Reklama

Reklama

Skupina policistů se rozhodne pomstít smrt svého kolegy. Banda zločinců, která jej má na svědomí se ukrývá ve výškové budově na předměstí Paříže. Tam se po zuby ozbrojení policisté vydají. Trestná výprava se ale nezdaří a všechny navíc začnou ohrožovat zombie, kteří se zničehonic vyrojí. Policisté a zločinci tak musí spojit své síly, pokud chtějí přežít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (194)

bartias 

všechny recenze uživatele

Další ze záplavy zombie hororů je originální tím, že se celý odehrává ve zchátralém polo opuštěném činžáku na periferii velkoměsta. Parta policajtů a muklů, kteří si mezi sebou vyřizují účty, se musí spojit, aby přežili. Je to trochu jako Smrtonosná past, ovšem bez Johna McClanea. Nápad umístit děj do stísněných prostor je dobrý, ale po chvíli vyčerpaný. Vyloženě chybí spektakulární postapokalyptické záběry na vylidněné ulice. Zombie Apokalypsa je prostě jen dalším relativně povedeným béčkem, co se nebere zas až tak vážně. Jednoho z muků si navíc zahrál našinec, který do originálu propašoval češtinu: „Ale zavři ty dveře, ať ta krev neteče sem!“ ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Prehnitý proti hnijúcim! Drsný policajti na súkromnom záťahu proti drogovým dílerom narazia na hromadu zombíkov, takže samozrejme musia spojiť sily v boji proti plesnivým hordám nemŕtvych obyvatelov paneláku. Prvé stretnutie so zombíkom čo má sáčok na hlave je podarené a krvavé, ukončené rozstrelením hlavy brokovnicou. Ďalšie stretnutia už sú podstatne fádnejšie, bez nejakých tých gore efektov a všetci tý drsňáci si furt vzájomne mávajú búchačkami pred ksichtom, takže zombíkov ani netreba, oni sa tí kreténi pozabíjajú aj sami. Napokon sa predsa len rozbehne hromadné zabíjanie plné digitálnej krvi. Najvýraznejšou postavičkou je šialený vojnový veterán čo hádže hlášky a pobehuje s guľometom. V pamäti mi utkvela scéna v ktorej jeden z magorov rozmláti zombíkovi hlavu o stĺp a reve pri tom "som skurvený Nigérijčan"! Záver je potom depresívny ale aj pomerne blbý. Takže priemer. ()

Reklama

Holina 

všechny recenze uživatele

Absolutní atmosférická pecka. Od 28 dnů poté nejlepší zombie horor s takovýma koulema. Nedávám 5***** jenom proto, že takové hodnocení náleží pouze starým romerovkám. Velmi se podivuji nad slabým hodnocením (k 3. 11. 2010 - 56%), protože Dahan a Rocher museli svým debutem uzemnit spoustu fanoušků žánru. Je tu všechno co má být. Směsice záporných a kladných hrdinů masakruje hordy zombies, kteří kde se vzali tu se vzali, atmosféra je tak hutná, že by se dala krájet a dokonce je tu i prvek, který u zombie hororů najdete jen zřídka: Napětí. Bomba - doporučuji pokud už jste ze všech amatérských zombie sraček unaveni. Tohle vás vzpruží. Navíc mám tušení v kvalitní soundtrack. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Já jsem se Zombie Apokalypsou poměrně dost spokojen,neboť mi dala přesně to,co jsem očekával.Že jsou francouzi v součastné době na hororovém poli,a to především co se týká krve a brutality,jedničky,to už je dlouhodobě profláknutá věc a v LaHorde to prostě jen potvrzují.Vše je od prvních minut podřízeno jen k co nejkrvavější a nejefektnější likvidaci zombíků a ikdyž je ústřední zápletka dost jednoduchá,zároveň ani na vteřinu nenudí a vlastně ani neuráží.Vše je sice předem dané,karty jsou jasně rozdány,ale autoři se tím nějak dlouze naštěstí nezabývají,a tak to jede po celou dobu na plný koule.Od začátku to má švih,energii a vlastně i styl a co mě bavilo a oslovilo nejvíc,i řádně špinavou atmosféru.Co se týka přítomné superrychlosti zombíků,už několikrát jsem zmínil,že jí mám radši než jejich původní kývající se šnečí pohyb,chvílemi je to i zde sice opět přehnáno s klipovitostí a tak zbytečně způsobenou nepřehledností krvavého řádění,ale pořád to je v mezích únosnosti a filmu to prostě jen přidává šťávu a drive.Zombie Apokalypsa mi tak zkrátka přinesla sice jednoduchou,ale zato nenudící a řádně krvavou jízdu,která je zároveň i velice příjemně akční,jedná se o přímočarou řežbu a tak tu nemám moc co kritizovat,já to mám takhle rád :)!Prostě efektní,krvavý,akční nářez. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Francouzi si za poslední dobu udělali dobré jméno v hororech, proto jsem se rozhodl dát šanci La Horde. Zvolil jsem špatně. Zombíci jsou (nejen) tady nudní. Nekonali se ani žádné velké gore orgie. Jen dvě scény stojí za povšimnutí (pytlík a bratr). Vadil mi taky prapodivný střih a zrychlené záběry při akci. Největším zážitkem z celého filmu je česká stopa, to se opravdu často neslyší :) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu hraje Čech v roli gangstera. V původním znění má i svoji českou hlášku "tak zavři ty dveře, dyť to teče až sem". Tu můžeme slyšet ve 14 minutě. (zdenda0)
  • Promítáno jako závěrečný film na mezinárodním filmovém festivalu s hororovou tématikou v Leedsu "Day Of The Dead" 7. 11. 2009. (facojurka)

Reklama

Reklama