Reklama

Reklama

V moderním, rodinném a komediálním 3D pojetí klasické pohádky Jonathana Swifta hraje Jack Black (Škola ro(c)ku, King Kong) Lemuela Gullivera, obyčejného chlápka, který třídí poštu v redakci newyorských novin a sní o tom, že z něj bude autor cestopisů. Podfukem se mu podaří přesvědčit editorku Darcy, kterou tajně miluje, aby ho pověřila napsáním článku o Bermudském trojúhelníku. Během výpravy na Bermudy Gulliver ale ztroskotá a dostane se do dosud neobjevené země Liliputánů. Zde je sice nejprve zatčen generálem Edwardem (Chris O’Dowd), ale již brzy se z něj stane všemi obdivovaný a respektovaný obr. Gulliver pomáhá prostému hochovi Horatiovi (Jason Segel) namluvit si princeznu (Emily Blunt) a sám dokáže porazit nepřátelskou armádu Blefusciánů. K tomu přidá několik smyšlených povídaček o tom, jak vymyslel největší vynálezy světa a jak byl ve středu dění těch nejdůležitějších světových událostí a jeho důležitost nabývá vskutku obřích rozměrů. Když ale vyjde najevo skutečná pravda o tom, co je zač, ztratí Gulliver veškerou přízeň, kterou si u Liliputánů vydobyl. Navíc se kvůli němu Liliputáni ocitnou ve velkém nebezpečí, a tak mu nezbývá nic jiného, než nalézt způsob, jak napravit všechny škody, které spáchal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (527)

numi 

všechny recenze uživatele

Ne-u-vě-ři-tel-ná hovadina. Fakt. U Blacka jsou hranice mezi hnojem a parodií vždy neuvěřitelně blízko, ale v tomto případě není sebemenších pochyb. Opravdu lituju celého hereckého ansámblu - obzvláště Emily Blunt. Tohle ja škola pitomých šklebů, komediálních trapáren a scénaristických přešlapů. A dabing finálního hudebního čísla je ten pravý vrchol pyramidy nevkusu. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Kouzelná komedie s charismatickým Jackem Blackem a šíleně pošetilými naivními pidi-lidičkami. Tato verze se mi moc líbila, moderně pojatá pohádka o Gulliverovi, který do Novověkkého minisvětíčka přinese novoty. To přináší spoustu prostoru pro výborné komediální prvky, jako velké divadlo, kde se hrály Gulliverovy příběhy, jako Titanic či StarWars nebo umění lidiček ve stavitelství, kteří byli schopni postavit Gulliverovi cokoliv. Škoda, že jsem to neviděla ve 3D. Jen ten konec byl fakt kýčově trapný! Ale tak byla to pohádka. A image královny best :-* ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Právě jsem se vrátil z dlouhé cesty z kina a musím Vám o tom povyprávět. Seděl jsem ve své kajutě spolu s dalšími lidmi, když v tom temném sále nás pohltila mocná příšera 3D a vtáhla do svého filmu. Kde na nás chrlila nudné vtipy, mučila Blackovými grimasami a obtěžovala trapnými narážkami. Zcela úplně nás přežvýkala a pak vyplivla zpět do sálu a my museli po svých odejít do našich domovů. Zklamaní... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Opravdu stejná ptákovina jako Noc v Muzeu 2 tyhle dva filmy jsou si dost podobný jenže tomuhle dávám o hvězdu navíc za zpracování ktery je užasné..jinač příběh hodně přehnaný ale až moc možná tak pro děti, ano děti by to bavilo, mě to neuchvátilo čekal jsem větší legraci..je to spíš romanticko-dobrodružná slátanina pro děti ;) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

A já se náhodou bavil dobře, Jack Black v komedii nikdy nezklame a stejně je to i tady, kdy celej film táhne spolu s Chrisem O'Dowdem, kterej je v záporný roli naprosto perfektní a dokáže být vtipnej, ale zároveň svojí postavu zbytečně neparoduje. Příběh sice neni nic extra a je známej, ale to jak je to adaptovaný na současnou dobu, včetně odkazů na současný filmy je super a hlavně hodně vtipný, obzvlášť, když tam Gulliver poskládává svůj brutálně vymyšlenej životní příběh z filmů, který k sobě vůbec nepasujou. Podle mě pohodová sranda, sice nic víc, ale ani nic míň. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (21)

  • Na celosvětovou premiéru v Los Angeles si Jack Black (Lemuel Gulliver) vzal tričko s nápisem: „I see small people,“ což je odkaz na hlášku z filmu Šestý smysl z roku 1999 (v originále: „I see dead people“). (Varan)
  • Vizuálne efekty vytvorili spoločnosti WETA Digital (Avatar, trilógia Pán prsteňov, King Kong) a Hydraulx (2012). Medzi Gulliverom a Liliputánmi stále dodržiavali rovnaký veľkostný pomer - 22:1. (krasomama)
  • Snímek byl do kin distribuován pod krycím názvem Little Trip. (KucC)

Reklama

Reklama