stejně jako o něm nemají ponětí tvůrci této filmové adaptace) ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Právě jsem se vrátil z dlouhé cesty z kina a musím Vám o tom povyprávět. Seděl jsem ve své kajutě spolu s dalšími lidmi, když v tom temném sále nás pohltila mocná příšera 3D a vtáhla do svého filmu. Kde na nás chrlila nudné vtipy, mučila Blackovými grimasami a obtěžovala trapnými narážkami. Zcela úplně nás přežvýkala a pak vyplivla zpět do sálu a my museli po svých odejít do našich domovů. Zklamaní... ()

Galerie (78)

Zajímavosti (21)

  • Na celosvětovou premiéru v Los Angeles si Jack Black (Lemuel Gulliver) vzal tričko s nápisem: „I see small people,“ což je odkaz na hlášku z filmu Šestý smysl z roku 1999 (v originále: „I see dead people“). (Varan)
  • Natáčelo se v Anglii (Londýn, Oxfordshire, Buckinghamshire a Hertfordshire). (Varan)
  • V závěru filmu „noviny“ zobrazují nesmyslný časový úsek 20. červen 2011 - 3. červen 2011. (KucC)

Reklama

Reklama