Reklama

Reklama

V moderním, rodinném a komediálním 3D pojetí klasické pohádky Jonathana Swifta hraje Jack Black (Škola ro(c)ku, King Kong) Lemuela Gullivera, obyčejného chlápka, který třídí poštu v redakci newyorských novin a sní o tom, že z něj bude autor cestopisů. Podfukem se mu podaří přesvědčit editorku Darcy, kterou tajně miluje, aby ho pověřila napsáním článku o Bermudském trojúhelníku. Během výpravy na Bermudy Gulliver ale ztroskotá a dostane se do dosud neobjevené země Liliputánů. Zde je sice nejprve zatčen generálem Edwardem (Chris O’Dowd), ale již brzy se z něj stane všemi obdivovaný a respektovaný obr. Gulliver pomáhá prostému hochovi Horatiovi (Jason Segel) namluvit si princeznu (Emily Blunt) a sám dokáže porazit nepřátelskou armádu Blefusciánů. K tomu přidá několik smyšlených povídaček o tom, jak vymyslel největší vynálezy světa a jak byl ve středu dění těch nejdůležitějších světových událostí a jeho důležitost nabývá vskutku obřích rozměrů. Když ale vyjde najevo skutečná pravda o tom, co je zač, ztratí Gulliver veškerou přízeň, kterou si u Liliputánů vydobyl. Navíc se kvůli němu Liliputáni ocitnou ve velkém nebezpečí, a tak mu nezbývá nic jiného, než nalézt způsob, jak napravit všechny škody, které spáchal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (527)

Rosana 

všechny recenze uživatele

Kouzelná komedie s charismatickým Jackem Blackem a šíleně pošetilými naivními pidi-lidičkami. Tato verze se mi moc líbila, moderně pojatá pohádka o Gulliverovi, který do Novověkkého minisvětíčka přinese novoty. To přináší spoustu prostoru pro výborné komediální prvky, jako velké divadlo, kde se hrály Gulliverovy příběhy, jako Titanic či StarWars nebo umění lidiček ve stavitelství, kteří byli schopni postavit Gulliverovi cokoliv. Škoda, že jsem to neviděla ve 3D. Jen ten konec byl fakt kýčově trapný! Ale tak byla to pohádka. A image královny best :-* ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Přiznejme si to, Jack Black nepřišel léčit rakovinu, ale bavit lidi. Nemá k tomu tisíce efektů jako Michael Bay, ale celkem zajímavé nápady a svůj osobitý humor, který nemusí každému sedět a není to přesně můj styl. Nicméně kdo si pustí jeho film, ví, do čeho jde a v tomto případě to i dostane. V Gulliverových cestách se mu povedlo poskládat dobrý herecký tým (jedna ze silných stránek snímku), napsat děj, který má hlavu a patu a byl na světě průměrné dílo, které nemůže překvapit, ale ani příliš zklamat. Škoda jen toho agitačního tanečku na závěr. 50% ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Mám rád Jacka Blacka a mám rád i knižní Gulliverovy cesty, avšak první jmenovaný se zde akorát (mnohdy trapně) pitvoří a s tím druhým nemá film moc společného - akorát na něm parazituje. Herecké obsazení je sice exkluzivní, ale co z toho, když scénář nestojí za nic, technické provedení hapruje a režisér se taky moc nepředřel. A to 3D ani neobohacuje divácký zážitek, jakože spíš prvoplánově ochuzuje divákovy finance. Čistý kalkul. Hnus. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Průměrná rodinná podívaná, která sice dopadla o trochu lépe, než naznačovaly příšerné trailery, ale o žádný zázrak se také nejedná. Jack Black se svým stylem humoru už hodně okoukává, příběh za moc nestojí a ostatní herci, vyjma O´Dowda a Segela, si vzali asi taky dovolenou. Naštěstí se sem tam nějaký ten dobrý nápad najde a celé to celkem příjemně uteče, takže se to pro jednou přežít dá a mladšímu publiku se to asi líbit bude. Od Blacka už bych ale očekával trochu jinou hereckou kreaci a hlavně lepší film.50% ()

numi 

všechny recenze uživatele

Ne-u-vě-ři-tel-ná hovadina. Fakt. U Blacka jsou hranice mezi hnojem a parodií vždy neuvěřitelně blízko, ale v tomto případě není sebemenších pochyb. Opravdu lituju celého hereckého ansámblu - obzvláště Emily Blunt. Tohle ja škola pitomých šklebů, komediálních trapáren a scénaristických přešlapů. A dabing finálního hudebního čísla je ten pravý vrchol pyramidy nevkusu. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (21)

  • Postavy Dan (T.J. Miller) a Jinks (James Corden) byly pojmenovány podle producenta snímku Dana Jinkse. (oje)
  • Film ještě před celosvětovou premiérou mohli zhlédnout soutěžící Survivoru v Nicaragui, jakožto jednu z cen při jedné ze soutěží. (krusty7)

Reklama

Reklama